• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 11:20:24 p.m.

« precedentul - următorul »

stefan1

  "Este Dragnea om cinstit sau a luat și el ceva? VIDEOREPORTAJ înainte de alegeri, la Gratia, comuna șefului PSD: Toți sunt corupți și Dragnea e cel mai al dracu`, dar a făcut și bune. Acu` să nu fi mâncat și el?! Tot l-aș vota."
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Iunie 29, 2019, 01:09:58 p.m. #5611 Last Edit: Iunie 29, 2019, 01:28:07 p.m. by Kov iulian
In 2015 am inceput niste activitati ocazionale cu contract pt care se retineau toate impozitele la sursa si orice declaratie catre fisc o faceau firmele respective conform codului fiscal de atunci.

In cursul anului 2015 fiscul a inventat un nou mod de a retine CASS (ceva calculat la salariul minim nu procent suma castigata) dar firmele respective nu platesc acea suma si nici nu ma anunta sa o platesc eu.

In 2016 fiscul se razgandeste si renunta la acel mod de a calcula CASS.
In 2016 firmele respective platesc in plus 5 lei la impozit.
In 2017 incep eu alte chestii pe PFA si platesc prin ghiseul.ro tot imi aparea ca am de plata dar s-a platit 65 de lei in plus la impozit din greseala peste suma pe care o datoram.


In 2019 se trezesc astia sa imi trimita decizie de impunere pe anul 2015 cu suma de 340 de lei fara sa scada cei 70 de lei pe care mii datorau si fara sa conteze ca acel mod de calcul s-a anulat.

In 2019 prin OUG 31/2019 statul ma(ne) iarta pe noi astia gresiti.

Merg al fisc sa intreb ce am de facut dar nu stiu sa imi spuna daca sunt sau nu amnistiat.

Daca platesc cei 340 de lei si eram iertat nu mai vad banii inapoi (si trebuie sa ma rog de ei ca dupa cei 70 de lei). Daca nu platesc si nu sunt iertat imi pun poprire pe conturi.

Pe 21 Iunie la o saptamana si ceva dupa vizita la fisc imi apare in contul de pe ghiseul.ro ca am de plata suma de 340 de lei.

Ieri 28 Iunie merg iar la fisc sa intreb ce trebuie sa fac dar din nou nu stiu sa imi dea un raspuns sigur, mi-au spus sa astept ca e posibil ca o sa imi anuleze decizia de impunere si nu voi mai platit nimic.

Incepand de luni 1 Iunie incolo e posibil ori sa fiu iertat ori sa devin evazionist cu conturile poprite.

In tara asta esti mai castigat si mai linistit daca nu iti declari veniturile pt ca nu se leaga nimeni de tine, daca le declari si le platesti iti faci singur de lucru.

Traiasca PSD partidul care ne iarta.

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_31_2019.pdf


Citat din: undefinedART.2
(1) Se anulează contribuția de asigurări sociale de sănătate, precum și  obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite prin  decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, în cazul persoanelor fizice pentru care baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate a fost întregită la  nivelul salariului de bază minim brut pe țară sau,după caz, la  valoarea a douăsprezece salarii de  bază minime brute pe  țară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 și 31 decembrie 2017, potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu  modificările și completările ulterioare, sau Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal,cu modificările și completările ulterioare.

(2) În  cazul în  care organul fiscal nu a emis decizie de impunere pentru obligațiile fiscale și accesoriile de natura celor prevăzute la  alin(1)pentru perioadele fiscale cuprinse între  1 iulie 2015 și 31 decembrie 2017, aceasta nu se  mai  emite.

(3)Prevederile alin.(1) și (2) sunt aplicabile și persoanelor care nu au  realizat venituri în  perioada fiscală cuprinsă între 1 iulie 2015 și  31 decembrie 2017, pentru care baza de  calcul al  contribuției de asigurări sociale de sănătate stabilită potrivit Legii nr.571/2003, cu  modificările și completările ulterioare, sau  Legii nr. 227/2015, cu  modificările și  completările ulterioare, este salariul de bază minim brut pe  țară, cu  excepția celor are au  optat pentru plata contribuției conform prevederilor Legii nr. 112/2016 privind aprobarea Ordonanței de  urgență a Guvernului nr. 41/2015 pentrumodificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru reglementarea unor măsuri bugetare.

ART 3(1)  Anularea obligațiilor fiscale prevăzute la  art 2 se efectuează din oficiu de către organul fiscal competent, prin emiterea  unei    decizii de anulare  a  obligațiilor  fiscale, care se  comunică contribuabilului.
(2) În  cazul în  care, anterior intrării în  vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, organul fiscal competent a emis, dar nu a comunicat decizia de impunere prin care a stabilit obligații de natura celor prevăzute la art. 2,  acesta nu mai comunică decizia de impunere, iar  obligațiile fiscale se scad din evidența analitică pe plătitor, pe bază de borderou de scădere.

