Forum discuții Apiardeal

DESPRE FORUM - GENERALITĂŢI => POSTĂRI NON-APICOLE => Subiect creat de: linde din Ianuarie 24, 2010, 11:05:14 p.m.

Titlu: retete naturiste
Scris de: linde din Ianuarie 24, 2010, 11:05:14 p.m.
Contra colesterolului, daca detineti vreo reteta naturista.
   Multumesc
Titlu: retete naturiste
Scris de: D006 din Ianuarie 25, 2010, 12:37:36 a.m.
Otetul de mere are un efect puternic si asupra colesterolului.
50/50 otet de mere/miere si pui intr-un pahar cu apa caldutza dupa gust si bei dimineata pe stomacul gol.
Titlu: retete naturiste
Scris de: linde din Ianuarie 25, 2010, 02:08:11 a.m.
Citat din: AndreiRNOtetul de mere are un efect puternic si asupra colesterolului.
50/50 otet de mere/miere si pui intr-un pahar cu apa caldutza dupa gust si bei dimineata pe stomacul gol.

multumesc, 
Andrei
Titlu: retete naturiste
Scris de: stefan1 din Ianuarie 25, 2010, 05:21:11 a.m.
Si eu stiam de otet de mere cu miere, luat inainte de masa. Am vorbit cu cel putin o persoana care a spus ca a facut analize si colesterolul era mai cazut dupa un asemenea tratament, decat dupa tratamentele cu medicamente din farmacie. Undeva cred ca am si scris retea, dar nu mai stiu unde.
Titlu: retete naturiste
Scris de: milu56 din Ianuarie 25, 2010, 07:05:56 a.m.
Cura cu otet de mere cu miere, unul dintre secretele longevitatii
Pentru buna desfasurare a proceselor biologice din corp este nevoie ca pH-ul - aciditatea mediului intern al organismului - sa fie de aproape 7,4. Daca acest indicator deviaza intr-un sens sau altul, peste 7,8 sau sub 6,8, celulele organismului nu-si mai pot desfasura normal activitatea si apare starea de coma si chiar moartea. Un rol important in mentinerea acestui echilibru il poate avea otetul de mere. Daca acestuia ii mai adaugam si miere de albine, obtinem un adevarat cocteil de sanatate.
Otetul de mere si miere de albine asigura mentinerea starii generale de sanatate, fiind considerat atit de catre specialisti, cit si de catre consumatori un "elixir de viata lunga". Cel care a adus celebritate otetului de mere cu miere a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observind deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate, el a cautat sa afle carui fapt i se datora aceasta. Concluzia a fost ca vitalitatea fermierilor din zona era urmarea unei alimentatii care continea putina carne si oua dar multe legume si fructe, la care se adauga consumul regulat de miere si otet de mere - ei obisnuiau sa bea zilnic cel putin un pahar cu apa in care adaugau cite 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de miere.
Otetul de mere cu miere se prepara astfel: se obtine mai intii sucul de mere (de preferinta din mere padurete) cu ajutorul storcatorului electric sau prin presare. Merele se pot da prin razatoare, dupa care se storc. Sucul se pune, apoi, la fermentat, in borcane deschise, adaugindu-se 15 la suta miere de albine si 1 la suta drojdie de bere. Se lasa pina cind se oteteste, timp de 3 sau 4 saptamini. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa, bine astupate, la loc racoros si intunecat.
Unul dintre primele avantaje ale curei cu otet de mere si miere este ca are capacitatea de a reface rapid rezerva de minerale a corp, deoarece contine toate elementele din mar si miere.
Actiunea terapeutica a otetului de mere cu miere include efecte calmante, antitoxice, diuretice, antiseptice intestinale si renale, hipocolesterolemiante. Ca atare, este indicat in intoxicatii, indigestie, litiaza renala oxalica si fosfatica, pielite, cistite, nevroze, migrene, oboseala cronica, dureri musculare, insuficienta tiroidiana, obezitate, hipercorticism, hipercolesterolemie, nevralgii, sterilitate, precum si in cazul intoxicatiilor cu alcool si tutun.
Dar, principalul avantaj oferit de acest otet este ca poate contribui decisiv la pastrarea unui bun echilibru acido-bazic al organismului uman, echilibru stricat de multi factori care sint imposibil de evitat, printre care toxinele si stresul.
Remediul se administreaza in doze de 1-2 linguri pe zi, dimineata, diluat in circa 100 ml de ceai medicinal sau apa. Se bea cu inghitituri rare. Durata unei cure este de 1-2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna.
Cercetarile medicale arata ca substantele nutritive din otet si miere imbunatatesc activitatea celulelor albe din singe, ajutindu-le sa previna bolile prin distrugerea virusilor si bacteriilor. Exista unele cercetari care au scos in evidenta faptul ca otetul de mere si mierea pot contribui chiar si la oprirea evolutiei cancerului.
Cu toate ca are atitea efecte benefice, cura cu otet de mere are si contraindicatii, de care trebuie sa se tina seama neaparat. Astfel, curele nu se fac in caz de litiaza renala urica, guta, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro-duodenal, febra musculara, hipotensiune arteriala, hipertiroidie si insuficienta corticosuprarenala.
Titlu: retete naturiste
Scris de: crombra din Ianuarie 25, 2010, 02:18:32 p.m.
Recomand cele doua volume ale lui D.C. Jarvis, medic de tara din Vermont, SUA. Aceste carti nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui stupar, asa cum nici otetul din mere si miere nu trebuie sa lipseasca din camara fiecaruia.

