NYK 74 SI PASIUNEA PENTRU ALBINE

Creat de NYK74, Martie 16, 2014, 09:54:50 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Ma bucur pt tine ca aici la noi e dezastru
Am vb cu cineva care spunea ca cunoaste un apicultor mai experimentat care are de foarte multi ani albine si din 200 si ceva de fam i-au murit in jur de 170
La mine sunt slabe zic eu ca la data asta cel mai slab stup e pe 4 rame albina (cu indulgenta) iar cel mai bun pe 6 rame

NYK74

Dacă sa întâmplat asa ceva, atunci există o cauză serioasă. Ca dezvoltare cele de acasă in nordul Moldovei sunt mult in urmă anul acesta, cele mai puternice 3-4 rame puiet, asta înseamnă ca din 2 familii nu fac una cum am acum aici.
E adevărat ca anul trecut erau un pic mai putin dezvoltate si cu primăvara ce a fost erau ajunse aproape la foame, era multă albină consum mare, frig si ploi cules nimic, si a durat asa pina la jumatea lui iulie aproximativ cind sau pus pe cărat, cind am venit din ro in septembrie aveau caturile bubuiau de miere, au carat miere cit pentru tot anul si au intrat in iarnă familiile puternice foarte populate si asa au iesit si in primăvară acum, nu am pierdut nici o familie în iarnă, am pierdut o regină la unul care cred ca am omorâto din greșeală cind am pus turtițele, nu aveam hranitoare la toți, era frig si am pus pe rame, din grabă o fi ramas prinsă dedesubt.

NYK74

Ieri am facut din 2 familii, prin divizare,un total de 8 roiuri, 2 au reginele din cele 2 familii iar restul de sase au cite o botcă gata de eclozionare, vreau sa văd dezvoltarea maximă la care vor ajunge până la intrarea la iernare, au cite 1r păstură,1r miere si două rame cu larve si puiet  capacit cu albina acoperitoare.

Cipi

botci de roire asa devreme?

LE. Aaaa, esti in Italia...

NYK74

Da, aici e un pic mai cald, familiile au fost puternice si la control aveau deja construite botci cu ouă de o zi puse si 8 rame cu puiet din 10 cu albină full.

NYK74

Pentru cei de la şes începe culesul la salcâm, copacii dau din boboc în floare, la mine mai e treabă până începe.
Azi am verificat si roiurile au regini de 2-3 zile iesite, să înceapă dezvoltarea................ :wink2:

NYK74

Se încheie o săptămână de când teiul este înflorit. Familiile au in continuare o dezvoltare bună.

cornelioandanciu

Citat din: dodo79 din Martie 16, 2014, 09:04:10 PM
Citat din: Aurelian A. din Martie 16, 2014, 08:52:23 PM
:welcome: Secretosi italienii  :P
nu neaparat.vorbesc putin si la obiect.spre deosebire de noi  :)
Da si cand vorbesc... Injuraturi ca si in Italia nu am auzit nicaieri, si noi injuram, dar parca nu chiar asa ...
Va salut.

NYK74

Salve  :hi: Danciule,e greu de generalizat pe dreptate, de exemplu sa zicem italian=plin de înjurături, român= hoț, oare e chiar așa, eu prefer sa văd OMUL cu toate defectele si lucrurile bune pe care le are.
Am depășit treapta care se oprea la rasă, națiune, culoarea pielii ş, m.d, sunt anumite regiuni si aici în Italia in care există un procentaj mai mare de persoane care fiind mai "slab pregătiți",folosesc înjurăturile stil la 3 vorbe a 4 a e înjurătură, dar cu asta nu pot generaliza tot poporul italian, ca să nu mai zic si de la noi în România ce specimene avem.
Omul bun si omul rău este prezent in toate națiile pământului,ținând cont că in timpurile noastre cel de al doilea e net superior ca număr cum nu a mai fost  cred niciodată de când există pământul.

NYK74

După 3 tratamente cu VF, la ultimul control de săptămâna trecută, prin descapacirea unor celule cu puiet, în 2 familii am gasit varooua in celule, așa că lupta continuă.  :mad:

NYK74

Astăzi am prins timp frumos, executat revizie la care am văzut puiet doar la un roi din acest an, celelalte au luat pauză cu puietul, la o familie am găsit 2 matci, cea veche si una tânără, așa ca le-am despărțit in acelasi cuib.
Urmează dacă ține vremea cu temperaturile actuale alte 2 tratamente.

bio

Daca nu mai ai puiet tratamentele contra varooa nu mai este chjiar asa nevoie de timpul acela de 7 zile intre tratamente.

Se respecta 3 tratamente la 7 zile sa se acopere durata de 21 zile de eclozionare a unei generatii de puiet.

NYK74

Ai perfectă dreptate ca nu mai este nevoie de intervalul de 7 zile in lipsa puietului, merg tot cu 7 zile de interval datorită faptului că reușesc doar la sfârșit de săptămână sa merg la stupină, in timpul săptămânii sunt la muncă, foarte rar prind vreo zi liberă in timpul săptămânii.
Stupii au fost infestați bine in acest an cu varooua, ori au început sa prindă rezistență la VF păduchii, am facut 3 ture in Primăvară, alte 3 August-Septembrie si acum la ultimele controale la familiile  care mai aveau ultima şarjă de puiet capacit, am gasit in celule la fund sub puietul gata de ieșire varooua.
Dacă vremea se răcește mai tare le dau o tură de oxalic.

NYK74

În sfârșit a venit și aici de vreo săptămână cumătra Iarnă.Stupina a intrat in hibernare, de acuma se reia activitatea peste vreo 2 luni in noul an, excepție dacă vine vreo perioadă cu încălzire a timpului peste normal cum a mai fost uneori si in anii trecuți.
Printre timp voi încerca să mi asamblez ramele necesare cu jucăria de la Lidl, capsatorul pneumatic Parkside.

tinumaftei