• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Introducere in Selectia si Ameliorarea Albinei Melifere [Hamba, Sibiu]

Creat de romikele, Ianuarie 02, 2018, 11:03:58 p.m.

« precedentul - următorul »

romikele


bucovineanu

Am urmarit expunerea prezentata. Foarte interesanta in multe aspecte. Sunt prezentate o multime de criterii de care trebuie tinut cont in procesul de selectie.
Totusi dupa parerea mea, sigur e posibil sa gresesc, nu e nevoie de o multime de criterii pentru a face o selectie, pe care o putem face in stupina proprie. Singurul criteriu de care trebuie sa tinem cont este productia de miere sau dupa caz polen. O familie recordista indeplineste majoritatea criteriilor expuse in prezentare. O familie putin rezistenta  la boli nu poate fi recordista. Acelasi lucru e valabil la o familie cu instinct accentuat de roire. Referitor la agresivitate, bineintetes ca nu vom creste regine de la o familie care ne ataca atunci cand intram in stupina, fara a interveni in stup. Acelasi lucru se poate spune si despre criteriile secundare enumerate. Majoritatea dintre ele sunt indelinite de o familie recordista.
In concluzie pentru a alege familiile de prasila, tinem cont de productia realizata in ultimii 2 ani. Nu alegem o singura familie, ci cateva din care crestem regine alternativ, pentru a evita consangvinizarea.

sfantul spiridon

Am urmărit o parte din expunere. Nu am aflat nimic care sa fie elementul de noutate absoluta. Mi-a plăcut dar informația mi s-a părut dedicată celor care vor a intra in breasla. Nu e o critica. E un punct de vedere
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro