NYK 74 SI PASIUNEA PENTRU ALBINE

Creat de NYK74, Martie 16, 2014, 09:54:50 AM

« precedentul - următorul »

NYK74

SPYKAL ,depinde din ce punct de vedere întrebi,in general sau in acest moment la culesul salcimului care aici e in plină desfăsurare in zona de ses si de deal.
In general merg binisor,dar se confruntă si ei cu varroua si cu toate tratamentele in ultimii ani apicultorii au pierdut un mare nr.de familii.
In acest moment datorită ploilor care au inceput si continuă duc la compromiterea culesului jos,iar aici sus ploi+frig =salcim înghetat cu dezvoltarea,deci o situatie nu prea grozavă ,ştiind ca de regulă cind nu pot culege,au gîndul doar la roit ,ceea ce si fac majoritatea familiilor,sunt deja intrate in frigurile roitului .

NYK74

Jumatate din familii mi-au roit pina in prezent,celelalte urmează ,sunt toate pregătite ,ploile abia sau dus,ca sau si intors inapoi,salcimul a început sa înflorească ,plouă ,rezervele pe gata,urîtâ treabă anul acesta, ))/ e de luat gândul de la miere de salcâm  anul acesta.
Un an in care pina in prezent a fost doar dezvoltare familii,in rest nu au adunat nici sa aibă hrană pentru ele in stupi.

NYK74

Salcimul 2014 sezon încheiat de o saptamana in această zonă ,cu rezultate,asa cum era de asteptat,nu zero,mai rau,roiurile si familiile slabute care nu lea ajutat un pic,erau la foamete.
De acum urmează culesul  de la castan ,unde se va vedea ce rezultate vor fi in acest an.

Marius-ursulakhe

Cum este culesul la castan in general ?
Este un cules de intretinere sau apuca stuparul sa extrga ceva si pt el?
Cand infloreste de obicei in zona ta?    :hi:    :D

NYK74

Salve URSULAKHE ,castanul nu este un cules de întreţinere ,in zona in care sunt este unul din culesurile importante,înfloreşte după 15 iunie,durează aproximativ 3 săptămâni ,înfloresc eşalonat arborii,mierea e închisă la culoare,un castaniu ,(brunâ ),gust placut,foarte aromata.
Cum ti-a mers la salcim anul acesta ?.. :hi:

Marius-ursulakhe

#50
La salcam anul asta a fost foarte rau mai bine a mers la cei care au stat acasa cu ei in zona mea
dar tie cum ti-a mers ? Eu am stors in jur de 20 kg ca sa debochez cuiburile
Cam ce suprafata ai cu castan in zona ta

NYK74

Aici este pădure de foioase,predomină stejarul,castanul este amestecat,si incepe cam de la1,5 km de unde am stupina instalată,nu sunt aproape,dar cind înfloreşte albinutele au un cules bun,de bază .
E păcat ca aici in aceste păduri din muntii acestia,teiul lipseşte total,care dacă ar fi,as avea un cules foarte bun,dar asta este.
Nu e o zonă grozavă in culesuri puternice,incepe salcimul ,după aceea castanul ,si ultimul lucerna amestecată cu trifoi si alte flori din fâneatâ ,in rest nimic altceva decit culesuri de întreţinere ,un pic de pomi fructiferi,pâpâdie,flori de padure,zmeurul,murul e.t.c.
Nu am albine de foarte multi ani aici,dar in ultimii 7 ani nu am vazut cules mai prost ca in acest an,pe langâ faptul ca a avut putină floare in acest an,a fost foarte frig si a plouat mereu pe toată durata înfloririi,familiile cele mai puternice au cules 3-5 kg de stup,cele care au roit si roiurile din ele  la aproximativ 1 saptamana după salcim când a venit alte vreo 4 zile de ploaie ,erau la foame,acum sau reprins ,dar nu-i prea roz treaba nici pentru castan dacă continuă asa,a luat-o cu căldura nebună ,38-40 grade de aproape o saptamana ,la temperaturile astea evaporă tot nectarul.






NYK74

Au cules anul acesta pe ultima sută de metri,mai mult decît au cules tot anul,am dat jos magaziile ,si urmează tratamentele.Am constatat ca familiile sunt mai puternice decît anul trecut la această dată ,unele familii au inceput sa faca socotelile,cu trintorii care au fost invitaţi si scosi afară si in acest moment...... :yahoo_cry: :yahoo_cry:
Am pus si plasele pentru propolis ,in concluzie aici anul apicol sa incheiat si in acelaşi timp,anul apicol a început . :wink:

dodo79


NYK74

Citat din: dodo79 din Septembrie 07, 2014, 01:55:21 AM
Bine ai revenit.se pare ca ai avut mult de lucru :hi:
Asa cum am observat ca se intampla si la alţii ,se intampla si la mine,cîte o perioadă de absenţa ,am fost in tara o luna eram tare curios sa vad si albinutele de acasă ,acum din nou aici la muncă si in timpul liber la albinute .
:thanks: de urare :hi:

Aurel


NYK74

Citat din: Aurel din Noiembrie 15, 2014, 05:58:37 PM
NYK,ti-am trimis un MP!
Aurel ,am verificat si îmi arată ca nu am primit nimic.
Dacă vrei reîncearcă din nou.

Aurel


romikele

Citat din: Aurel din Noiembrie 16, 2014, 01:11:03 AM
Nici acum?
Nu s-a trimis nici un mesaj anterior, in baza de date nu exista decat unul singur, chiar daca tu crezi ca e al doilea!  :razz:

Aurel

   Multumesc sefu! :D O fi fost pe celalat si am uitat eu :hi: