• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Porționare Apifonda

Creat de romikele, Ianuarie 27, 2016, 01:15:40 p.m.

« precedentul - următorul »

oroles

Februarie 08, 2016, 09:50:18 p.m. #30 Last Edit: Februarie 08, 2016, 11:41:11 p.m. by oroles
Citat din: alex 62 din Februarie 08, 2016, 09:31:33 p.m.
dacă ajung în primăvara și pontează și matcă.mă îmbăt.am zis.sănătate


Pune-le cea mai mare turta pe care o gasesti in comert si sa nu ii scapi fara turta pana prin aprilie daca chiar vrei sa o faci lata. E putin cat le-ai dat tu pana acum. Ce urmeaza e mai greu.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

alex 62

Cu siguranță așa am să fac.mă gândească prin 20 feb să le pun proteica sau nu...?sau să pun jumate/jumate?mai întâi să mă gândesc.(cam de sfanțul Gheorghe tai un vițel...ori pun și pe grătar sau fac doar ciorbă.) mulțumesc pt incurajare.sănătate.

relutu

Citat din: alex 62 din Februarie 08, 2016, 09:31:33 p.m.
Pai ...când i-am împachetat miere aveau f f f puțină (cam 2 degete de-ale mele,și le am cam de pianist :blah:) ....aproape deloc,nu am avut timp în toamna pt hrăniri....am știut de la început ca o( să încerc) sa-i duc în primăvara doar cu turte....tratament doar unul singur cu varachet în noiembrie..infestați masiv cu varooa,dar eficient ,zic.la împachetat nu am mai văzut pe ele ,așa de muți erau.dacă ajung în primăvara și pontează și matcă.mă îmbăt.am zis.sănătate


    Iti cam place ruleta ruseasca.....!

alex 62

Eu îmi fac curaj,decât o miere proastă în stup mai bine turtă...oricum îmi reproșez și acum ,cum de am pus eu ațâța zahăr în tescovină pt țuică și nu am făcut completări în toamna  :D

alex 62

Astăzi a fost cald și albinele au mai băgat puțin polen să speram ca va fi bine.

alex 62

Salut.acum câteva zile am primit câteva turte cu miere+zahăr pudră+polen și protofil după miros nu știu dacă și apicomplex.problema este ca sunt de anul trecut....și parcă sunt puțin sfărâmicioase și cam țări.mai sunt bune să le bag la stupi ?mai pot adaugă puțină miere să devină mai elastice?mulțumesc.