Întâlnire forme asociative

Creat de romikele, Februarie 01, 2016, 11:32:17 PM

« precedentul - următorul »

ciucur

Citat din: tinumaftei din Februarie 02, 2016, 09:27:10 PM
In orice domeniu exista un prag minim de rentabilitate. Sa nu imi spuna nimeni mie ca poate sa traiasca cu familia din 50 de stupi. In UE nu exista decat 2 categorii: apicultori mici 1-20 de stupi si mari 250>>>..
Pai si eu daca am 21 de familii in ce categorie intru? Nu-s nici mic, nici mare....Probabil un apicultor aproape mic, nerentabil. M-am gandit eu ca Romania nu e in UE.
Parerea mea ca apicultorii MARI nu ar fi atat de rentabili daca nu ar fi si apicultorii mici. Astia din urma fiind mai mici, fac prostii si le mor familiile de albine. Si uite asa are si apicultorul MARE unde sa vanda niste roi. Daca se poate si cu lazile vechi sau alte echipamente folosite ca el isi ia noi. Prin PNA.

Dar din partea mea, sa-si bage guvernul ajutoarele si masurile in c*r. Singurul lucru ce ar trebui subventionat e tratamentul. Integral, macar pentru ca albinutele noastre fac polenizarea. Ca daca ai peste cati stupi zice domnul Tinu ca ar fi bine si langa tine are unu' mic 3,14 stupi si nu-i trateaza nu cred ca e bine ca pierzi din familii si poate nu te mai incadrezi la PNA. In rest e vorba de management. Daca esti bun, te descurci si singur. Mai incetut, dar te descurci. Acu' ca m-am ambitionat si intrucat nu-s asa bun apicultor (eu fiind de ala de week-end),o sa raman in vidul european (21-249 familii) si o sa fac miere pentru a taia din cota de piata a apicultorilor mari.

Fain target mi-am ales pentru urmatoarea perioada. :hippo:
Daca la 100 de stupi astepti ceva de la stat sa iei centrifuga, da-o dracu'!
Sunt curios ce primeste un apicultor neamt sau francez sau italian prin programul lor apicol.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

tinumaftei

Citat din: romikele din Februarie 02, 2016, 11:47:32 PM
Nu conteaza ce vrem noi, ci conteaza ce vor ei.
Aici toti sunt destepti, dar la negocieri nu vine nimeni.
Ai fost la vre-o sedinta sa vezi cum dormeau asociatiile?
Una s-a propus de catre asociatii si alta a iesit, n-o mai balaciti cu asociatiile... daca sunteti coiosi, iesiti ca ciobanii sa va cereti drepturile.
Tampiti suntem noi ca ne pierdem timpul si ne tocim nervii pentru altii, pe care ii doare fix in cur!  :zzz:
Nu va otarati degeaba!!
Asociatiile stiu unde sa fie prezente.
Unde au fost asociatiile (si masa de apicultori) cand s-a introdus rovineta, cand s-a introdus anulat scutirea de impozit pe veniturile din apicultura, si multe alte evenimente nefavorabile? S-o spunem pe cea dreapta: asociatiile vin doar caand este ceva de impartit.
In ce ma priveste am facut toate demersurile in scris si fata de madr, m finante, m transporturi, parlament si parlamentari. Mai ales ca intr-o perioada, prin natura activitatii eram mai aproape de aceste foruri.
Eu va multumesc pentru informatii. Eu personal astept de la APIA lista cu beneficiarii din ultimii 9 ani si dupa ce voi face o evaluare proprie a programului lui face si propuneri concrete proprii.
In ce ma priveste, trebuie sa stiti ca nu am luat nici direct nici prin intermediari nici un singur leu din PNA din 2008 pana in prezent.

romikele


calmusdaniel

Pune zahar pe ei sa fie dulci! Cred ca tii cu vulpea! =))D006

Citat din: tinumaftei din Februarie 03, 2016, 07:58:38 AM

  1)  Unde au fost asociatiile (si masa de apicultori) cand s-a introdus rovineta, cand s-a introdus anulat scutirea de impozit pe veniturile din apicultura, si multe alte evenimente nefavorabile? S-o spunem pe cea dreapta: asociatiile vin doar caand este ceva de impartit.

   2)  In ce ma priveste, trebuie sa stiti ca nu am luat nici direct nici prin intermediari nici un singur leu din PNA din 2008 pana in prezent.

1)  Daca dumneata nu ai fost asta nu inseamna ca nu a fost nimeni .Rovinieta pe termene scurte e un succes al asociatiilor. Cota de 75 stupi neimpozitati este iar meritul asociatiilor . Valoarea mica a impozitului in unele judete este tot meritul asociatiilor de acolo .

