• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 11:20:24 p.m.

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Adina Florea
Imi pare rău ca nu am făcut Profeția la timp.
Tatăl ei fruntaș PSD la Constanta.
Foarte străvezie propunerea!

stefan1

  Iti inchipui cat de obiectiv poate fi Dorel in alegerea succesorului lui Kovesi, daca se pretinde candidatilor sa se pronunte fata de activitatea Codrutei. Oricare din candidati care ar avea alta parere fata activitatea Codrutei va fi eliminat din start. Cum sa pui un om politic si nevotat de alegatori sa numeasca seful unei institutii asa importante, fara ca altcineva sa mai poata sa iti cenzureze optiunea?
Pe unul din candidatii din prima serie l-a eliminat pentru ca a avut o plangere la DNA. Adina Florea se zice ca are vreo 5 plangeri, dar una este acceptata si e in cercetare. Cum tatal ei este un om fidel PSD, este o 'suspiciune rezonabila' ca si fiica ere astfel de simpatii (dar nu e obligatoriu). Ba s-ar putea ca si referirile la conducerea defectoasa a lul Kovesi sa fi fost facute fortat, fiind convinsa ca altfel ar fi fost respinsa. Am auzit de altfel ca ea a fost printre cei 3000 de magistrati care au semnat un protest fata de unele modificari din noul Cod Penal, dar acum o scalda, ca nu-si mai aduce aminte, dar ca procurorii trebuie sa aplice codurile asa cum sunt ele aprobate.
  O faza hilara s-a produs cu tatal ei: probabil bucuros de numirea fetei lui pentru aceasta functie, a luat un pahar in plus si in acea stare a intervenit pe un post de televiziune. Speriata de ce ar putea spune, probabil nevasta incerca sa il opreasca si pana la urma i-a luat telefonul, da el tot a avut timp sa spuna ca fata lui il va aresta pe Iohannis! S-ar putea insa ca chiar scena asta sa fie regizata pentru a face pe Ioha sa o respinga si adevarata propunere a lui Dorel sa vina pe urma, cand presedintele nu mai poate respinge a doua propunere.
  Personal, din cele cateva cuvinte pe care Adina Florea le-a spus cu ocazia propunerii, imi par ca vin de la un om destept si cu o gandire buna. Dar numai dupa ce un om are puterea isi arata adevaratul caracter. Vom vedea.
 
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Primari care si-au dublat salariile in ultimul an, functionari la primarii platiti regeste fata de profesori sau fata de muncitorii in privat.
Cand tu faci asatfel de legi care permit derapaje strigatoare la cer (toate salariile in primarii au crescut mult mai mult decat cresterea salariilor celorlalti bugetari, sa nu mai voebesc de cei din privat in timp ce investitiile facute de primarii s-au prabusit), cand trebuie sa faci rectificari sa le suplimentezi fondurile ca sa le suplimentezi dezmatul financiar, tu mai ai pretentia ca esti un guvern responsabil!

  https://adevarul.ro/locale/galati/cum-ajuns-femeile-serviciu-primarii-incaseze-salarii-profesorii-1_598033855ab6550cb8a957b1/index.html
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

@stefan: la propuneri de felul acesta ca a lui Tudorel duce aceasta talibanizRe a scenei politice. Cred ca dacă încrâncenarea lui KWJ făcea locul unui dialog constructiv nu am fi ajuns la propunerile acestea. Eu stiu ca actuala propunere este/a fost un sprijin serios pentru pesede și gasca de la Constanta și nu m-ar mira faptul ca KWJ sa o respingă. Poate sa o facă o data. Va urma însă o propunere și mai radicala a pesedeului.
Dacă pierde cineva aceia suntem noi toți, fiindcă atmosfera asta din politica in care toți calcă pe cadavre este molipsitoare.
Cine scoate sabia, de sabie va pieri!