1. Mierea si alte produse naturale. VOl. 1
2. Mierea si alte remedii naturale ale reumatismului Vol. 2
Le gasiti in format electronic aici.
1. http://www.romaniaeuropa.com/cartionlin ... jarvis.php (http://www.romaniaeuropa.com/cartionline/carti_medicina/mierea_si_alte_produse_naturale_d_c_jarvis.php)
Pana acum 2 ani aveam bunul obicei care in fiecare an sa-mi produc 10 litri de otet din mere si miere. Anul acesta voi relua obiceiul. Va recomand merele IONATAN sa IDARED care au mai mult suc si aroma deosebita.
Titlu: retete naturiste
Scris de: bucovineanu din Ianuarie 25, 2010, 10:11:38 p.m.
Va rog sa ne dati si noua reteta de preparare a otetului din miere. Multumim anticipat.
Titlu: retete naturiste
Scris de: crombra din Ianuarie 25, 2010, 11:06:35 p.m.
La ultimele trei pagini de aici:
http://www.romaniaeuropa.com/cartionlin ... jarvis.php (http://www.romaniaeuropa.com/cartionline/carti_medicina/mierea_si_alte_produse_naturale_d_c_jarvis.php)
gasiti reteta originala.
Va faceti cont gratuit  pe site si puteti downloada ambele volume. Merita, credeti-ma.
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: pistol28 din Februarie 01, 2016, 02:07:10 p.m.

ZAHAR
Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bu cat arie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare ..
 
b.
LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal.
Cancerul este hranit de acest mucus.
Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame .......
 
c.
PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, de cat carne de vita sau porc.
Carnea mai poate contine substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu cancer
 
d.
O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase.
Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi
Enzimele sunt distruse la 40 grade Celsius.
 
e.
Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina.
Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si proprietati anti-canceroase.
Cea mai buna bautura este APA-purifi cat a sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele ..
Apa distilata este acida, deci evitati-o !
 
12.
Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive.
Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.
 
13.
Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .
 
14.
Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.
Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxi dan ti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile.
 
15.
Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. ..
Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca.
Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp.
Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !
 
16.
Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.
Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge a dan c, la nivel celular.
Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase
 
ATENTIE
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic ....
 
Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.
Este extrem de toxica pentru celulele corpului.
Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator.
Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: bismark din Februarie 01, 2016, 05:22:48 p.m.
     Reteta din cartea ,,Pledoarie pentru viata lunga,, de Ovidiu Bujor = merele din soiurile de toamna se spala si se dau prin razatoarea de inox.La 4 kg terci de mere se adauga 5 litri apa de izvor si 140 gr. miere.Penbtru a fermenta mai repede se adauga drojdie de vin de la struguri hibrizi nestropiti( spuma de la fermentatie sau drojdie de pe fundul butoiului) se astupa cu un tifon sa nu intre musculite.Toate acestea se pun in vas de sticla sau de lut.Dupa ce a fermentat si sa limpezit se trage in sticle si se pun la pastrare si se consuma dimineata pe stomacul gol indoit cu apa inainte cu 30 min.de a servi micul dejun.Cu sanatate si respect  ^:)^
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: pharaonu75 din Februarie 01, 2016, 10:26:53 p.m.
Citat din: bismark din Februarie 01, 2016, 05:22:48 p.m.
     Reteta din cartea ,,Pledoarie pentru viata lunga,, de Ovidiu Bujor = merele din soiurile de toamna se spala si se dau prin razatoarea de inox.La 4 kg terci de mere se adauga 5 litri apa de izvor si 140 gr. miere.Penbtru a fermenta mai repede se adauga drojdie de vin de la struguri hibrizi nestropiti( spuma de la fermentatie sau drojdie de pe fundul butoiului) se astupa cu un tifon sa nu intre musculite.Toate acestea se pun in vas de sticla sau de lut.Dupa ce a fermentat si sa limpezit se trage in sticle si se pun la pastrare si se consuma dimineata pe stomacul gol indoit cu apa inainte cu 30 min.de a servi micul dejun.Cu sanatate si respect  ^:)^


Si ce fac toata ziua cu volanul? Daca beau asa ceva dimineata, nu iese la fiola? :D :uimit: :uimit:
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: bismark din Februarie 01, 2016, 11:07:41 p.m.
    Ai vazut pe cineva beat de otet?, doar nu bei kg.Pentru diferite boli se recomanda o cantitate.De obicei se bea o lingura de otet indoit cu apa preventiv.Cu respect  ^:)^
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: pharaonu75 din Februarie 02, 2016, 12:00:11 a.m.
Nea Gica, m-ai linistit... credeam ca o tin intr-un chef toata ziua... =)) =))
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: roi_ag din Februarie 02, 2016, 12:01:03 a.m.
O lingurita de miere + o lingurita otet de mere si miere + 100ml apa ! Super , incercati !
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: stefan1 din Octombrie 05, 2016, 11:08:34 a.m.
 Berea - o bautura importanta
Berea previne infarctul. Specialiştii au constatat că riscul scade cu 40-60% la băutorii de bere faţă de cei care nu consumă deloc această băutură. Scade riscul atacului cerebral. Reglează tensiunea arterială. Cercetătorii de la Universitatea Harvard şi medicii din Olanda au descoperit că un consum moderat de bere aduce la normal tensiunea arterială crescută.
Berea previne diabetul, reduce riscul apariţiei Bolii Alzheimer. Previne apariţia osteoporozei în cazul bărbaţilor şi al femeilor tinere, celor în vârstă le face rău. Un pahar de bere pe zi vă prelungeşte viaţa. În acest sens au fost făcute 50 de studii. Previne diareea, împiedicând germenii intestinali să se dezvolte şi să producă deranjarea stomacului.
Vă ajută să scăpaţi de stres. Se indică după serviciu câte un pahar de bere rece, vindecă stresul, elimină pietrele la rinichi şi de la bilă cu 40%.
Previne insomniile, vă fereşte de cancer, tumora se reduce în dimensiuni. Ajută la formarea colagenului, reface celulele pielii. Întăreşte sistemul imunitar - în acest caz berea trebuie să fie caldă. Este vitaminizantă, face poftă de mâncare, vă fereşte de ulcer şi de inflamaţii. Vă ajută să slăbiţi - un pahar de bere conţine mai puţine calorii decât un pahar de suc de mere. Berea vă ajută la alăptare, stimulează cantitatea de lapte.

