• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 11:20:24 p.m.

« precedentul - următorul »

stefan1

  Eu zic ca e un circ pentru prosti, dar cu efecte urate, ca vor scadea si mai mult increderea ca noi putem hotari cine sa ne conduca. In mod normal este greu sa se fure si mai cu seama masiv (vorbesc de votarea clasica. Cea on line e riscanta si rar folosita si de alte tari).
  Cum in salile de vot sunt reprezentanti ai tuturor partidelor care asista si la numaratoare, eu zic ca greu se poate insela la numaratoare. Mai nou am inteles ca numaratoarea trebuie si filmata. Iar am inteles ca nu peste tot a mers tehnica, aparatele trebuiau restartate uneori. Procesele verbale la fel trebuiau semnate de toti membri din comisii, deci stiau ce e scris acolo. Fiecare partid primeste o copie dupa procesul verbal din sectii, la fel semnat de tototi din comisii. Dupa aceste procese verbale fiecare partid poate sa faca o totalizare si sa nu astepte centralizarea oficiala a comisiei electorale de sector (in cazul nostru). Daca acesta comisie ar falsifica centralizarea, ar putea fi demascata de centralizarile paralele facute de fiecare partid.
  Modificarile din procesul verbal de sector sunt si ele explicabile. Au fost la sect 1 parca 9 sectii unde 'nu s-a cazut pe cheie', adica suma voturilor pentru fiecare candidat plus voturile anulate nu era egala cu numarul persoanelor care au votat (dupa liste). Aceste situatii s-au rezolvat de comisia centrala, care a scos sacii cu probleme din vestita sala si au renumarat fie persoanele care au votat dupa liste, fie voturile nule (daca unii considerau ca s-au anulat pe nedrept unele voturi) sau chiar toate voturile. Aici s-au corectat unele greseli facute in sectii si asa s-au modificat datele si de pe procesul verbal, cu stampila si semnatura.
 
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Despre furtul dupa incheierea alegerilor:
Dreapta politica nu avea de ce sa incerce sa fure. Inca de la sondajele la iesirea din sectii, toate casele de sondaj dadeau castigatoare la sect 1 pe frantuzoaica, ba chiar cu diferente mari. Si centralizarea paralela dadea castigatoare pe Armand, abia a doua zi PSD s-a socotit ca ei au castigat. Sunt 167 de circumscriptii, deci 167 de numere care trebuiau adunate, operatiune care dureaza mai putin de 30 minute cu indulgenta. De ce le-a trebuit peste 24 de ore ca sa conteste? Oare nu au putut ei in timpul asta sa masluiasca niste voturi? Numaratoarea se facea in cladirea primariei, la etaj s-a descoperit o sala unde erau buletine de vot ce nu aveau ce cauta acolo si de acolo au plecat oameni cu laptop-uri si cu alte documente. Camerele de supraveghere erau ale primarului care s-a si plans ca dupa scandal politia i-a ridicat hard-diskul de la sistem. Oricum PSD avea acces la acest sistem (ce nu era normal) ca ei au dat imagini (trunchiate) din sala cu sacii. Dar nu a dat si cu sonorul, ori e putin probabil ca sa nu functioneze si sonorul. De fapt au dat si inregistrari sonor, cand au vrut. Azi am vazut alte imagini din acea camera cu peste 10 persoane care cotrobaiau, probabil toata comisia electorala, inclusiv reprezentantul PSD. Au un grup de avocati care sa incerce anularea votarii, lucru totusi greu de crezut, mai cu seama ca chiar PSD a modificat legile electorale incat e aproape imposibila renumararea totala a voturilor. Vorbea unul din avocatii lor ca e suficient sa se demonstreze ca un vot a fost fraudat ca sa se ceara repetarea alegerilor ca altfel se submineaza increderea publicului in utilitate votului.
  Acum sa vedem miercuri ce va fi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Citat din: dan sebastian din Octombrie 12, 2020, 08:00:18 p.m.Acolo s-a demonstrat pentru prima data cum se fura inca voturi. E clar ca buna ziua ! De asta nimeni nu zice nimic. E prea mare grosolania. Si daca toti fura, castiga ai de fura mai mult. Ce bine era sa fie votul transparent, eventual on-lain, si sa fie corect. Te face sa-ti pui intrebari. Deci nu totdeauna sunt de vina cei care voteaza. Se pare ca nu ne meritam soarta totdeauna.
E doar o manevra si una criminala pe deasupra.
Nu puteau merge la furat voturi 1-2 persoane, trebuia sa mearga un ditamai grupul? Si in imagini se vede ca nu se "fura" orice fel de vot, pierd ceva timp ca sa caute niste saci anume. Si apoi cine "fura" voturi, USR care e si la guvernare si la primaria de sectorului 1? 😂😂
De ce nu "fura" voturi PSD sau PNL care erau la butoane?
Unde erau observatorii PSD-ului?
Cum au trecut USR-isti de jandarmi cu sacii de voturi furate?


Au aratat la un moment dat niste imagini de la intrarea locului unde se numara voturile in care unii care ar fi fost USR-isti au intrat si au iesit cu mainile in buzunar.
Unde au ascuns aia voturile furate in dos?

Si PSD vor sa se repete sau sa se anuleze alegerile in ciuda faptului ca avem pandemie?
Pai tot ei acuza ca nu ar fi trebuit sa fie alegeri ca uite ce s-a inmultit boala din cauza lor.


Pare ca USR ii incurca cam tare si pe PNL-isti si pe PSD-isti si baietii s-au unit ca sa le-o traga alora cum s-a intamplat si la alegerile Presedentiale.

stefan1

Cu ultima afirmatie nu-s de acord. PNL, desi are un scor electoral mult mai mare decat USR, a acceptat sa sustina pe Nicusor Dan la functia de primar general si sa imparta egal cu USR candidaturile la sectoare. Din contra, in teritoriu, in multe locuri USR se aliaza cu PSD in administratia locala si are declaratii belicoasetocmai fata de PNL cu care ar trebui, totusi sa guverneze daca in alegerile care vin nu se vor intampla surprize.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

O sa treaca si alegerile generale in curand.
Sunt curios daca blocheaza iar tara din cauza Covid. Momentan nu zic nimic din cauza alegerilor, desi situatia e grava. Ne indreptam spre 100 morti pe zi si 4000 de noi cazuri confirmate zilnic.
Cred ca ar trebui sa primeze si functionarea economiei pt ca altfel ajungem din nou in epoca de piatra.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.