Si-a propus cineva sa aiba un stup din care sa foloseasca produsele sale exclusiv pentru familia sa?
In ideea:
-faguri crescuti natural;
-lipsa tratamente;
-extractie prin stoarcere manuala(zdropsirea fagurilor cu mana);
-recoltarea produselor ca acum 50 ani.
A?
bine gindit. timpul stresul sa le ia naiba pe toate. dar daca ai lansat ideea promit ca la anul o sa fac un stup exact cum zici tu si cum am vazut la tata cind cre ca aveam vreo 5-6 ani
ce ar fi ca in 2011 fiecare dintre noi sa prezinte citeo familie de albine cum spune Valter?
hai ginditiva ca iarna ii lunga :hi: :hi: :hi:
In principiu daca imbinam ceia ce scrie maximus si AKM pe celalat forum...adica ''renasterea stuparitului'' / stupul Warre ar iesi ceva...bun, rau copii mananca.
Motoul lui Negru Ciprian(alias maximus) m-a pus pe ganduri adanci...noi mancam ce manca si altii... si nu-i corect. Macelatul a=si alege muschiuletii, ciobanul testicutele, vacarul smantana...noi peni.nsula Kassandra.
Ori noi n-om meritata ceva mai bun?
Ideea este interesanta si totodata reprezinta o provocare!
La anul voi face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, metode primitive.. sa vedem cum merge!
La cealalta extrema va spun ca stiu stupari care NU consuma nici un produs apicol , nici macar nu stiu gustul mierii care le curge din centrifuga . orea cati dintre marii stupari consuma produse apicole ?
Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 04, 2010, 06:41:57 PM
Ideea este interesanta si totodata rprezinta o provocare!
La anul voi face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, mtode primitive.. sa vedem cum merge!
Adica ma faci primitiv??? :rotfl: :rotfl:
Ma refeream la metode folosite in apicultura cu mult timp inainte de a ma naste eu... dar cred ca stii deja asta! :nod:
Citat din: AndreiRN din Noiembrie 04, 2010, 09:17:43 PM
Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 04, 2010, 06:41:57 PM
Ideea este interesanta si totodata rprezinta o provocare!
La anul voi face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, mtode primitive.. sa vedem cum merge!
Adica ma faci primitiv??? :rotfl: :rotfl:
da parca zicei de unu de la voi ca nu face tratamente de ani de zile si totul ii ok?????
Citat din: orbanstefan64 din Noiembrie 04, 2010, 09:27:59 PM
Citat din: AndreiRN din Noiembrie 04, 2010, 09:17:43 PM
Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 04, 2010, 06:41:57 PM
Ideea este interesanta si totodata rprezinta o provocare!
La anul voi face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, mtode primitive.. sa vedem cum merge!
Adica ma faci primitiv??? :rotfl: :rotfl:
da parca zicei de unu de la voi ca nu face tratamente de ani de zile si totul ii ok?????
Corect.
Si nici eu nu am facut pana acuma.
De ce, nu stii? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Le las sa sufere. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
In realitate le-am dat cimbru si rosemary si sage.
Pai si asta e un fel de tratament! Mai naturist!
In ce consta? poate fur si eu metoda...
Spune-mi procedeul, cantitati, tot! :roll:
Stricam topicul.
Si tu mai esti si sef.
Am scris si scriu pe topicul meu. :hi:
Pai scrie reteta acolo, detaliata!
Desi si aici ar merge, stupul familiei mele l-as vedea fara chimicale, asa cum am mai spus, insa as folosi produse naturale, din plante, daca au efect... asa ca eu cred ca reteta merge postata si aici!
Chiar si valter a spus in deschidere "lipsa tratamente", asa ca varsa reteta! :nod:
reteta va merge ca la astia cu bio care isi ingroapa fam de albine cu nemiluita pt 2 lei +la kilu de miere
Ceai de crengute si frunze de stejar folosit in sirop si turte.
Ceai de coada soricelului.
Prin fierbere uni elementi se pierd sau se deterioreaza.
Atunci faci macerarea la rece.
Un blender de bucatarie cu ceva apa calda in care pui planta si masina o zdrobeste.
Pui intr-un borcan sau bidon si strecori a doua zi.
Pt cantitati mai mari pastrezi in frigider sau congelator.
Faci sirop invertit mai concentrat si adaugi "medicamentul".
Plantele aromate au efect asupra varroa.
Plantele astringente si amare au efect asupra nosemosa.
Am folosit urzica verde sau uscata, coada soricelului, cimbru, busuioc, stejar, rosemary, sage.
