Forum discuții Apiardeal

"BARUL" APICOLA => Hobby-uri => Subiect creat de: D006 din Martie 25, 2009, 08:17:26 p.m.

Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 25, 2009, 08:17:26 p.m.
In imaginatia mea un bun apicultor este un bun ecologist , stuparul sta foarte mult timp in natura si cum altfel ar sta daca nu ar iubi-o. In acest topic as vrea sa promovam ecologia pentru o tara cat mai curata. cati pomi am  plantat , cate gunoaie am adunat , ce curatenie am lasat cand am plecat cu stupina, etc.
  Va astept cu sugestii despre ecologie si salvarea naturii
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 26, 2009, 12:56:28 a.m.
Un subiect bun de la care se poate invata multe.
De mic copil m-au atras plantele si animalele si imi aduc aminte cand am adus un pui de salcam de la padure si l-am plantat langa bloc. 15 ani mai tarziu cand am fost in tara era un pom frumos.
In curte am pus 17 pomi fructiferi si in primi ani m-am chinuit cu pomi oarecum europeni dar cu putin succes. Acum am inteles ca fiecare lucru isi are locul lui in natura.
Ce lucrari ati facut ce se pot clasifica ecologiste?
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: stefan1 din Martie 26, 2009, 05:29:58 a.m.
Anul asta s-au cumparat multi puieti de evodia. Strainii lauda acest copac si pentru virtutile sale ecologice. Florile sale sunt foarte atractive nu numai pentru albine ci pentru tot felul de insecte si de fluturi si le asigura nectar si polen tarziu, cand aceste resurse sunt mai rare in natura. De asemenea fructele sunt foarte cautate de tot soiul de pasari, toamna si iarna. Frunzele cazute sunt mediu pentru multi viermisori si gandacei. Deci care au cumparat un astfel de pui de pom au facut o actiune ecologica.  =D  =D
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 26, 2009, 09:39:24 p.m.
Si aici se vinde aceat pom Evodia din plin dar inca nu l-am vazut ca pom sa-l pot recunoaste.
De fapt plantarea oricarui pom este un act ecologic si a fost un timp cand plantam 5 pomi pe zi pana si la vecini in curte. Ii cresc in ghiveci si le caut un loc sa creasca si ei. Acuma am 4 pui de avocado dar inca nu stiu unde or sa traiasca si astept sa apara puii mei de salcam.
Aici apa este de import si deci trebuie sa o folosim cat mai chibzuit asa ca acum 15 ani mi-am legat parte din scurgerea apei la un sistem de irigati propriu ca sa mi se ude paduricea cand fac baies sau dus sau cand spal rufe sau vase.
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: Cristian IONITA din Martie 26, 2009, 09:59:46 p.m.
sper ca ai pus si-o microstatie de epurare, nu de alta dar nu cred ca le place prea mult la plante apa uzata.
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 26, 2009, 11:34:05 p.m.
Si eu am plantat primii 5 pomi de Evodia si sper sa creasca frumos, saptamana viitore merg la vie si plantez hibrid romanesc alb si ottonel.
  pe cand noi vorbin de ecologie , Zorici in  efortul disperat de a arata la directori ca a facut  in 4 ani tocmai a dat ordinul sa se taie 2 brazi falnici din curtea institutului , ce om ! pentru interese meschine taie tot ce ii apare in cale !
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 26, 2009, 11:38:39 p.m.
Citat din: Cristian IONITA
sper ca ai pus si-o microstatie de epurare, nu de alta dar nu cred ca le place prea mult la plante apa uzata.