Kov iulian

Iulie 01, 2019, 01:34:37 p.m. #5612 Last Edit: Iulie 01, 2019, 02:37:27 p.m. by Kov iulian
Domnul Robert Negoita si restul camarilei PSD nu are astfel de probleme, nu primeste decizii de impunere pe persoana fizica care trebuiau trimise de fapt firmei angajatoare, nu este amenintat cu poprirea conturilor, nu i se fac recalculari retroactive bazate pe legi anulate.

Domnul Negoita va si si el iertat de datoria neplatita timp 10 ani in valoare de 50 de milioane de euro.
Daca avea si el o datorie de 340 de lei era mare evazionist trebuia executat pe loc dar asa merita iertat si el saracul.

https://www.g4media.ro/pe-cine-scapa-amnistia-fiscala-top-zece-datornici-la-stat-robert-negoita-ocupa-primul-loc-la-persoane-fizice.html

Cum sa nu iubesti dreptatea pe care o imparte (statul ne-paralel) PSD ?

stefan1

Iulie 29, 2019, 08:46:14 a.m. #5613 Last Edit: Iulie 29, 2019, 08:52:19 a.m. by stefan1
Cazul de la Caracal arata cu brutalitate ce efecte pot avea modificarile din ultimii ani din Justitie.
Dorel deja acum se da fata mare, el ,cica, opunandu-se din rasputeri modificarilor dorite de pesedei:
 

"Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader face, duminică seara, o serie de precizări despre modificările la legile justiţiei şi la coduri. Toader a scris pe Facebook că face ,,simple precizări".

El spune că Proiectul de Lege pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei, împreună cu solicitarea de aviz din partea Comisiei de la Veneţia, au fost preluate, de la MJ, de către Comisia specială din parlament, înainte ca acestea să ajungă la Guvern. Peste o săptămână, dintr-un proiect de lege au apărut trei proiecte, la iniţiativa unui număr de 11 parlamentari, cu multe, foarte multe modificări, printre care şi apariţia Secţiei speciale, s-a renunţat la solicitarea avizului Comisiei, urmând apoi întreaga odisee parlamentară.

De asemenea, Legea privind recursul compensatoriu a fost iniţiată în 2016, în procedura parlamentară MJ a emis aviz negativ, iar în controlul de constituţionalitate a susţinut neconstituţionalitatea acesteia.

Toader mai precizează că, în iulie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, iniţiat de către MJ, pentru modificarea Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă.

,,Proiectul de lege a fost transmis la Parlament, a fost preluat de către Comisia specială, pe care l-a modificat în mod substanţial, adăugând numeroase soluţii legislative declarate neconstituţionale. Pe cale de consecinţă, după doi ani, Codul penal nu a fost modificat în acord cu deciziile CCR, iar Directiva privind confiscarea extinsă nu a fost încă transpusă în legislaţia naţională

El enumeră şi unele dintre motivele pentru care a fost schimbat de la conducerea Ministerului Justiţiei: 1. refuzul de promovare a OUG privind amnistia şi graţierea; 2. refuzul de promovare a OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, prin preluarea unora dintre soluţiile din proiectele de lege; 3. refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Fondului Suveran; 4. ,,refuzul " de avizare a unor proiecte de acte normative, mai înainte ca acestea să fi ajuns la MJ."

  De ce cat a fost in functie nu a luat niciodata pozitie fata de cei care siluiau Justitia??

________________________


 Fost polițist, despre intervenția de la Caracal: Niște personaje fără minte au modificat Codul de procedură penală.


",,Echipele operative de intervenție aveau inițiativă, puteau executa fără niciun fel de problemă orice fel de intervenție care punea viața unui individ în pericol, inclusiv pe vremea lui Ceaușescu. Numai că niște personaje fără minte, aflate în Parlament, în partide, au modificat Codul de procedură, au luat dreptul polițiștilor de intervenție, de liberă inițiativă și practic au strangulat procedurile de intervenție până la momentul în care să nu fie ei cumva deranjați acasă. Rezultatul? Asemenea situații de excepție, fiindcă genul acesta de situații nașțe monștri", a spus Mihai Untaru la Digi24."

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/fost-politist-despre-interventia-de-la-caracal-niste-personaje-fara-minte-au-modificat-codul-de-procedura-penala-1165959
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

 Fostul comisar Traian Berbeceanu pune punctul pe i in ce priveste reactia autoritatilor guvernamentale in cazul crimei de la Caracal. El aduce aminte ca liderii PSD sunt cei care au ,,hacuit legislatia penala".

,,Cei care au transformat tara intr-un paradis al infractorilor sunt acum zguduiti de cat sunt infractorii de periculosi.

Cei care au hacuit legislatia penala in folosul infractorilor sunt acum revoltati tocmai de vulnerabilitatile legislative.

Cei care au ridicat infractiunea la rang de demnitate publica sunt acum oripilati de ferocitatea infractorilor.

Incompetentii care au promovat incompetenti in cele mai importante functii din stat sunt cei care au sarit primii sa ceara demisii.

Fix aia sunt cei care ne vor cere inca o data votul! Mars ma de aici!", a scris Berbeceanu pe Facebook.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)