Cantitatile ni le spui?
Sau la ochiometru?
Ochiometru.
Mai concentrat pt ca adaugi la sirop cam 10%.
Citat din: dragos2006 din Noiembrie 04, 2010, 09:05:12 PM
La cealalta extrema va spun ca stiu stupari care NU consuma nici un produs apicol , nici macar nu stiu gustul mierii care le curge din centrifuga . orea cati dintre marii stupari consuma produse apicole ?
eu nu iert nic`
miere de orice tip,
polen,
propolis brut si tinctura,
descapaceata,
faguri, cand nu ii ia fiimea,
laptisor de matca crud, cand mai apuc de sotie,
venin cand imi doneaza albinutele
Apilarnil ai uitat... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 04, 2010, 10:57:34 PM
Apilarnil ai uitat... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nu-mi plac trantorii
:rotfl:
Atunci nu ai ce vorbi cu mine... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 04, 2010, 11:17:49 PM
Atunci nu ai ce vorbi cu mine... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
eu ... cu matcile :wink2:
Citat din: FlorinI din Noiembrie 04, 2010, 10:54:09 PM
Citat din: dragos2006 din Noiembrie 04, 2010, 09:05:12 PM
La cealalta extrema va spun ca stiu stupari care NU consuma nici un produs apicol , nici macar nu stiu gustul mierii care le curge din centrifuga . orea cati dintre marii stupari consuma produse apicole ?
miere de orice tip,
polen,
propolis brut si tinctura,
descapaceata,
faguri, cand nu ii ia fiimea,
laptisor de matca crud, cand mai apuc de sotie,
venin cand imi doneaza albinutele
Asta da apicultor. :hi:
Citat din: valter din Noiembrie 04, 2010, 06:07:41 PM
Si-a propus cineva sa aiba un stup din care sa foloseasca produsele sale exclusiv pentru familia sa?
In ideea:
-faguri crescuti natural;
-lipsa tratamente;
-extractie prin stoarcere manuala(zdropsirea fagurilor cu mana);
-recoltarea produselor ca acum 50 ani.
A?
Ma intreb ce vor zice clientii cand vor afla ca stuparul consuma numai din stupul special pentru el si familia sa. Va trebui sa trecem toate familiile pe acest sistem.
prietene geco de abea atunci vor valoriza munca si riscul pe care si-l asuma producatorii apicoli si se va produce un soc ''monica Tatoiu''.
Riscul mentinerii unei familii netratate al poate intelege orisice stupar...mic, mijlociu..., da' clientul nostru vrea bun, ieftin si degeaba.
Si-a pus cineva intrebarea de ce mierea bio vanduta in targuri e precum ''marmelada'', umiditate 15%, gust de cauciuc(zahar) ars, nu cristalizeaza, se vinde in draci.
Sau miere conventionala cu % apiinvert, cu miros sau tenta de miere...
Noi ne permitem un risc...o familie, doua, ochiometru pe ia(sa nu o pieredem in primii doi ani) si produse pentru sufletul tau.
in principiu cam aveti dreptate
... eram azi in carrefour si ma uitam la miereae de acolo: miere poliflora 15 lei...imi zic...cu atat o dau si eu....ma uitam si meditam...am luat borcanul si m-am uitat...era facuta in turcia, borcanul semana cu cel de 800 ml....l-am pus pe raft si am plecat multumit...clientii mei nu vor cumpara asa ceva!
am mers in vizita la o ruda... si imi zice...esti apicultor.. cumpar si eu miere...din Kaufland... :uimit: daca iti aduc borcanul iti dai seama daca este naturala.... ok zic adu-l... zice uite 12 lei 1 kg (firar imi zic in gand)..... ma uit pe borcan..poliflora din Serbia.. zambesc si i-o dau inapoi! apoi i-am dus eu (gratuit) cateva sortimente de miere romaneasca... n-a mai zis nimic!... la cateva saptamani imi povestea cu incantare de mierea romaneasca!!
si aici vine cealalta parte a "partialului"
m-a,m dus in piata am cumparat niste rosii, am platit pretul, m-am imbolnavit (de la rosii...mi-am dat seama ptr ca imi era rau si mancam doar rosii cu paine toata ziua!!)....am aflat mai apoi de la TV ca sa se coaca mai repede le pun prafuri!!..cu siguranta ei nu consuma din crosiile cu prafuri!... vreau si eu din cele fara prafuri! ...VREAU SA PLATESC PRETUL!, din pacate nimeni nu spune!
daca as stii care face asa ceva n-as mai cumpara niciodata de acolo!:hi:
Citat din: valter din Noiembrie 05, 2010, 06:30:45 PM
...mic, mijlociu..., da' clientul nostru vrea bun, ieftin si degeaba.
valtere, aici m-ai copiat?
vorba mea era ieftin, bun, gratis, dar in rate
stii tu...
ce e bun, nu e mult si nici ieftin
ce e ieftin, nu e nici bun, nici mult
ce e mult, nu poate fi bun si ieftin
e ca bancul ala cu nevasta
cum preferi sa ai o nevasta?
frumoasa de bubuie, sa intoarca toti capul , dar sa ti-o f...ta toti,
sau una urata si boccie, de te sperii si sa o f...ti doar tu?
Citat din: balanescuadrian din Noiembrie 05, 2010, 07:13:33 PM
in principiu cam aveti dreptate
... eram azi in carrefour si ma uitam la miereae de acolo: miere poliflora 15 lei...imi zic...cu atat o dau si eu....ma uitam si meditam...am luat borcanul si m-am uitat...era facuta in turcia, borcanul semana cu cel de 800 ml....l-am pus pe raft si am plecat multumit...clientii mei nu vor cumpara asa ceva!
am mers in vizita la o ruda... si imi zice...esti apicultor.. cumpar si eu miere...din Kaufland... :uimit: daca iti aduc borcanul iti dai seama daca este naturala.... ok zic adu-l... zice uite 12 lei 1 kg (firar imi zic in gand)..... ma uit pe borcan..poliflora din Serbia.. zambesc si i-o dau inapoi! apoi i-am dus eu (gratuit) cateva sortimente de miere romaneasca... n-a mai zis nimic!... la cateva saptamani imi povestea cu incantare de mierea romaneasca!!
si aici vine cealalta parte a "partialului"
m-a,m dus in piata am cumparat niste rosii, am platit pretul, m-am imbolnavit (de la rosii...mi-am dat seama ptr ca imi era rau si mancam doar rosii cu paine toata ziua!!)....am aflat mai apoi de la TV ca sa se coaca mai repede le pun prafuri!!..cu siguranta ei nu consuma din crosiile cu prafuri!... vreau si eu din cele fara prafuri! ...VREAU SA PLATESC PRETUL!, din pacate nimeni nu spune!
daca as stii care face asa ceva n-as mai cumpara niciodata de acolo!:hi:
Ani de zile am vandut bidoane de miere la un turc care avea o parcare de tiruri cu un restaurant si cazare pentru soferi.Soferi cumparau mierea sa o duca la familile lor in turcia.
Cine are miere buna si se respecta are si vanzare,eu am vandut peste 100 kg saptamana asta .
Eu am o vorba:
Vinzi mierea dar nu oricum ci trebuie si povestita in relatia vanzator client.
Explici sortimentul,explici care e chestiunea fructoza versus glucoza.Explici fenomenul cristalizarii si cum poti incalzi mierea fara sa o depreciezi.
In carrefour gasesti miere poliflora care nu cristalizeaza niciodata oare dece?
Citat din: filip din Noiembrie 06, 2010, 08:32:03 AM
In carrefour gasesti miere poliflora care nu cristalizeaza niciodata oare dece?
20 - 30% sirop de porumb. :nono:
Citat din: valter din Noiembrie 05, 2010, 06:30:45 PM
prietene geco de abea atunci vor valoriza munca si riscul pe care si-l asuma producatorii apicoli si se va produce un soc ''monica Tatoiu''.
Riscul mentinerii unei familii netratate al poate intelege orisice stupar...mic, mijlociu..., da' clientul nostru vrea bun, ieftin si degeaba.
Si-a pus cineva intrebarea de ce mierea bio vanduta in targuri e precum ''marmelada'', umiditate 15%, gust de cauciuc(zahar) ars, nu cristalizeaza, se vinde in draci.
Sau miere conventionala cu % apiinvert, cu miros sau tenta de miere...
Noi ne permitem un risc...o familie, doua, ochiometru pe ia(sa nu o pieredem in primii doi ani) si produse pentru sufletul tau.
Monica Tatoiu daca ar fi dupa mine cred ca merita distinctia de PRESEDINTE de onoare a apicultorilor romani.
A fost atat de convingatoare incat multi oameni sanatosi ma abordeaza pentru a cumpara produse.
Un apicultor poate sa-si diversifice oferta avand atat miere conventionala cat si un produs BIO
Diferenta de pret trebuie justificata.
Acum stau si ma intreb eu cumparatorul.Ce garantie am ca produsul BIO e BIO si nu o smecherie facuta la un alt tarif.