Kov iulian


dan sebastian

Am dat ideea mai departe, am postat la comentarii pe clip.  =)) =)) =)) =))
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1


  Explicatiile date de Maior la audienta de ieri a clarificat - zic eu - in buna parte logica acelor protocoale si au prabusit (tot dupa parerea mea) baza pe care Dragnea cauta sa isi rezolve problemele din Justitie. Aceste lucruri erau evidente de la inceput si eu ma mir de ce cei vizati din SRI si din Justitie nu au fost mai insistenti cu explicatiile. Explicatiile au fost date in mai multe randuri insa nu s-a insistat asupra lor, iar lumea este mai inclinata sa creada in aranjamente oculte decat sa-si explice logic niste fapte. Pe mine ma mira acum atitudinea sefului comisiei de carcetare a protoalelor, Manda, care a devenit deodata receptiv la argumentele aduse de Maior si le-a repetat cu gurita lui la conferinta de presa de dupa audierea acestuia la Comisie.

"El a precizat că după 1990 SRI a avut protocoale cu toate ministerele din fiecare guvernare şi cu majoritatea instituţiilor statului."

   Atunci cum sa anulezi toate deciziile Justitiei din ultimii 28-29 de ani, pentru ca au existat niste protocoale cu SRI? S-a aratat acum ca de ex in 2009 de cand se considera ca actioneaza mai vartos aceste protocoale secrete, la sfarsit de an s-a prezentat in Parlament ca Justitia si SRI colaboreaza inclusiv in echipe mixte pentru destructurarea retelelor de fraude economice si nimeni din Parlament nu a avut vreo obiectie. Ascultarile se faceau cu echipamentele Securitatii (ca altele nici nu erau) si toata lumea stia asta. Ar fi absurd ca acum toate acele procese sa se anuleze desi era modul curent in care se faceau urmaririle. Daca cineva ar fi obiectat atunci si se hotara tot atunci ca ascultarile acelea ar fi ilegale, ar fi trebuit ca sa se achizitioneze alte sisteme de ascultare si ascultarile sa se faca cu acestea. Cum sa rejudeci un proces eliminand toate ascultarile, oricat de edificatoare ar fi fost acelea? Asta vrea Dragnea si nu numai el. Recent a fost gratiat un politist de frontiera care era intr-o retea de trafic de tigari, unde faptele existau, inregistrarile si dobada complicitatii politistului erau bine documentate, dar motivul achitarii a fost tocmai faptul ca ascultarea s-a facut de catre SRI. In modul asta 80% din toti cei condamnati in toata aceasta perioada or fi absolviti de vina si se vor intoarce impotriva statului cerand despagubiri pentru cercetare si detentie abuziva! Noi, prostii, vom plati despagubiri!. PSD e absolut hotarat sa faca asta. Singura speranta este ca UE sa intervina si sa ii opreasca ei!!!!!!!!

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/manda-din-1990-sri-a-semnat-565-de-protocoale-sau-acorduri-dintre-care-137-sunt-active-996302
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Septembrie 14, 2018, 03:13:28 p.m. #5422 Last Edit: Septembrie 14, 2018, 03:45:16 p.m. by Kov iulian
Citat din: stefan1 din Septembrie 14, 2018, 09:58:39 a.m.Daca cineva ar fi obiectat atunci si se hotara tot atunci ca ascultarile acelea ar fi ilegale, ar fi trebuit ca sa se achizitioneze alte sisteme de ascultare si ascultarile sa se faca cu acestea. Cum sa rejudeci un proces eliminand toate ascultarile, oricat de edificatoare ar fi fost acelea? Asta vrea Dragnea si nu numai el. Recent a fost gratiat un politist de frontiera care era intr-o retea de trafic de tigari, unde faptele existau, inregistrarile si dobada complicitatii politistului erau bine documentate, dar motivul achitarii a fost tocmai faptul ca ascultarea s-a facut de catre SRI. In modul asta 80% din toti cei condamnati in toata aceasta perioada or fi absolviti de vina si se vor intoarce impotriva statului cerand despagubiri pentru cercetare si detentie abuziva! Noi, prostii, vom plati despagubiri!. PSD e absolut hotarat sa faca asta. Singura speranta este ca UE sa intervina si sa ii opreasca ei!!!!!!!!
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/manda-din-1990-sri-a-semnat-565-de-protocoale-sau-acorduri-dintre-care-137-sunt-active-996302


Pe 1 ianuarie 2007 Romania este primita in UE iar dupa o luna in februarie 2007 PNL vine cu o propunere legislativa pt infiintarea unei autoritati independente de interceptari.

Timp de 10-11 ani a fost blocat in parlament acest proiect pt ca acea autoritate (chiar si controlata politic) ar fi fost periculoasa pentru cei cu probleme.

