• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Ajutor de minimis

Creat de MirceaCalin, Septembrie 18, 2019, 10:05:53 a.m.

« precedentul - următorul »

ApIor

La DSV, ce iți cere pentru înregistrarea stupinei? Iar pentru minimis, trebuie să fie înregistrați deja (la DSV) în martie 2019?


fantianti

La acte necesare punctul C - copie inregistrare la registrul comertului- banui ca se refera la cei care sant PFA sau gresesc oare ? Eu nu am decit certificat de producator .

Closcutz

Citat din: fantianti din Octombrie 01, 2019, 05:09:58 p.m.La acte necesare punctul C - copie inregistrare la registrul comertului- banui ca se refera la cei care sant PFA sau gresesc oare ? Eu nu am decit certificat de producator .
Ați intuit bine.

fantianti


Kov iulian

Citat din: fantianti din Octombrie 01, 2019, 05:09:58 p.m.La acte necesare punctul C - copie inregistrare la registrul comertului- banui ca se refera la cei care sant PFA sau gresesc oare ? Eu nu am decit certificat de producator .

Merge ala pt persoane fizice.
Problema e la cei ce nu au inregistrat stupi pt noile numere la timpul potrivit si nu au acea adeverinta pt numere stupi(o copie) sa o puna la dosar.

tassevasi

Hai sa va zic  situatia  mea si a multor alora ca mine . Am fost pers fizica la ANZ cu un nr de stupi in primavara , intre timp  ca sa iau masura 6.3 din 26 iulie sunt IF si onoratii functionari i-mi spune ca sunt  neeligibil ca nu stiu unde sa ma incadreze la IF ori la pers fizica ,asa ca sunt scos din schema , dar stupii tot la mine sunt , tot eu plec cu ei si am contracte acum cu statul  daca-mi aproba masura . Mai intimpina aceiasi situatie  cei care  au trecut de la PFA la IF tot pt masura 6.3 .
 Fiind IF nu mai am atestat de la primarie actualizat ca pers fizica  , dar nu sunt inregistrat ca IF in 1 martie . Va dati seama in ce lume traim ? In loc sa spuna cine  e inscris la ANZ , sa ia banii, nu sa incurce  mai mult , ajungi sa crezi ca sunt unii ce gindesc numai strategii din astea  sa inpiedice accesarea lor .   

agalofteanu

Ceea ce nu ti-a spus nimeni dar este cam de la sine de inteles, este faptul ca PFA ul nu se poate transforma in IF sau AF. Daca ti-ai facut IF inseamna ca ai creat o noua persoana juridica.

Ca sa poti accesa 6.3 una din conditii este sa ai minim doi ani de la inregistrarea ca ferma mica...adica degeaba avem noi stupi de 50 de ani, pe IF ul pe care l-ai facut stupii sunt inregistrati la momentul creerii actului.

Ca sa poti sa iei bani pe minimis conditia era sa ai stupii inregistrati la ANZ cu 1 ianuarie 2019. Ai fi putut lua banii daca nu treceai stupina pe IF si ramaneai PF.

Una peste alta de ce sa-si bata unii capul cu creearea unor reguli corecte daca e mai simplu sa spuna: astea sunt conditiile! Te incadrezi bine, nu te incadrezi...si mai bine!

tassevasi

Noiembrie 11, 2019, 11:24:39 p.m. #9 Last Edit: Noiembrie 11, 2019, 11:38:10 p.m. by tassevasi
Totusi au venit cu rezolarea problemei si pt cei care au fost in situatia mea ;( pers fizica inreg la ANZ cu albine de la 1 ianuarie 2019 si in iulie am facut IF pt masura 6.3).Pur si simplu am delus actele pt IF si contul bancar. ceia  ce le sugerasem inca de cind nu a vrut . In situatia  mea erau destule persoane si in sfirsit ne-a chemat cu actele aceste , acum e bine  numai sa ne intre banii  sa nu fi fost o electorala .


"Ca sa poti accesa 6.3 una din conditii este sa ai minim doi ani de la inregistrarea ca ferma mica...adica degeaba avem noi stupi de 50 de ani, pe IF ul pe care l-ai facut stupii sunt inregistrati la momentul creerii actului."

Sunt inregistrat inca de cind a aparut aceasta reglementare  si am trecut si  de controlul pt masura 6.3  cu  bine (86 puncte)

Constantin_MH

Citat din: tassevasi din Noiembrie 11, 2019, 11:24:39 p.m.am trecut si  de controlul pt masura 6.3  cu  bine (86 puncte)
Cate matci de elita aveti in stupina pentru a primi 5 puncte pentru rasa autohtona?
Multumesc!

tassevasi

Nu trebue sa ai matci de elita, noua nu ne-a cerut ,decit sa ai 75 stupi ,dar trebue sa-mi achizitonez cu factura 20% in primul an apoi 40% pt a ll-a transa (carpatina) nu de elita. Deci in 2 ani sa-mi respect aceste criteri plus investitia in dotari . 

agalofteanu


"Sunt inregistrat inca de cind a aparut aceasta reglementare  si am trecut si  de controlul pt masura 6.3  cu  bine (86 puncte)"

Interesant ce spui aici: Deci ai infiintat IF in 2019, ai accesat 6.3 anul asta si ai putut obtine 83 puncte? Deci ti-a luat in calcul 30 puncte pentru "ferme de familie"?

Poti sa ne spui cum s-au adunat 83 puncte? Te intreb pentru ca mie nu=mi iese:

5-pentru curs apicultura
12 - pentru sector apicultura
30 - pentru potentialul zonei
30 - pentru ferme de familie
5 - pentru rasa

Total 82 puncte.

Multumesc

tassevasi

Nu cunosc exact ce m-a ridicat la 86 puncte ,probabil cursul  de 3 luni , nr de 75 stupi si  achizitia de matci carpatine cuprins in proiect.

Constantin_MH

Citat din: tassevasi din Noiembrie 16, 2019, 10:11:36 p.m.Nu cunosc exact ce m-a ridicat la 86 puncte ,probabil cursul  de 3 luni , nr de 75 stupi si  achizitia de matci carpatine cuprins in proiect.
Ati primit punctajul urmator:
10 -pentru curs apicultor
12 - pentru sector apicultura
30 - pentru potentialul zonei
30 - pentru ferme de familie
4 - pentru rasa
Total 86 puncte.
Numarul de stupi nu este criteriu de selectie. El se foloseste doar pentru calcularea numarului de SO-uri.
75x59.62=4471.15 SO ati avut dumneavoastra. Numarul minim de SO-uri este de 4000.
Ati primit 4 puncte pentru rasa autohtona. Trebuie sa cumparati in final 60 matci carpatine cu factura si certificat de origine.
Eu am avut in stupina 32 matci cumparate de la ICDA Bucuresti(care detine stupina de elita). Pentru cele 32 de matci am primit 2 puncte(total=84 puncte).Avand doar 84 de puncte am depus proiectul in pragul 2 de calitate(dupa 1 septembrie). Nu au venit pana acum in vizita pe teren.
Mi-am facut proiectul singur.