Stupul cu trei compartimente Teclem pentru cresterea matcilor.

Creat de valter, Septembrie 10, 2010, 03:32:31 PM

« precedentul - următorul »

feerary

acum e 556..... pretul e f mare! ca la toate produsele comercializate de ei. :uimit:

ciprichitu

ce nu inteleg eu la toata operatiune asta de crescut matci care mi se pare o idee buna este ca ..cum poti lasa sa treaca albinele de la 3 familii prin acele mici grati?   oare nu se vor certa intre ele ? sau unele dintro parte nu vor incaibara pe regina din partea cealalta? si mai este o problema albinele din famiilile marginase stiind ca au matca fiecare  mai stau ele de crescut alte matci pe care apicultorul i  le pune sa  le creasca si nu e in instictul lor ca ar fi vremea sa mai creasca matci...eu asta nu pricep cum poti lasa albina din stup normal care au deja  matca buna sa treca dincola prin gratia haneman sa se intalneasca cu unele orfane si fara sa se certe se iau impreuna la crescut matci.
ori din cauza ca nu am prea multe cunostinte dar nu pot intelege .
multumesc celui care imi poate explica si  nelamurirea mea .

petru.atudorei

Nu se cearta daca operatiunea este facuta corec.

https://www.cubby.com/pl/2%20matci%202.jpg/_e93c8d1d13fd493892500985a2be33cf

Eu iernez 2 matci despartite de o gratie hanneman.. si totul este bine pana acum. In vara trecuta s-au comportat exemplar. Asa ca orice e posibil daca incerci.

ciprichitu

sa inteleg ca iernezi 2 familii intru uin singur stup despartite prin gratie haneman...
si sa mai inteleg ca in momentul cand ai adaugat cea dea doua familie in acelas stup despartite doar de gratie h.  nu s a intamplat nimic ? nu sau certat si albinele dintr o parte  nu sau napustit asupra  matci din partea cealalta  sa o sufoce?
ai folosit vrun produs sa le uniformizezi  "mirosul"
ciapa sau otet?
sau nu ai folosit absolut nimik ci doar ai pus una langa alta despartite de gratie si atat?

petru.atudorei

Prima data au fost despartite de o diafragma etansa. cu ochiuri de uniformizare a mirosului( astfel albinele se puteau atinge si comunica dar nu puteau trece dintr-o parte in alta.. dupa 4 5 zile in loc de diafragma am bagat gratia hanneman..si rezultatul a fost

https://www.cubby.com/pl/IMG_20130909_163647.jpg/_ae91bd6e1d844fe2bf83e88099589db5