  http://www.tribuna.ro/stiri/timp-liber/medicina-naturista-berea-o-bautura-importanta-120051.html

  La o emisiune TV ("Ce vor plantele"), se recomanda putina bere (in loc de apa) plantelor cu probleme de dezvoltare.
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: tassevasi din Octombrie 30, 2017, 10:19:02 p.m.
Ce este apiterapia
Apiterapia este terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc. Astfel, mierea de salcam obisnuita este calmanta; cea de castan decongestioneaza ficatul siApiterapia prostata, favorizand circulatia sanguina; mierea de mar este tonica si antidiareica; cea de tei este calmanta si sedativa; cea de papadie este depurativa si usor laxativa; mierea de rapita este indicata in tratamentul local al ulcerelor varicoase; mierea de mure este tonica si antidiareica; cea de salcam galben japonez este antihemoragica, micsorand timpul de coagulare si regleaza menstruatia, influenteaza de asemenea functiile digestive; mierea de cimbrisor este antiseptica, pectorala si afrodisiaca.

Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de oua, cu 5,675 l lapte si cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios si foarte util sanatatii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte bauturi, sub forma de tartine.

Cu ajutorul mierii se pot prepara prajituri perfect tolerabile, care, dupa opinia nutritionistilor, pot inlocui prajiturile obisnuite, care sunt in general stimulatoare ale aciditatii. Apiterapia utilizeaza mierea si produsele stupului, in cazul persoanelor care nu sunt alergice la urmatoarele categorii de produse naturale: mierea, propolis, laptisor de matca, venin de albine, ceara de albine, polen si pastura.

Romaniei ii revine meritul de a fi facut pionieratul in acest domeniu, de a fi pus bazele apiterapiei stiintifice si de a fi creat primul centru medical din lume. Tot la noi au foat avizate ca medicamente produsele stupului. Proprietatile mierii, atat de binecunoscute, o fac atat de necesara in alimentatia adultilor si copiilor. Exista variate sortimente de miere, tipuri caracteristice pentru o anumita regiune sau continent. In prezent, exista miere preparata in amestec cu propolis, cu catina, cu polen, cu plante medicinale, cu nuci, cu alune etc, produse de tipul APIVITAS, APIVITAS FORTE, HERCULES, fiind deja binecunoscute.

Mierea are in general efecte ca:
actiune antiacneica
actiune antibacteriana
actiune digestiva
actiune laxativa
actiune cardioprotectoare
actiune sedativa
actiune hepatoprotectoare
actiune de stimulare a cresterii staturo-ponderale a copilului (actiune de facilitare a fixarii calciului si magneziului).
Polenul este un excelent supliment nutritiv iar utilizarea sa da rezultate foarte bune in: oboseala cronica, fragilitate vasculara, acnee, scaderea imunitatii, tulburari renale, boli de prostata, ulcere, menopauza. El poate fi utilizat si in desensibilizarea persoanelor alergice.

Propolisul, cunoscut din antichitate, are o lunga istorie ca agent curativ in: raceli, dureri de gat, boli de piele, arsuri, ulcere, hemoroizi, afectiuni ale gingiilor. El a demonstrat o puternica actiune antibacteriana si antifungica, cicatrizanta, antioxidanta. Forma de prezentare este diferita, de la tinctura, tablete, capsule pana la amestec cu alte plante sau siropuri sau spray.

Laptisorul de matca este o sursa naturala de substante nutritive esentiale, de care organismul are nevoie pentru a-si mentine starea de sanatate. El este si unica sursa naturala de acetilcolina pura necesara
transmiterii influxului nervos. Introdus in formule de suplimente nutritive, laptisorul de matca contribuie la intarirea sistemului imunitar, a rezistentei organismului la efectele secundare nocive ale chimioterapiei. Este util in: oboseala, afectiuni ale parului si pielii, ale sistemului osteo-articular, tulburari hormonale, astm bronsic, impotenta, colesterol crescut, tulburari de memorie, depresii, boli hepatice, diabet, convalescenta.

