• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Masuri contra soarecilor

Creat de Eugen B, Decembrie 18, 2016, 02:50:00 p.m.

« precedentul - următorul »

Eugen B

Ce masuri ati luat impotriva soarecilor si chiar a chitcanilor anul acesta? Aveti soareci in zona? Daca da cum vi se pare numarul lor, e mare , mic?
La mine anual am soareci in zona, la campie unde stau eu sunt destui. Pisicile is fac datoria, la fel ca si otrava de soareci care o pun unde nu pot ajunge pisicile.
Vreo 10-15 pungi au mancat deja si in mare s-au cam linistit. Mai apare cate unul raslet.
Stiu ca unii colegi au avut probleme anul acesta de aceea am deschis subiectul

popoviciaurel

Buna ziua,soareci ne creaza probleme in fiecare an daca nu folosim gratiile antisoarec,numarul lor este mai mare.La tratamentul cu acid oxalic am gasit soareci in doi stupi.Pentru combaterea lor folosesc momeala sub forma de pasta (la plic) pe care o pun in bucati de teava asezate sub stupi pentru a nu fi consumata de pisici.Deranj acum au inceput sa faca si pitigoii.

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

bmdna

La mine sint multi soareci, eu fiind la marginea satului. Sint si muti chitcani, ii vad cum se joaca pisicile cu ei, am impresia ca nu sint prea apreciati la gust. Nu as putea spune daca sint mai multi ca in alti ani. Folosesc doua metode prin care nu ma deranjeaza prezenta lor:
- cam jumatate din stupi ii echipez cum scad temperaturile nocturne sub 6 grade cu gratii metalice
- cam jumatate din stupi primesc imediat ce se termina floarea soarelui un reductor de urdinis din lemn, cu inaltimea de trecere pentru albine de 6 mm.

Cu aceste masuri, din 2011 de cand am albine, nu am gasit niciodata soareci in stupi sau urme ca ar fi trecut pe acolo. Am gasit fluturi cap de mort, dar asta e alta poveste.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Vasile Junior

intrebare... chitcanii nu mananca otrava de soareci... cu ei cum facem?????

balasbebe

Ii rezolvi doar cu clei pentru soareci.