Rugaminte de a posta

Creat de bucovineanu, August 10, 2008, 02:38:24 AM

« precedentul - următorul »

crombra

Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

Hai sa va zic ce mi s-a intamplat acum vreo 5 ani. Pe vremea aceea colectam mai mult apilarnil. Vine intr-o zi un prieten si ma intreaba daca nu am apilarnil ca un amic al lui are ceva probleme cu 'dansa" :wink: .
Eu necunoscand 'virtutile ' produsului ii zic ca am si ii dau un borcan de 500 ml.
Fara bani, ca eram prieteni.
Dupa o saptamana vine iar sa ii mai dau ca amicul lui e pe calea cea buna. Ii dau.
Tot gratis(avem vreo 3 borcane in congelator).
Pleaca si dupa alta saptamana vine sa-i mai dau un borcan ca amicul lui era in extaz. Manca apilarnil cu lingura. i-am dat si am zis ca nu mai am ca cine stie ce mai iesea din treaba asta.
Concluzia :
Se pare ca e un fel de 'VIAGRA' naturala.
Prietenii stiu de ce. :wink2:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

balasbebe

Da dar nu cred ca este placut sa consumi larve de trantori. Apilarnilul este cu totul altceva, Se obtine prin liofizare, si este un produs pur. Stiu si eu un caz, in care consuma larve  mixate, cu miere si polen, si omul se simte excelent.
  Totul  porneste de la vointa, sau organism.

D006

"Da dar nu cred ca este placut sa consumi larve de trantori."
daca placerea vine dupa, ce mai conteaza.

maximus

Citat din: balasDa dar nu cred ca este placut sa consumi larve de trantori. Apilarnilul este cu totul altceva, Se obtine prin liofizare, si este un produs pur. Stiu si eu un caz, in care consuma larve  mixate, cu miere si polen, si omul se simte excelent.
  Totul  porneste de la vointa, sau organism.
ba din contra.apilarnilul este produsul integral,brut-trantore storcit-iar cel liofilizat este un apilarnil care a pierdut mult din calitati in drumul lui spre autoperfectionare.
    deci...consumati larve.cu incredre :wink:

balasbebe

Eu cred ca as face hepatita, daca m-as apca de consumat larve. ma rezum doar la consumul de pollen.

D006

Citat din: balasEu cred ca as face hepatita, daca m-as apca de consumat larve. ma rezum doar la consumul de pollen.
dar puteti incerca ca nu se intimpla nimic

PricopArthur

Citat din: maximus
Citat din: balasDa dar nu cred ca este placut sa consumi larve de trantori. Apilarnilul este cu totul altceva, Se obtine prin liofizare, si este un produs pur. Stiu si eu un caz, in care consuma larve  mixate, cu miere si polen, si omul se simte excelent.
  Totul  porneste de la vointa, sau organism.
ba din contra.apilarnilul este produsul integral,brut-trantore storcit-iar cel liofilizat este un apilarnil care a pierdut mult din calitati in drumul lui spre autoperfectionare.
    deci...consumati larve.cu incredre :wink:
Macar trecut pintr-o sita inainte e consum.
Acum cativa ani, dupa ce am stors cateva rame claditoare pline cu trantori, am pus apilarnilul intr-o sticla de plastic in frigider, si acolo a ramas. Dupa aproxomativ o luna, si-a facut simtita prezenta. A bubuit sticla, si a spart si suportul frigiderului pe care statea.
Miere multă şi inimă curată!

crombra

Arthur,
Apilarnilul se pastreaza in congelator la minim -18 grade.
Altfel... dupa cum te-ai lamurit singur face ..POC!
Pentru Balas,
Daca citesti in Manualul Apicultorului -editia a VI-a la capitolul APILARNIL, vei vedea ca denumire este valabila pentru toate fazele de prelucrare, respectiv:
1. recoltare de catre apicultor prin aspiratie a continutului celulelor cu larve de trantor in ziua a zecea de la depunerea oului sau a 7-a larvara.
Se accepta de catre standard prezenta de maxim 10% resturi de ceara ,paraziti Varroa ,epitelii de naparlire sau alte elemente determinate de natura produsului recoltat.
2. trituratul filtrat(substanta lichida obtinuta prin stoarcerea primei faze),
3. Produsul deshidratat prin liofilizare la temperaturi foarte scazute si in vid.
Stabilitatea produsului este cea mai mare in forma liofilizata.
Prin liofilizare produsul isi pastreaza toate proprietatile initile pentru ca se lucreaza cu temperaturi negative.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Citat din: PricopArthurA bubuit sticla, si a spart si suportul frigiderului pe care statea.
glumiti sau chiar sa intamplat ??

andrei_salaj

nu se glumeste cu asa cv....am patit si eu cu o sticla de must....la zdrobitu strugurilor...am pus intr-o sticla must..si i-am cinstit in ziua aceea pe care venea p la mn...seara am puso dupa usa....(nu avea conservant sau ce se pune in el sa nu fermenteze)si acolo o ramas vreo 2-3 sapt..pana o puscat...si mo pus tata sa zugravesc din nou...o ajus sticla pana in tavan(mi-o spus bunica) :rotfl: