• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cules dupa deal?

Creat de hapy_bee, Iulie 06, 2017, 10:59:31 a.m.

« precedentul - următorul »

hapy_bee

Pe partea cealalta a unui deal sunt multi tei. Distanta in linie dreapta ar fi de 2-3 km. Credeti ca albinele ar trece dealul sa culeaga de acolo?

oroles

Bineinteles. Ale mele le-am gasit la salcam si dupa doua dealuri.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bmdna

Teoretic, in functie de rasa si de vigoarea familiei de albine, raza de zbor este mai mare de 2-3 km in linie dreapta. Din pacate raza economica de zbor nu este chiar asa de mare. Avand in vedere ca este vorba si de un deal, deci consum suplimentar, eu personal nu cred ca albinele care vor ajunge la acei tei se vor si intoarce cu ceva care sa poata fi transformat ulterior in miere. Deci de trecut dealul, este posibil sa-l treaca, dar nu cred ca se va simti ceva cules. Desi...., in apicultura se descopera mereu lucruri surprinzatoare.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

PricopArthur

E cam mult. Vor alege traseul cel mai usor.
Miere multă şi inimă curată!

tavy

Un deal e totusi un deal, nu un munte, se vor duce, si daca gasesc nectar vor aduce si in stup. Din cate stiu eu raza de zbor economica este de 2-3 km, dar ele merg si mai departe in functie si de temperatura, vant, etc. In urma cu peste 15 ani albinele bunicului au fost omorate de stropirile facute la rapita la 7 km in linie dreapta, intr-o primavara cu temperaturi f mari...., era singura sola cu rapita din zona si aduceau nectar destul de bine. In concluzie eu nu mi-as face probleme.