Stupina de Dragasani, Valcea POZE-VIDEO

Creat de plindemiere, Ianuarie 14, 2013, 10:30:38 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Din ce am mai citit eu, si la albine functioneaza puterea obijnuintei. S-au facut experiente in legatura cu agresivitatea albinelor: deasupra spetezei ramelor se deplasa mana sau un obiect cu o anumita viteza. Albinele se considera amenintate si ataca violent. Daca insa aceasta miscare continua multa vreme in acelasi ritm, albinele o neglijeaza si nu o mai ataca. Eu cred ca si vibratiile care se repeta tot anul poate sa le devina obijnuinta, sa se convinga ca acestea nu le ameninta si sa stea linistite.
  Am mai citit ca asa se intampla si cu oamenii care stau de ex langa cai ferate. Zgomotele de tren, desi puternice, nu-i mai deranjeaza, dar zgomote mult mai mici, de alta natura sunt sesizate.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kiwi Bee

Citat din: plindemiere din Ianuarie 14, 2013, 10:35:17 PM
stupina mea in al II-lea an de activitate, dupa ce i-am achizitionat in vara anului 2012. Am cumparat doi stupi, am primit de la un prieten un roi din pom, si unul l-am facut EU (cea mai mare multumire) Roiul pe care l-am facut eu, l-am iernat intr-o roinita. Ierneaza pe 3 rame, si zic eu ca are sanse sa supravietuiasca in aceasta iarna. O sa pun si o fotografie cu primul roi facut de mine.

Bun venit si sanatate ca sati poti indeplini planul.

Daca as fi in locul tau eu mias pune stupii pe paleti(chiar si numai 2 pe un palet orientati asa cum sint spre sud) in mijlocul gradinii printre pomii fructiferi ca sa fiu tot timpul departe de garduri. Sa zicem un palet in drept cu stilpul acela galben de la coltz spre mijlocul gradinii. Evident ca nu cunosc situatia ta si sar putea ca ai legume printre pomii fructiferi si atunci lucrurile se schimba.
Tu trebuie sa sti ce prioritati ai.

Nu este usor de gasit loc bun pt stupi in totdeauna. Ochesteti locuri din periferia localitatii pe teritoriu privat ca sa te tirguiesti cu un proprietar partucular si nu cu consiliu. Pt loc platesti cu miere si toata lume este fericita. La noi in NZ se da de la 0.25kg/stup pina la 1kg/stup pe un an. In cazuri mai rare am auzit si de bani dar nu stiu exact cit se da aici la noi per stup.

plindemiere

Citat din: stefan1 din Ianuarie 17, 2013, 02:14:26 AM
Din ce am mai citit eu, si la albine functioneaza puterea obijnuintei. S-au facut experiente in legatura cu agresivitatea albinelor: deasupra spetezei ramelor se deplasa mana sau un obiect cu o anumita viteza. Albinele se considera amenintate si ataca violent. Daca insa aceasta miscare continua multa vreme in acelasi ritm, albinele o neglijeaza si nu o mai ataca. Eu cred ca si vibratiile care se repeta tot anul poate sa le devina obijnuinta, sa se convinga ca acestea nu le ameninta si sa stea linistite.
  Am mai citit ca asa se intampla si cu oamenii care stau de ex langa cai ferate. Zgomotele de tren, desi puternice, nu-i mai deranjeaza, dar zgomote mult mai mici, de alta natura sunt sesizate.
interesant punct de vedere, si foarte logic. Am observat ca albinele nu au multa tocatura pe fundul stupului, chiar daca sunt langa un gard pe unde trec masini si produc vibratii, spre deosebire de un prieten de-al meu care are fund antivaroua si unde albinele au terminat de mult mierea de pe rame.

plindemiere

Citat din: Kiwi Bee din Ianuarie 17, 2013, 02:56:12 AM
Citat din: plindemiere din Ianuarie 14, 2013, 10:35:17 PM
stupina mea in al II-lea an de activitate, dupa ce i-am achizitionat in vara anului 2012. Am cumparat doi stupi, am primit de la un prieten un roi din pom, si unul l-am facut EU (cea mai mare multumire) Roiul pe care l-am facut eu, l-am iernat intr-o roinita. Ierneaza pe 3 rame, si zic eu ca are sanse sa supravietuiasca in aceasta iarna. O sa pun si o fotografie cu primul roi facut de mine.

Bun venit si sanatate ca sati poti indeplini planul.

Daca as fi in locul tau eu mias pune stupii pe paleti(chiar si numai 2 pe un palet orientati asa cum sint spre sud) in mijlocul gradinii printre pomii fructiferi ca sa fiu tot timpul departe de garduri. Sa zicem un palet in drept cu stilpul acela galben de la coltz spre mijlocul gradinii. Evident ca nu cunosc situatia ta si sar putea ca ai legume printre pomii fructiferi si atunci lucrurile se schimba.
Tu trebuie sa sti ce prioritati ai.

Nu este usor de gasit loc bun pt stupi in totdeauna. Ochesteti locuri din periferia localitatii pe teritoriu privat ca sa te tirguiesti cu un proprietar partucular si nu cu consiliu. Pt loc platesti cu miere si toata lume este fericita. La noi in NZ se da de la 0.25kg/stup pina la 1kg/stup pe un an. In cazuri mai rare am auzit si de bani dar nu stiu exact cit se da aici la noi per stup.
e buna ideea cu paletii, dar asta merge doar la inceput cand am doar 4 sau maxim 8 stupi, dar apoi? eu intentionez sa am anul acesta 15 iar anul viitor 30. De aceea ma gandeam la ideea cu magazia izolata fonic; singura problema ar fi ca nu pot sa le mai dau mancare pana in martie sa zicem, pt ca sunt unii peste altii, si nici nu pot sa mai faca zbor de curatire pana atunci... :bzz:

doinel

Bine ai venit si felicitari.Si eu am inceput cu doi stupi.Din experienta mea, daca ai inceput cu turta sa nu ramana fara, ca moare.Eu am dat unui roi turta la inceput de ianuarie (am avut impresia ca plangea la ascultare).Cand l-am verificat la sfarsitul lunii era mort. A mancat turta si mierea de langa el,a venit frigul si nu amai putut sa mearga dupa miere.Au ramas 2 rame cu miere. S-a blocat sub turta. Stiu stupari care tin cu turta toata iarna roii si merg fara probleme.  :yes:  http://doinel.sunphoto.ro

doinel

Din punctul meu de vedere(si din cum fac eu) sa asculti pe toata lumea ,sa pui intrebari cand nu intelegi (sa nu intrebi orice- ca sa nu te superi cand raspunsurile vor pe masura), sa citesti foarte mult si sa-ti iubesti albinele. Sa nu experimentezi ce te invata oricine,multi fac asa ca asa fac ei iar altii se dau doctori dar nu pot demonstra nimic.Daca esti atent iti dai seama ce sfaturi sa urmezi.
,care sunt APICULTORI SI CARE GUTISTI. Daca le iubesti te va durea sufletul la fiecare gresala sau pierderepe care o vei avea si vei face totul sa nu se mai repete.Sunt convins si iti doresc sa devii un apicultor fericit. :welcome: :bravo:

plindemiere

Stupina de Dragasani, Valcea

prezentare, fotografii, videoclipuri, discutii, idei

plindemiere

plindemiere

imagine cu stupina

imagine cu roiul facut de mine:

plindemiere

Citat din: doinel din Ianuarie 17, 2013, 12:17:55 PM
Bine ai venit si felicitari.Si eu am inceput cu doi stupi.Din experienta mea, daca ai inceput cu turta sa nu ramana fara, ca moare.Eu am dat unui roi turta la inceput de ianuarie (am avut impresia ca plangea la ascultare).Cand l-am verificat la sfarsitul lunii era mort. A mancat turta si mierea de langa el,a venit frigul si nu amai putut sa mearga dupa miere.Au ramas 2 rame cu miere. S-a blocat sub turta. Stiu stupari care tin cu turta toata iarna roii si merg fara probleme.  :yes:  http://doinel.sunphoto.ro
Domne ce rame frumoase am vazut la dvs.... jos palaria. Foarte frumoase, mai ales cele cu miere full. Mult succes in continuare.

plindemiere

fotografii cu zborul de curatare al albinelor in luna ianuarie, 2013.

plindemiere

mape 48-petru manea

Cand prinzi un zbor de curatire trebuie sa deschizi larg urdinisul pentru a usura circulatia albinelor si curatirea de mortaciuni din stup dupa zbor pui la loc

plindemiere

Din pacate nu prea au iesit la zbor, doar cate 20 sa zicem de la fiecare stup.

mmacreanu

Asa si la mine au iesit cateva sa faca o mica alergare, nu a fost zbor de curatire, este mare diferenta dintre un zbor de curatire si iesirea a 10-20 albine ... sa aperam ca de marti se va incalzi si vor iesi si ele la plimbare putin!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.