Dimpotriva, plantele prefera apa uzata si nicidecum cea sterilizata cu clor sau iod.
Aici numai detergenti biodegradabili sunt in comert si in agricultura bio se stropesc pomi cu solutie de sapun.
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 27, 2009, 12:35:00 a.m.
Solutia pentru chimicalele pe care le mancam :
  "Şoareci cu nanoparticule... ... au fost vindecaţi de cancer în 80% din cazuri. Nanoparticulele au fost încărcate cu antioncogene (gene capabile să determine producţia de proteine anticanceroase) şi apoi au fost direcţionate către celulele tumorale ale şoarecilor. Odată pătrunse în celule, particulele eliberează genele care instruiesc ribozomii să sintetizeze proteinele salvatoare. Eficienţa acestei terapii genice este cu mult superioară chimioterapiei, în primul rând pentru că nu afectează ţesuturile sănătoase. Numai în SUA sunt în curs de testare clinică zeci de tratamente pe bază de nanocapsule care fie sunt vehicule pentru medicamente sau pentru gene antitumorale, fie funcţionează ca proiectile care distrug mecanic sau termic celulele tumorilor. Cercetări în direcţia stimulării imunităţii se adaugă acestor idei şi, probabil, în câţiva ani vor deveni terapii de uz curent în lupta cu cancerul. Genul ăsta de convergenţă tehnologică - aici între nanotehnologie şi terapie genică - va aduce în viitor cele mai surprinzătoare rezultate în toate domeniile. Sunt trei mari categorii de tehnologii a căror colaborare are mari şanse să ne rezolve problemele: calculul digital (supercomputere, inteligenţă artificială:wink:, cercetarea biomedicală (genomică, proteomică, celule stem etc.) şi nanotehnologie. Din aşa ceva vor rezulta tratamentele împotriva bolilor letale, soluţiile la criza energetică, curăţarea planetei de gunoaie şi creşterea productivităţii şi calităţii în industrie. "
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: D006 din Martie 30, 2009, 01:37:06 a.m.
Economia de tip ecologic se dovedeste prea scumpa pentru romani, potrivit unor studii realizate de mai multe organizatii ecologiste, militante pentru reducerea poluarii la nivel mondial, citate de Agerpres.
Astfel, educarea consumatorului roman in a-l face sa renunte la becurile clasice, dar si la pungile de plastic gratuite, este inca la inceput de drum. Conform statisticilor, un roman foloseste, anual, 250 de pungi de plastic, durata de utilizare a unui singur ambalaj fiind de 20 de minute. In privinta becurilor ecologice, la solicitarea Greenpeace, aproape toate lanturile comerciale din Romania au respectat decizia de a vinde becuri ecologice din 2009, pe de o parte, si de a pune la dispozitia clientilor pungi de plastic contra cost, pe de alta.
Din ianuarie 2009, pentru fiecare astfel de articol care nu intra in categoria 'biodegradabile', retailerul plateste cate 0,2 lei ecotaxa. Mai multe studii de specialitate arata ca la nivelul Uniunii Europene se vand, in fiecare an, aproximativ 2,1 miliarde de becuri incandescente, dintre acestea numai 180 milioane de bucati se dovedesc a fi eficiente din punct de vedere economic. Tot cercetarile arata ca, daca in Europa, ar fi folosite cu 50 la suta mai multe becuri fluorescente, la nivelul continentului s-ar economisi sapte miliarde de euro, anual.
Quote:
In cazul Romaniei, problema nu tine atat de calitatea produselor de iluminat ecologice, cat de pretul ridicat al acestora, sunt de parere specialistii. Costul unui bec ecologic variaza intre 15 si 50 de lei, in functie de putere si forma. Ecologistii vin in intampinarea scepticilor si explica faptul ca investitia este cat se poate de profitabila. In timp ce un bec ecologic de 20W costa, in medie, 15 lei, si are o durata de viata de 8.000 de ore, un bec cu filament de 100W, pentru care se plateste, in medie, 1 leu, abia atinge 2.000 de ore de activitate.

De aici, si calculele facute de catre specialisti: pentru 8.000 de ore de iluminat cu un bec economic costul total este de 63 de lei (15 lei/bec si 48 de lei curentul, calculat dupa formula: 8.000/h x 20W x 0,3 lei/kWh = 160kWh x 0,3 lei/kWh). Totodata, pentru acelasi interval de iluminat cu un bec incandescent, poti sa platesti si 244 de lei (formula 8000h x 100W x 0,3lei/kWh = 800kWh X 0,3 lei/kWh = 240 lei, la care se adauga pretul a patru becuri cu o durata de viata de 2.000 de ore).
Quote:
Conform datelor Greenpeace, becurile cu incandescenta consuma cu 80 la suta mai multa energie comparativ cu becurile economice, dar produc aceeasi lumina. Acestea din urma au o durata de intrebuintare mai lunga, de pana la 12 ani. Cinci lanturi comerciale au anuntat ca vor scoate astfel de becuri la vanzare in urmatorii trei ani: Ikea, Plus, Auchan, Cora si Selgros. La polul opus se situeaza Metro Romania, reprezentantii comerciantului cash&carry declarand ca nu vor elimina de pe piata becurile cu incandescenta decat in cazul adoptarii unor prevederi legale care sa solicite acest lucru. Hipermarketurile Billa, Bricostore, Mr. Bricolage, Gima, Hornbach, Mega Image, Penny Market nu dadusera inca un raspuns la aceasta recomandare.

Potrivit unui proiect al Ministerului Mediului, institutiile publice vor trebui sa apeleze, pana in 2013, la folosirea becurilor ecologice. Anul trecut, Romania a fost iluminata de aproape 80 milioane de becuri, dintre care doar 1,6 milioane ecologice si 78 milioane de becuri clasice. Cea mai mare cladire de la noi, Palatul Parlamentului, foloseste pentru iluminat 200.000 de becuri. La nivel national exista doar trei fabrici de becuri, dintre care doua la Fieni si una la Targoviste.
Sursa: Green Report
Titlu: Coltul "micului " ecologist
Scris de: dedu din August 23, 2009, 12:54:10 a.m.
Am 19 ani,majoritatea adolescentilor nu le pasa de natura,stuparit si altele!!!
In privinta ecologizarii pot zice fara sa ma laud c asunt un exemplu,de exemplu de paste am facut gratar si pe acolo or mai facut 2 tabere care or plecat inaintea noastra si or lasat pe acolo numa peturi!!!M-am dus frumos,desi prietenii mei radeau,si am adunat tot ce nu era organic si am pus pe foc si am ars!!!
Dar sa fi ecolog nu inseamna sa aduni gunoaiele dupa altii,inseamna sa ai bun simt si sa fim civilizati si daca mergem la gratar undeva sa luam resturile si s ale tipam la tomberon!!!
Foarte bun acest !!!