2) Eu stiu ca nu ati luat bani prin PNA dar pe proiectele cu eolienele din Dobrogea cat ati incasat ?

romikele

Cei mai vehementi critici sunt cei care n-au avut de-aface vreodata cu PNA-ul sau asociatile, pentru ei toti sunt hoti, banditi, merita impuscati!  :zzz:
Toti uita cum au votat la un moment dat pentru o galeata de plastic, o sticla de ulei si un pui cracanat!  :P
Nu de la asociatii sau MADR vin problemele, ci de la propria prostie... dar cum sa vezi paiul din ochiul altuia, cand tu insuti ai o bârnă în el?

Eu nu tin cu nici o vulpe, ci cu realitatea... si aceasta nu e datatoare de sperante. Ne tragem unii pe altii la fund, in loc sa facem front comun pentru a spera macar ca putem influenta cu ceva viitorul.

tinumaftei

Citat din: romikele din Februarie 03, 2016, 08:37:06 AM
Cei mai vehementi critici sunt cei care n-au avut de-aface vreodata cu PNA-ul sau asociatile, pentru ei toti sunt hoti, banditi, merita impuscati! 
Nu ar trebui sa fie evident asta? De ce trebuie ca cineva sa cotizeze (oficial si neoficial) la o asociatie ca sa poata avea acces la o finantare a statului?
De asemeni PNA ul ca instrument de finantare nu este perfect si dupa atatia ani poate fi imbunatatit.
Si pana la urma, in afara de ACA, pe cine reprezinta aceste asociatii? din datele de pe saitul APIA nu reprezinta impreuna (prin numarul de stupi) nici 8% din numarul de stupi din Romania!
Sigur romikele, va reprezinta pe dumneavoastra, dar cu restul ce facem. Ne facem ca nu exista? multora ne este evident ca varooa PNA sunt chiar aceste asociatii!!
De ce va deranjeaza accesarea individuala al PNA de catre apicultor?

tinumaftei

Citat din: D006 din Februarie 03, 2016, 08:32:36 AM

1)  Daca dumneata nu ai fost asta nu inseamna ca nu a fost nimeni .Rovinieta pe termene scurte e un succes al asociatiilor. Cota de 75 stupi neimpozitati este iar meritul asociatiilor . Valoarea mica a impozitului in unele judete este tot meritul asociatiilor de acolo .

2) Eu stiu ca nu ati luat bani prin PNA dar pe proiectele cu eolienele din Dobrogea cat ati incasat ?
Cine v-a spus ca nu am fost?
Care asociatii? Raspuns: ale transportatorilor!!
Treaba cu impozitul e un cutit cu doua taisuri!! Pentru PNDR iti trebuie 3-5 ha pentru albine insa 230 de stupi. Unde dai si unde crapa!
Eolienele!!! Eldorado.. ce e vant, ca vantul trece! (ca sa-l parafrazez pe Eminescu) Si acum ma judec cu fostul angajator  pentru salarii neincasate!!!!

romikele

Citat din: tinumaftei din Februarie 03, 2016, 08:55:56 AM
De ce va deranjeaza accesarea individuala al PNA de catre apicultor?
Pe mine nu ma reprezinta nici o asociatie, eu nu am in prezent nici o functie in nici una, ofer doar consultanta pe probleme de management si secretariat la doua din acestea, pentru care am realizat un soft care impreuna cu o baza de date faciliteaza foarte mult administrarea si intocmirea dosarelor.

Ca dovada ca acest mod de dialog, adica forumul sau facebookul sunt imperfecte, e ca n-ati avut rabdarea sa cititi cu atentie sau nu ati putut sa intelegeti ca TOCMAI FORMELE ASOCIATIVE au propus ca intocmirea si depunerea dosarelor sa se faca de catre membrii apicultori DIRECT LA APIA  fie ca sunt afiliati sau nu, dar daca au nevoie de consiliere sa se poata adresa oricarei asociatii doresc, prin cerere scrisa, pentru a fi ajutati in demersul lor (propunere personala  :wink2:).

Pornirea asta bolnava impotriva a ceea ce nu intelegeti nu face decat sa va dauneze  (aici ma refer la modul general, catre toti cei ce gandesc la fel)/

In alta ordine de idei, daca ati participat la elaborarea PNA-ului in faza incipienta, de ce nu l-ati facut de la inceput perfect?
Daca nu ati putut, de ce credeti ca noi am avea alte parghii sau puteri?

tinumaftei

Dumneavoastra credeti ca eu sunt perfect? Cum puteam sa fac ceva perfect?
Ati inteles ca au fost niste interese. Cand interesele s-au intors impotriva lor (dvs ati spus ca presedintii de asociatii sunt trasi la raspundere) se cauta varianta B. Sincer, nici nu as vrea sa fiu in pielea lor.
Oricum adoptarea ideii de accesare individuala mi se pare buna. Si cred ca veti avea si mai multi clienti!!!!!! Mai multe dosare de cerere!

