CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

NYK74

Suntem o țară mică, dar sunt țări mai mici ca a noastră și au știut să și păstreze demnitatea și sunt pe poziții pe care noi le putem doar visa.Suntem o nație care are probleme mari la rădăcină,și de acolo se trag toate problemele.
Am doi ani de cind nu stropesc nici eu cartofii cu produse chimice,dar ce să zic, e foarte  multă muncă să le menții.A nins viscolit și la noi,am dat zăpada de la urdinișe, aveau majoritatea intrarea blocată cu zăpadă afînată.

bmdna

Din ce stiu eu, zapada afanata la urdinis nu este o problema. Totul e sa nu fie gheata, ca atunci nu se mai face schimb de aer. A nins si pe aici, dar mai mult a batut vantul...
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

MirceaCalin

Eu n-am griji cu schimbul de aer datorită fundului AV
Iernez in fiecare an fără șubăr, în ..."fundul gol"

NYK74

Da,zăpada afînată nu dă probleme majore pînă în momentul în care se preseazâ datorită schimbării de temperatură.
Am un singur stup cu șubăr restul sunt toți cu fund plin.Iar în cel cu șubăr de obicei în partea a doua de iernare îi pun o foaie de polistiren.

bmdna

Cred ca e foarte buna ideea cu polistirenul. Eu am stupi de ambele tipuri. Si cu fund cu sita dar si cu fund plin. A fost o vreme cand cumparam diverse modele...
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

NYK74

Am mai scris pe aici pe undeva, am început cu stupi construiți din dulap, orizontali de 16 respectiv 22 rame, după am trecut la stupul italian 10-12 rame cu,pereți de 2,5 grosime cu fund plin sau AV.Nu mai sunt iernile care au fost, fie că e doar o impresie a mea,dar în stupii din dulap familiile au iernat mereu mai bine și diferență la dezvoltare în primăvară.