Chestia asta spune totul despre PSD, ce tupeu mai au acum sa zica ca securisti ii vaneaza politic cand ei preventiv au luat toate masurile (cat au putut) sa stopeze orice strangere de dovezi si informatii impotriva lor.

Si chiar de s-ar fi infiintat cumva autoritatea aia si ar fi lucrat DNA-ul si justitia doar cu aia acum ar fi fost tinta atacurilor "persecutatilor politici" si antenelor.

Este ilegal sa strangi dovezi impotriva celor din PSD. Ei sunt din casta stapanilor nu sunt egali cu fraierul de rand sa fie deranjati de justitie cu prostii de astea.

Articol din presa ce sustine PSD:
https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/parlamentul-putea-bloca-binomul-timp-de-8-ani-deputatii-si-senatorii-au-tinut-pe-tusa-un-proiect-privind-infiintarea-unei-autoritati-unice-pe-interceptari-aflata-sub-controlul-parlamentului-autoritatea-nationala-pentru-interceptarea-comunicatiilor-urma-sa

tinumaftei

Citat din: Kov iulian din Septembrie 14, 2018, 03:13:28 p.m.
Citat din: stefan1 din Septembrie 14, 2018, 09:58:39 a.m.Daca cineva ar fi obiectat atunci si se hotara tot atunci ca ascultarile acelea ar fi ilegale, ar fi trebuit ca sa se achizitioneze alte sisteme de ascultare si ascultarile sa se faca cu acestea. Cum sa rejudeci un proces eliminand toate ascultarile, oricat de edificatoare ar fi fost acelea? Asta vrea Dragnea si nu numai el. Recent a fost gratiat un politist de frontiera care era intr-o retea de trafic de tigari, unde faptele existau, inregistrarile si dobada complicitatii politistului erau bine documentate, dar motivul achitarii a fost tocmai faptul ca ascultarea s-a facut de catre SRI. In modul asta 80% din toti cei condamnati in toata aceasta perioada or fi absolviti de vina si se vor intoarce impotriva statului cerand despagubiri pentru cercetare si detentie abuziva! Noi, prostii, vom plati despagubiri!. PSD e absolut hotarat sa faca asta. Singura speranta este ca UE sa intervina si sa ii opreasca ei!!!!!!!!
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/manda-din-1990-sri-a-semnat-565-de-protocoale-sau-acorduri-dintre-care-137-sunt-active-996302


Pe 1 ianuarie 2007 Romania este primita in UE iar dupa o luna in februarie 2007 PNL vine cu o propunere legislativa pt infiintarea unei autoritati independente de interceptari.

Timp de 10-11 ani a fost blocat in parlament acest proiect pt ca acea autoritate (chiar si controlata politic) ar fi fost periculoasa pentru cei cu probleme.

Chestia asta spune totul despre PSD, ce tupeu mai au acum sa zica ca securisti ii vaneaza politic cand ei preventiv au luat toate masurile (cat au putut) sa stopeze orice strangere de dovezi si informatii impotriva lor.

Si chiar de s-ar fi infiintat cumva autoritatea aia si ar fi lucrat DNA-ul si justitia doar cu aia acum ar fi fost tinta atacurilor "persecutatilor politici" si antenelor.

Este ilegal sa strangi dovezi impotriva celor din PSD. Ei sunt din casta stapanilor nu sunt egali cu fraierul de rand sa fie deranjati de justitie cu prostii de astea.

Articol din presa ce sustine PSD:
https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/parlamentul-putea-bloca-binomul-timp-de-8-ani-deputatii-si-senatorii-au-tinut-pe-tusa-un-proiect-privind-infiintarea-unei-autoritati-unice-pe-interceptari-aflata-sub-controlul-parlamentului-autoritatea-nationala-pentru-interceptarea-comunicatiilor-urma-sa

Alo! 2007!
Cum putea bloca PSD acest proiect?
Majoritatea o avea PD+PNL!
Incep sa ma intreb cat se primeste per mesaj de genul asta!
Chiar nu iti dai seama ca nu are nici o logica?
Vrei sa ne faci sa credem ca 11 ani a guvernat PSD? Ai uitat ca 10 ani a domnit Basescu? Si daca era dupa el PSD era istorie?!
Puneti mana pe o munca mai utila!

tinumaftei

Citat din: stefan1 din Septembrie 14, 2018, 09:58:39 a.m.