bucovineanu

Daca am retinut eu bine fondurile repartizate pentru PNA scad in fiecare an. Cu cat acceseaza mai multi apicultori bucatica ce revine fiecaruia va fi tot mai mica si din motivul aratat mai sus.  :smile:

viorel55

Pana la aceasta ora nu am stiut de acest topic. Acum l-am citit cap-coada si apreciez initiativa lui Romikele de a face publice unele aspecte  discutate in cele 3 intalniri (din aceat an) de la MADR, pentru ca multi stupari  cred ca cei care participa dorm(cum spunea cineva mai sus) sau  sunt hoti,banditi,etc.Apreciez si tonul in care s-au desfasurat pana acum discutiile si as dori ca si in continuare sa gandim pozitiv si constructiv...
La aceste intalniri au participat mai multi stupari care frecventeaza acest forum dar  vad ca ...nu se baga.
Pentru inceput,un comenteriu privind intocmirea dosarului de catre fiecare stupar individual,propunere votata aproape in unanimitate de acei huliti reprezentanti, la intalnirea din 01 feb.,masura care daca va fi acceptata implica urmatoarele schimbari:
     - fiecare stupar va intocmi cererea de plata(care este in format electronic-atentie) si o va depune la APIA,avand grija ca toate documentele anexate(chitante,facturi,ordin de deplasare,file din carnetul stupinei ,calendarul tratamentelor etc.sa fie corect intocmite.Orce gresala sau omisiune inseamna o alta deplasare la APIA cu problema respectiva rezolvata.Eu apreciez ca fiecare stupar va efectua  intre 2-5 drumuri....(imi cer iertare ,unii abia stiu sa scrie...,am facut dosarul PNA al asociatiei timp de 5 ani si stiu ce spun)
      - asta inseamna ca la la cele 41 de sedii APIA din tara se vor prezenta in cateva zile(sfarsitul lunii iulie)cateva mii de stupari(in 2015 au accesat cca 5900) in loc de 150 de reprezentanti ai formelor asociative,care de regula sunt absolventi de studii superioare si care" le au"si cu calculatorul(foarte important acest amanunt)
       -la  supra controlul-EX-Post-care se poate efectua oricand in urmatorii 3 ani,va fi controlat stuparul individual,pentru ca asociatia nu mai face parte din ecuatie si eventualele nereguli vor fi imputate persoanei respective(si nu asociatiei ca in prezent).
         Deci cam asa  se prezinta situatia.  Cum vi se pare ??
         In continuare aveti atasat un material pe care l-am trimis pe e-mail zilele trecute,dupa ultima intalnire de la MADR.

nicomico

Dl. Viorel va felicit pentru efortul care il faceti pentru aducerea apiculturii romanesti pe drumul cel bun.Sant de acord cu declaratia anuala a nr. de familii de albine la primarie si eliminarea celorlalti paraziti.Controlele le pot face de o comisie  formata din medic veterinar si un functionar de la primarie.Subventia sa se faca pe familie de albine (nu pe nr de lazi goale sau cu doua rame.
Pentru acestea este necesar sa nu ne mai furam caciula sa devenim mai responsabili si sa ne implicam mai mult.
Motorina pentru agricultura sa se cumpere din benzinarie la liber si la un pret mai mic(ex. Spania-gasoleo b pt agricultura)nu facand dosare peste dosare.In momentul cand guvernul face lucrurile acestea si treaba merge ca pe roate, poate sa vina sa ceara ceva.

D006

  Mai copii voi nu stiti in ce tara traiti ! nici pana azi nu sa platit subventia pe 2015 la suprafata de teren si pe cap de animal deoarece nu exista sistem de identificare a proprietarilor(sau arendasi) de pamant si animale . Si voi vrei subventie pe albina ??? Pai daca la un animal crotaliat nu se da subventia cand trebuie sau la o bucata de pamant care nu pleaca de unde este voi cum credeti ca se poate da subventie la o albina care azi e , maine nu mai e. Vedeti-va de treaba si puneti osul la munca ca bani pe lazile din curte nu veti lua in vecii vecilor.
  Ca sistemul poate fi imbunatatit sunt total de acord dar sa dai bani aiurea in tramvai nu sunt de acord.

Jimmy2011

Cred ca ar fi o gresala sa se renunte la PNA in favoarea subventiei pe stup (familie,lada,cutie etc. cum vreti sa-i spuneti).
Nu vorbeste nimeni de o posibila obligativitate de efectuare a tratamentelor anti varroa, nu vorbeste nimeni de pericolul iminent ce ne paste cu Aethina tumida.Acest gandac este deja prezent in Bulgaria !! Iar in 2015 au fost aduse la greu foarte multe roiuri de la vecinii nostri bulgari, motivul fiind pretul mai mic. Exista un plan de actiune in aceasta directie , ce masuri ar trebui luate, suntem pregatiti pt asa ceva, cum ar trebui sa procedam in continuare ?
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...