Matrita pentru botci din ceara.

Creat de marian sima, Aprilie 20, 2014, 05:22:58 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Am primit botcile si le-am incercat in cutia nicot ---diametrul interior trebuie mai mic ---inaltimea este buna ---daca ar fi mai transparente putin pentruca eu aleg botcile cu larve uitandu-ma la fundul botcii
capacul din plexic transparent se aseaza bine peste botci si le tine in locasul lor,dar se misca putin
Daca se vede in foto locasul unde se pun botcile este conic cu baza de 8,5 mm si interiorul botcii este de 9 mm---acuma nu stiu daca masuratul meu este f.exact
Am sa le folosesc punand ceva ceara pe acel con

marian sima

Aceasta este botca originala cumparata de mine din magazin apicol.

marian sima

Si aceasta este botca reprodusa.

mape 48-petru manea

Botca originala sta fixata in con ---botca facuta de tine are un mic joc si daca intorc cutia nicot cade ---poate daca o faci cu dimensiunea interioara putin mai mica ci 0,3 mm o sa fie perfecta

marian sima

Ai dreptate ,botca cumparata de mine este din magazin din Bulgaria si este la dimensiunea care se vede.
Maine ma duc prin Bulgaria si le probez si pe custile lor,informatia era pentru o rama trei sferturi stil nicot,decat ca ii dau unghiul la celula .

Cat despre modificarea dimensiuni se poate modifica insa nu se merita efortul,nu se vand botcile in nr asa de mare .

Eu le-am colorat mai bine pentru a avea un fundal mai inchis la culoare atunci cand transvazez,ca altfel ele merg facute si transparente ca sticla.

apivasmob

Am ridicat coletul si astazi verific si eu ,masor cu sublerul digital si voi vedea rezultatul.
Sanatate tuturor apicultorilor

marian sima

Botcile puse pe cusca si cusca intoarsa  ,probabil dimensiunile custi Nicot bulgaresti sant un pic mai mari.
Botcile au intrat un pic fortat dar foarte putin .
Am intors cusca ca sa se vada ca nu cad din cusca.
La o analiza mai amanuntita a acelei custi am observat ca au un pic din inclinatia celelei naturale din fagure.
Poate au si cele Romanesti si nu am observat eu.

Poza din magazi apicol Ruse (bulgaria).

dan sebastian

Mariene, turta la bulgari e 50 eurocenti kg ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

mape 48-petru manea

Si tu ai dreptate ---fiecare producator cu stasullui ---asa se intampla si cu bigudiurile

apivasmob

Intradevar botcile confectionate de tine cad din suport si am masurat cum am promis si pun in paralel masuratorile la cele Nicot si ale Tale.
Diametru interior la buza botcii
8.73/8.85
Diametrul exterior la buza botcii
9.95/10.15
Adancimea in centru botcii
8.45/8.63
Inaltimea botcii
10.00/10.15
Grosimea peretelui la buza botcii
0.60/0.70
Cum am observat diametrul in botca Nicot scade de la capat spre fundul celulei si masuratorile sunt 8.72 la inceputul celulei si pe o adancime de 5.53-5.81 la 7.9
Sper ca aceste date iti sunt de folos.Am sa folosec botcile de la tine la transvazare si nu puse in cutie pentru a fi ouate de matca(am incercat de cateva ori cu blocarea matcii in cutie si rezultatul familiile au facut schimbare de matca).
Bafta in continuare.

marian sima

Am inteles.
Acum de unde luati botcile?totusi am sa achizitionez 50 de botci si de acest stas si cand am timp mai realizez o matrita cu acest stas.
Pana in sezon mai va trimit un rand de botci pentru comparatie.

Dar dati-mi sursa de unde achizionati aceste botci mai mici.

valter

Citat din: mape 48-petru manea din Ianuarie 13, 2015, 06:15:17 PM
Si tu ai dreptate ---fiecare producator cu stasullui ---asa se intampla si cu bigudiurile

eu nu's ce va agitati...
cumparati ''planseta Nicot'' de la Bulgari si puteti folosi cu usurinta cupele lui Sima.
Mareane iar ai dat-o in balarii...vezi daca ridici fusta  :rotfl:.

ps.Toata pleada de turci, chinezi...reproduc fel si chip de branduri...dar cu deficiente.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

apivasmob

Citat din: marian sima din Ianuarie 15, 2015, 06:26:01 PM
Am inteles.
Acum de unde luati botcile?totusi am sa achizitionez 50 de botci si de acest stas si cand am timp mai realizez o matrita cu acest stas.
Pana in sezon mai va trimit un rand de botci pentru comparatie.

Dar dati-mi sursa de unde achizionati aceste botci mai mici.
OVISAN

marian sima

Nea Valterica nu e bre fusta ci  kilt nu inteleg insa de ce vrei sa te uiti pe sub el,credeam ca ai trecut de curiozitatile astea . :rotfl: =)) =)) =))

Cat despre deficiente,uitete aici de la secundele 25 si vezi ce deficiente au aceste botci ,cat sant de mari fata de ce avem noi,la noi daca bagi doua paie de chibrit  unul langa altul s-a umplut botca,pai uitete la ala.

http://www.youtube.com/watch?v=Eh9nQ7a4uUU