Stupul cu trei compartimente Teclem pentru cresterea matcilor.

Creat de valter, Septembrie 10, 2010, 03:32:31 PM

« precedentul - următorul »

vranceanul

In litere latine--- cutie (lada) mare- tradus in rusa- balsaia carobca
si teatru mare- velichii teatr- este cam dificil de scris in litere latine. (in tinerete am invatat cate ceva rusa)  :D
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

valter

Citat din: italianu din Decembrie 20, 2013, 11:58:29 PM
Probabil da' nu se chema,cassone, care inseamna ladoi/cutie mare ,la rusi s-o chema in alt fel!

O faci pe cultul pe toate meridianele apiculturii romanesti...sa ne demonstrezi noua ce?  ca esti bou, pfaiii...da ce bou.
Citeste ce ai scris, unde ai pus virgula si ce se intelege...bousorule.

ps. Cum au fost macaroanele aseara? dupa ce Pictorul ti le umpluse cu acoarele...
Asa faci si tu craciunul cu frigiderul plin...ochi.
Eu credeam ca ti-a ajuns ce ai depozitat(in frigider) de pe forumul vecin...se pare ca ati lipsesc caltabosii si leibarul nostru...ia colea.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

mape 48-petru manea

Am inceput constructia stupului cu 3 compartimente

bucovineanu

Trebuie facut in asa fel sa pota fi puse 2 caturi la familiile cu regine, cele de pe capete.   :hi:

mape 48-petru manea

Ma gandesc sa fac un capac comun peste toata lada si de aceia sa fac cat si pentru nucleu sa nu bata ploaia pe nucleu atunci cand pun caturile pe stupii cu matci  ---aceste caturi vor fi puse pe jumatate din grosimea peretelui de la cuib si sa stea si catul nucleului pe cealanta jumatate

bucovineanu

compartimentul din mijloc e bine sa ramana fara cat pentru ca acolo se umbla foarte des si de fiecare data trebuie luat catul Eu am facut peretii laterali mai inalti si capacul la fel mai inalt si asa caturile sunt acoperite da capacul comun. Nu stiu daca explicatia a fost suficient de clara.

kamy

Daca folosesti cat pe cele 2 familii pe nucleu nu ,si pui capac comun deasupra o sa-ti stea gainile de ploaie in spatiul ramas liber!cate rame are?

mape 48-petru manea

Bucovineanu a explicat ---face peretii nucleului mai inalti si capacul comun cu laturile mai jos si nu incape gaina

bucovineanu

Citat din: kamy din Decembrie 29, 2013, 07:31:41 AM
Daca folosesti cat pe cele 2 familii pe nucleu nu ,si pui capac comun deasupra o sa-ti stea gainile de ploaie in spatiul ramas liber!cate rame are?
Daca am inteles eu bine ar trebui sa discutam despre cresterea reginelor in acest model de stup. Compartimentul din mijloc nu este nucleu. Este compartiment de crestere, fara regina, in care se umbla odata la 1-4 zile. Nu si-ar avea rostul un cat.

tassevasi

Nu a inteles explicatia  d-lui Bucovineanu cu inaltarea marginilor , ce sa-i faci , la inceput  asa se intelege  dar  daca  recitesti o sa  vada  ca are  dreptate .  .

valter

Cresti si gaini?

ps. Vezi, in pana mea, ca te-am sunat de m-a luata plictiseala...discutand cu cazuta vocala!
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

kamy

Scuze unchiu,da acasa nu am tagnal la vodafon,cand imi apare apelu pierdut te sun in secuda 2!
Am o vecina care-si ,,scapa,, gainile la mine in ocol unde tin stupii si n-am avut vreme sa fac un gard mai sanatos,da ase-s io mai gainar cate-odata!

gelu

.....daca ,,piesa,, se va dovedi functionala iar raportul calitate/pret o.k sunt sigur ca veti gasi clienti, eu as fi unul dintre ei... :bravo: ^:)^ =D> =D> :hi:

ady stuparu

Salutare... Stie cineva un pret pentru lada. M-am uitat la TECLEM pe site si am vazut ca, prin 2013 era 550 lei....