Matrita pentru botci din ceara.

Creat de marian sima, Aprilie 20, 2014, 05:22:58 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

In aceste potofele de plasa vor ecloza botcile.

marian sima

Un coleg bulgar a solicitat sa-i realizez o matrita de botci mai aparte,ideia e buna insa interiorul botci nu-mi place deoarece are doar 8 mm.

marian sima

Deoarece mi-a placut ideia am zis sa fac ceva pentru realizarea unor matci de calitate.

marian sima

In aceasta botca aproape ca botca nicot intra cu totul.

marian sima

Acest tip de botca  va fi folosit si pentru cusca Jenter.
Botcile au fost bagate la finisat si albina le-a mai redus din lungime ,in fata se vede botca scurtata de albina,ele sunt atasate doar prin presare de suportul ramei.

marian sima

Am realizat si fundu pentru botcile Jenter tot din ceara.

marian sima

Si bagate la pontat matca a pontat in ele.

RazvanTi

 =D>
superbe realizari! si pe deasupra mi-ai confirmat niste banuieli pe care le aveam de multisor...
MULTUMESC maxim!!!
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

dan sebastian

Care e concluzia? Ai lăsat botcile de 8 m m sau le-ai modificat de 9 mm. ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

Am si de 8 si de 9 ,am intrat si in posesia botcilor canadiene cu piciorus,ca volum interior sunt egale cu botca nicot decat ca sunt mai strimte la gura si mai mari la baza.

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

oroles

Il rog pe @marian sima sa puna tehnologia folosirii matritei. Am incercat astazi sa fac ceva cupule cu matrita lui si nu am reusit. Sa va spun cum am procedat. Sunt convins ca am gresit pe undeva. Am pus 2 cani de apa (500 ml) intr-o oala, dupa care am adaugat o galeata de resturi de ceara. Am strecurat ceara cand s-a topit. Am pus-o apoi intr-o oala curata. Apoi am scufundat inclinata matrita in apa intai, apoi am scuturat-o. Am scufundat-o apoi in ceara fierbint cu apa asezata pe o tabla, la fel ca in filmuletele lui @marian sima. Am scos-o si am eliminat surplusul si am pus-o in apa rece. Rezultatul a fost un esec total. Botcile erau rupte de la buza superioara pana la fund.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mape 48-petru manea

Nu stiu din ce material este matrita lui Marian ---eu am din lemn de brad ---il umezesc bine si apoi il scufund de 4 ori in ceara ,apoi in apa rece si le trag usor afara inainte de a fi reci ---ceara trebuie sa aiba o temperatura potrivita ---in vasul in care am ceara nu trebuie sa fie si apa ,doar ceara ---vasul cu ceara il incalzesc cu lampa cu gaz ---cand ceara face o pojghita o reincalzesc

oroles

Despre matrita asta este vorba:




E din silicon si e facuta de Marian. Problema e ca pentru mine este inutilizabila, pana acum. Poate nu stapanesc eu tehnologia. Azi am pus in oala doar ceara simpla, fara apa. Matrita era perfect uscata. Mi-au iesit doar 7 botci bune din 50. Ceara nu se infiltreaza bine in silicon si constructia lor e incompleta. Am introdus-o in ceara inclinat cum face si Marian in filmulet. Am scuturat-o sa iasa bulele de aer. Am repetat procedura si tot nu mi-a iesit bine. Au tot felul de probleme. Ba fundul e incomplet, ba marginile sunt intrerupte.



Tot astept de la @marian sima sa imi spuna unde gresesc.

Aaa... Si inca ceva. Botcile nu se potrivesc perfect peportcupulele de la Nicotul bulgaresc pe care il am eu.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Ai dat un mesaj privat si ti-am raspuns acolo.
Ok ai scris si aici ,foarte bine ca sa inteleaga toata lumea,de la Iasi am venit ragusit de la cate explicatii am dat ,de atunci a trecut ceva timp si poate ca s-a mai uitat.
Ma repet merge si schema din filmulet insa am adaptat si alta modalitate de lucru pe cere am spus-o,adica asezi matrita pe plan drept ,ei cu ibricul ceara fierbinte (mult mai fierbinte decat la faguri,aproape de punctul de fierbere) torni usor ceara cu ibricul ,dupa ce sa umplut dai surplusul la o parte cu un spaclu ,cand ceara se intareste un pic deasupra poti sa scufunzi matrita in apa rece.Dupa ce scoti botcile scuturi matrita ca sa nu ramana apa.

Spor la treaba si nu uita ,ridica mai mult temperatura la ceara ,atentie si la ceara pe care o folosesti ,am spus ceara de pe sub hranitor sau de pe unde creste limbi de fagurasi este cea mai buna,ai grija daca folosesti ceara din foite unele sunt fabricate din diferite substante si au densitate mai mare,la fel si ceara pe care o fierbi de mai multe ori ,asa ca ceara de calitate chiar daca o topesti in cantitate mica (merge si in ibric) dar sa fie fiarta decat o data,aia de la fagurasi e super si e si subtire (densitate mica).