Cineva ma intreba odata ,poti sa-mi cresti faguri naturali si sa fie plini cu miere capacita.
Raspunsul meu a fost Da,cand i-am spus pretul a renuntat
1 kg de miere in faguri crescuti doar din ceara nu o poti vinde cu 20-50% mai mult decat un kg de miere.
Citat din: filip din Noiembrie 06, 2010, 09:00:10 AM
Citat din: valter din Noiembrie 05, 2010, 06:30:45 PM
prietene geco de abea atunci vor valoriza munca si riscul pe care si-l asuma producatorii apicoli si se va produce un soc ''monica Tatoiu''.
Riscul mentinerii unei familii netratate al poate intelege orisice stupar...mic, mijlociu..., da' clientul nostru vrea bun, ieftin si degeaba.
Si-a pus cineva intrebarea de ce mierea bio vanduta in targuri e precum ''marmelada'', umiditate 15%, gust de cauciuc(zahar) ars, nu cristalizeaza, se vinde in draci.
Sau miere conventionala cu % apiinvert, cu miros sau tenta de miere...
Noi ne permitem un risc...o familie, doua, ochiometru pe ia(sa nu o pieredem in primii doi ani) si produse pentru sufletul tau.
Monica Tatoiu daca ar fi dupa mine cred ca merita distinctia de PRESEDINTE de onoare a apicultorilor romani.
A fost atat de convingatoare incat multi oameni sanatosi ma abordeaza pentru a cumpara produse.
Un apicultor poate sa-si diversifice oferta avand atat miere conventionala cat si un produs BIO
Diferenta de pret trebuie justificata.
Acum stau si ma intreb eu cumparatorul.Ce garantie am ca produsul BIO e BIO si nu o smecherie facuta la un alt tarif.
Cineva ma intreba odata ,poti sa-mi cresti faguri naturali si sa fie plini cu miere capacita.
Raspunsul meu a fost Da,cand i-am spus pretul a renuntat
1 kg de miere in faguri crescuti doar din ceara nu o poti vinde cu 20-50% mai mult decat un kg de miere.
Nu cred ca e buna ideea de a vinde atat miere conventionala cat si miere bio. Cum ii explici clientului de ce majoritatea mierii e mai ieftina. Majoritatea or sa inteleaga ca aceasta nu e miere adevarata.
"'Nu cred ca e buna ideea de a vinde atat miere conventionala cat si miere bio. Cum ii explici clientului de ce majoritatea mierii e mai ieftina. Majoritatea or sa inteleaga ca aceasta nu e miere adevarata."
Cand am intrat eu pe piata si promovam mierea,am intalnit un fenomen interesant.
Toata lumea era multumita de gustul mieri dar aveau o retinere dece vand asa ieftin fata de restul din piata.
Raspunsul meu a fost unul simplu,vand la acelasi pret cu ei dar ei au multe costuri cu inchirierea spatiului,curent ,etc in piata .
Daca eu vand la comanda ori de acasa aceste costuri nu le am.
Poti vinde miere BIO sub forma de fagure in caserola iar miere conventionala in borcane ,galetute ,etc.
Dar trebuie explicata diferenta,consumul de miere la cladirea fagurelui,etc
A produce miere in faguri e destul de greu. Nu ori ce miere se poate pastra in faguri. Daca nu e de salcam sau mana si nu se vinde rapid se va cristaliza si nu o mai cumpara nimeni. Mari amatori de miere in faguri sunt arabii.
Cat priveste pretul, la noi in piata la Radauti sunt 6 vanzatori de miere. Mai in vara 2 dintre ei au hotarat sa mareasca pretul. Ceilalti nu au fost de acord. A trecut o saptamana si cei care au marit pretul aveau vanzari mai mari decat ceilalti, desi mierea avea aceeasi calitate. Morala: daca vinzi sub pretul pietii lumea zice ca produsul tau e de calitate inferioara.
Eu vand faguri mai bine decat miere la borcan si aste deoarece sunt singurul cu faguri.
Problema cristalizari o rezolvi cu o lada de lemn cu doua becuri incandescente in ea.
Seara inainte sa zinzi mierea o pui in lada si aprinzi unul sau ambele becuri in functie de cantitate si dimineata este exact la temp care trebuie.
Am mai scris si pe topicul cu stupi kenieni...o sa fac una-doua troace in primavara, sa bag 2 roi in ei, si aia or sa fie stupii familiei...ne-chimizati (sau cat mai putin chimizati...), faguri crescuti natural, etc, etc...
Stupul familiei tale=LUX