• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Turta API-VIT

Creat de Dacul, Februarie 05, 2016, 01:48:10 a.m.

« precedentul - următorul »

Dacul

Buna seara.Vreau sa intreb daca ati folosit turta energetica API-VIT si daca da care sint efectele?Eu le-am dat in urma cu trei zile cite putin de incercare dar inca nu am fost sa vad cum au  consumat-o.

oroles

Dar ce efecte astepti tu? De exemplu, daca nu ai mancare, orice turta iti scapa familia. Asta e efectul. :D Depinde de la caz la caz.
Am folosit pana acum turta proteica cu polen si mi s-a parut destul de buna. Singura  problema e ca atunci cand incepe culesul o consuma mai greu. Am si ceva retineri deoarece nu stiu din ce stupine provine polenul, desi ei spun ca e sterilizat. Poate nu ar fi rau sa ne prezinte ceva faze din procesul de productie sa ne facem si noi o parere ceva. Am pus-o in hranitor si pana la urma tot au mancat-o. Am mai folosit Api-vit Start si mi s-a parut bun si acesta.

Eu de acum incolo nu mai dau decat Apifonda si turte facute de mine. Apifonda este si ieftina (mai ieftina ca Api-Vit) si nu am vazut niciodata pete de diaree dupa ce au consumat aceasta turta. Restul e poveste.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

MARIUS_bc

Anul trecut am folosit si eu api-vit...turta am dat-o pe la mijlocul lui ianuarie.....vremea a fost potrivnica pentru zborul de curatire si m-am trezit cu majoritatea famililor patate cu nosemoza...
am ajuns la concluzia ca e mai buna turta facuta home made ...stii exact ce ai pus in ea...protofil....vitamine

romikele

A nu se confunda nosemoza cu diareea.

Nosemoza, denumita si "boala mizeriei", este o boala parazitara cauzata de un protozoar care se gaseste in toti stupii in stare latenta si se activeaza la aparitia conditiilor prielnice (lipsa zborurilor de curatire in timpul iernii, rezerve de hrana de slaba calitate  - miere de mana, necapacita -, adaosuri proteice necorespunzatoare, lipsa curateniei si nedezinfectarea stupilor, dar si umiditatea crescuta sau iernarea grea si neconfortabila).

Diareea albinelor sau dizenteria este o afectiune intestinala necontagioasa a albinelor adulte, care se manifesta prin eliminarea de fecale cu consistenta scazuta.

Dacul

Am ajuns pe la stupi astazi si am constatat ca maninca mai cu placere din beefonda.Le-am pus din ambele dar apivit-ul cred ca este mai greu de consumat.

oroles

Citat din: Dacul din Februarie 15, 2016, 02:52:32 a.m.
... am constatat ca maninca mai cu placere din beefonda.Le-am pus din ambele dar apivit-ul cred ca este mai greu de consumat.

Da, cum sa nu! Bat din palme albinele cand vine stuparul cu Beefonda. Esti sigur ca o consuma? Ia uite o poza de anul trecut cand le-am dat si eu aceasta prostie de turta.Api-Vit e cu 2 clase peste Beefonda. Cea mai buna ramane Apifonda.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

xvader

tot apifonda folosesc si eu...cred ca este cea mai buna, in afara de turta facuta in casa desigur...daca ai timp de framantat

Dacul

La mine nu am vazut ce ne arata colegul oroles si nu este primul an cind le dau beefonda,dar cu apivit-ul am vrut sa incerc si altceva.LE-am mai facut o vizita si astazi si am vazut ca au mincat si apivit-ul,am pus cite putin,de incercare.