• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Noutăți de la ICDA

Creat de serban, Aprilie 12, 2020, 10:31:28 p.m.

« precedentul - următorul »

stefan1

 Este interesanta incercare, sa vedem in final ce o sa iasa. Cum se poate intui, daca albinele mature trebuiesc ferite de substanta de tratament, ba chiar sa se lase fagurii la aerisit 15-20 min inainte de a-i introduce in stupi, ce vor patii albinele-pui din celule care sunt asa aproape de medicament si in atmosfera plina de medicament? Ba se zice ca si larvele mai mici de 4 zile pot suferi de la tratament. Poate totusi i se vor mai aduce imbunatatiri.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Sunt mai multe de discutat in legatura cu aceasta metoda de tratament.Poate fi aplicata la un numar mic de familii, dar si in acest caz e greoi de aplicat si in plus trebuie bine analizat cat din puietul capacit sau mai ales necapacit este afectat. Intr-o familie e greu de gasit rame care sa aiba numai puiet capacit, mai ales primavara. In toamna e mai simplu de izolat regina la 20 august pentru a face dupa 21 de zile 1-2 tratamente in lipsa puietului. Chiar si asa exista paraziti care se afla intre inelele albinelor care nu vor fi afectati. Iar ca sa prezinti acel varojet ca o noutate, dupa ce exista pe piata de mai multi ani mi se pare un lucru total nepotrivit.

bmdna

Interesant, cercetarile sint utile, dar trebuie sa se concentreze si pe aplicabilitatea rezultatelor. In acest caz, ca si dl. Bucovineanu, eu cred ca manopera este foarte mare ceea ce face ca tehnica sa fie greu de aplicat in stupina. Ca sa nu vorbesc de complexitatea echipamentului de protectie si efectele asupra stuparului pe termen lung, daca aplica acest tratament de doua ori pe an.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

serban

    Prima metodă, cea cu pensula, dacă iese produsul pe piață, aș încerca-o pe câțiva stupi. Oricum, cred că metoda se pretează la stupinele mici, ca a mea. Aș aplica simultan și ceva benzi pentru păduchii de pe albine.

Closcutz

Pare foarte greoaie in comparație cu sublimatorul de acid oxalic că sa fac o paralelă tot cu un aparat care folosește acizi organici.

PricopArthur

ce se intampla cu puietul deschis? Nu tratezi acei faguri? Pe o rama este de multe ori puiet in toate stadiile.
Este destul de greu de aplicat metoda.
Miere multă şi inimă curată!

bucovineanu

E cam jenant faptul ca in secolul XXI, un institut de cercetari apicole recomanda tratarea antivarroa prin aplicarea substantei cu pensula pe rame.

stefan1

  Daca ar fi o metoda eficienta de eliminare odata la 2-3 ani a paduchilor care au dobandit rezistenta la tratamentele clasice, poate ar merita, totusi, efortul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

MirceaCalin

Citat din: bucovineanu din Mai 01, 2020, 02:15:21 p.m.E cam jenant faptul ca in secolul XXI, un institut de cercetari apicole recomanda tratarea antivarroa prin aplicarea substantei cu pensula pe rame.
Perfect de acord; pare o ...întoarcere în timp...

serban