  Explicatiile date de Maior la audienta de ieri a clarificat - zic eu - in buna parte logica acelor protocoale si au prabusit (tot dupa parerea mea) baza pe care Dragnea cauta sa isi rezolve problemele din Justitie. Aceste lucruri erau evidente de la inceput si eu ma mir de ce cei vizati din SRI si din Justitie nu au fost mai insistenti cu explicatiile. Explicatiile au fost date in mai multe randuri insa nu s-a insistat asupra lor, iar lumea este mai inclinata sa creada in aranjamente oculte decat sa-si explice logic niste fapte. Pe mine ma mira acum atitudinea sefului comisiei de carcetare a protoalelor, Manda, care a devenit deodata receptiv la argumentele aduse de Maior si le-a repetat cu gurita lui la conferinta de presa de dupa audierea acestuia la Comisie.

"El a precizat că după 1990 SRI a avut protocoale cu toate ministerele din fiecare guvernare şi cu majoritatea instituţiilor statului."

   Atunci cum sa anulezi toate deciziile Justitiei din ultimii 28-29 de ani, pentru ca au existat niste protocoale cu SRI? S-a aratat acum ca de ex in 2009 de cand se considera ca actioneaza mai vartos aceste protocoale secrete, la sfarsit de an s-a prezentat in Parlament ca Justitia si SRI colaboreaza inclusiv in echipe mixte pentru destructurarea retelelor de fraude economice si nimeni din Parlament nu a avut vreo obiectie. Ascultarile se faceau cu echipamentele Securitatii (ca altele nici nu erau) si toata lumea stia asta. Ar fi absurd ca acum toate acele procese sa se anuleze desi era modul curent in care se faceau urmaririle. Daca cineva ar fi obiectat atunci si se hotara tot atunci ca ascultarile acelea ar fi ilegale, ar fi trebuit ca sa se achizitioneze alte sisteme de ascultare si ascultarile sa se faca cu acestea. Cum sa rejudeci un proces eliminand toate ascultarile, oricat de edificatoare ar fi fost acelea? Asta vrea Dragnea si nu numai el. Recent a fost gratiat un politist de frontiera care era intr-o retea de trafic de tigari, unde faptele existau, inregistrarile si dobada complicitatii politistului erau bine documentate, dar motivul achitarii a fost tocmai faptul ca ascultarea s-a facut de catre SRI. In modul asta 80% din toti cei condamnati in toata aceasta perioada or fi absolviti de vina si se vor intoarce impotriva statului cerand despagubiri pentru cercetare si detentie abuziva! Noi, prostii, vom plati despagubiri!. PSD e absolut hotarat sa faca asta. Singura speranta este ca UE sa intervina si sa ii opreasca ei!!!!!!!!

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/manda-din-1990-sri-a-semnat-565-de-protocoale-sau-acorduri-dintre-care-137-sunt-active-996302

Care lege sau legi dadea dreptul SRI de a incheia protocoale oculte cu alte institutii?
Nici una.
De ce aceste protocoale erau secrete? De ce nu puteau fi publice? Ca oricum pana la urma s-au fasait!
Este un singur raspuns. Fiindca aceste protocoale (din cate se cunoaste deja) ocoleau prevederile legale si chiar adaugau la lege.
Faptul ca o ilegalitate este savrsita foarte mult timp nu ii diminueaza sau schimba caracterul imoral.
Am auzit parlamentari PNL care au infierat pe drept aceste protocoale.
Nu inteleg cum va afirmati ca iubitor al statului de drept si al protocoalelor oculte in acelas timp?!
Faptul ca avem o institutie cu activitate secreta nu ii da dreptul acestei institutii sa incalce legea!!
Aceste protocoale desi au o multime de lucruri utile in ele sunt facute peste prevederile legale si in unele cazuri incalca inclusiv constitutia. Protocoalele cu justitia au pus evident sun control SRI autoritatea judecatoreasca (de procuratura nici nu mai vorbim) si in felul acesta au incalcat Costitutia fiindca autoritatea judecatoreasca trebuie sa fie independenta.
Nu este vina infractorilor ca vor scapa de pedeapsa. Autorul este de fapt Maior&co. care si-au permis sub caracterul secret al institutiei lor sa isi construiasca un stat in stat!