Veninul de albine are actiune antiinflamatoare, imunoastimulatoare, activatoare a circulatiei sangvine. Este recunoscut pentru efectele sale benefice in bolile somatice. Principalul mecanism de actiune este de stimulare a secretiei endogene de cortizon. Cea mai cunoscuta forma de prezentare este sub forma de unguent.

Ceara de albine este un ingredient folosit in produsele farmaceutice si in cosmetice. Proprietatile emoliente si regenerative sunt cunoscute din Antichitate. Un compus important este vitamina A.

În România se fabrică si un larg sortiment de produse cosmetice si de îngrijire igienică cum ar fi: cremele de fată cu lăptisor de matcă, cu propolis, cu miere, lotiuni nutritive, demachiante, apă de gură si altele. În medicină se foloseste un spray cu propolis pentru tratarea afectiunilor dermatologice, a escarelor, rănilor care nu se mai închid si care apar pe părtile dorsale ale bolnavilor care stau mult timp în pat.



Buna ziua,
virtutile produselor stupului sunt cunoscute atat in stimularea imunitatii cat si in ameliorarea sau chiar vindecarea multor afectiuni, un loc aparte avandu-l in afectiunile respiratorii.Pentu imunitate, siropul Imunitate cu miere si propolis, imbina virtutile celor doua produse ale stupului cu eficienta unor plante cum este ginsengul, echinaceea, catina, astragalus membraneceus si a uleiurilor esentiale de eucalipt, scortisoara, lamaie si portocal.La copii intre 1 si 5 ani se administreaza 1-3 lingurite pe zi cu 30 de minute inainte de masa, la copii intre 6 si 12 ani se administreaza 4-6 lingurite pe zi, la copii peste 12 ani si adulti se administreaza, 2-3 linguri pe zi.
Pentru tuse, raceli, viroze cu dureri de gat si tuse, atat la adulti cat si la copii o forma placuta de administrare sunt comprimatele Plantusin, care pe langa propolis mai contine uleiuri volatile si lemn dulce, din care se administreaza1-2 comprimate de supt de 3 ori pe zi dupa masa.Pe langa comprimate, sunt si siropurile Plantusin simplu si Plantusin forte, cu miere si propolis, cu o compozitie complexa de plante medicinale, cu efect emolient, expectorant, calmant, antitusiv, antiseptic.Pentru efect antibiotic siropul Biosept cu miere si proplis, combinate cu plante medicinale si uleiuri esentiale, poate fi administrat de la varsta de 1 an, cu 30 minute inainte de masa.
Titlu: Re: retete naturiste
Scris de: stefan1 din Noiembrie 04, 2019, 09:58:01 a.m.

 Un articol care ma pune pe ganduri:

...
"Proporţia produselor adulterate a variat semnificativ de la un continent la altul, cea mai mare rată fiind înregistrată în Australia (79%), urmată de America de Sud (67%) şi apoi Europa (47%), America de Nord (33%), Africa (27%) şi Asia (23%). În nouă ţări au fost analizate mai mult de 100 de produse pe bază de plante, iar rata cea mai mare de suplimente alimentare neconforme din aceste state a fost înregistrată de către Brazilia (68%), urmată la distanţă de Taiwan (32%), India (31%), SUA (29%), Malaezia (24%), Japonia (23%), Coreea de Sud (23%), Thailanda (20%) şi China (19%).
  Din cele 70 de suplimente alimentare vândute în România şi testate la Piatra Neamţ, numai patru au fost conforme cu ceea ce scria pe etichetă, ceea ce a făcut ca 94% dintre ele să fie considerate adulterate."
...

  https://www.descopera.ro/stiinta/18518731-pericolul-suplimentelor-alimentare-94-dintre-produsele-analizate-in-romania-sunt-falsuri