Kov iulian

Septembrie 16, 2018, 05:12:12 a.m. #5425 Last Edit: Septembrie 16, 2018, 06:49:46 a.m. by Kov iulian
Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 02:39:54 a.m.
Care lege sau legi dadea dreptul SRI de a incheia protocoale oculte cu alte institutii?
Nici una.
De ce aceste protocoale erau secrete? De ce nu puteau fi publice? Ca oricum pana la urma s-au fasait!
Este un singur raspuns. Fiindca aceste protocoale (din cate se cunoaste deja) ocoleau prevederile legale si chiar adaugau la lege.
Faptul ca o ilegalitate este savrsita foarte mult timp nu ii diminueaza sau schimba caracterul imoral.
Am auzit parlamentari PNL care au infierat pe drept aceste protocoale.
Nu inteleg cum va afirmati ca iubitor al statului de drept si al protocoalelor oculte in acelas timp?!
Faptul ca avem o institutie cu activitate secreta nu ii da dreptul acestei institutii sa incalce legea!!
Aceste protocoale desi au o multime de lucruri utile in ele sunt facute peste prevederile legale si in unele cazuri incalca inclusiv constitutia. Protocoalele cu justitia au pus evident sun control SRI autoritatea judecatoreasca (de procuratura nici nu mai vorbim) si in felul acesta au incalcat Costitutia fiindca autoritatea judecatoreasca trebuie sa fie independenta.
Nu este vina infractorilor ca vor scapa de pedeapsa. Autorul este de fapt Maior&co. care si-au permis sub caracterul secret al institutiei lor sa isi construiasca un stat in stat!


Care lege interzice unui serviciu de informatii al unui stat sa incheie protocoale cu institutii ale aceluiasi stat?

Daca ar fi existat o ilegalitate grosolana, CCR prin Decizia nr. 51/2016 ar fi decis ca sunt nule toate cauzele soluționate definitiv până la data de 14 martie 2016.

Daca protocoalele ar fi ilegale inseamna ca PSD-isti care le-au semnat au facut o ilegalitate si trebuie sanctionati.

Vorbim despre SRI de parca ar fi FSB-ul rusilor, nu mai bine il desfiintam ca sa nu ne mai influenteze deloc UE, NATO si SUA prin aceste servicii?

Daca pana si Biserica a incheiat protocoale secrete cu Ministerul Invatamantului un serviciu de informatii de ce nu poate incheia protocoale si proceduri ascunse de ochi hotilor ? https://www.dcnews.ro/protocolul-secret-intre-bor-i-men-desecretizat_444852.html

Si politia poate ar trebui sa isi faca publice (open source) toate procedurile ca sa nu aiba un avantaj nedrept in fata borfasilor.
Poate ar trebui sa infiinteze si un serviciu de tip SMS-alert ca sa ii avertizeze pe borfasi in timp util ca sunt urmariti sau ca urmeaza sa fie saltati.

Cat despre publicarea acelor protocoale a cerut cineva pana acum sa fie publicate si nu au fost publicate ?
O tara intreaga vrea sa stie ce sa intamplat pe 10 August dar au secretizat informatiile.
Parlamentarii opozitiei doresc sa stie cine e vinovat cu pesta dar toate demersurile lor sunt blocate.

Primarii PSD hartuiesc pe cei ce au indraznit sa semneze o petitie.

Toate promisiunile PSD au fost mincinoase, iau bani dintr-o parte fac gaura in alta parte apoi cand gaura aia creaza probleme fac o gaura si mai mare in alta parte ca sa repare ce sa stricat mai rau.

Au luat bani de la fondul pt situatii de urgenta ca sa faca nu stiu ce, a venit pesta.
Au luat bani de la siguranta nationala si din rezerva valutara sa sa acopere problemele cu pesta.

Din rau in mai rau mergem.
Acum au venit cu prostia asta cu referendumul sa activeze Popimea si sa deturneze toate discutiile, nu au avut timp 28 de ani sa modifice ceva daca era de modificat. Nu esti cu ei si PSD esti gay.
https://www.constantadeazi.ro/purtatorul-de-cuvant-al-arhiepiscopiei-tomisului-eugen-tanasescu-nu-mergi-la-referendum-daca-esti-gay/
Inalta fata Bisericeasca ar fi spus despre Protestatari ca sunt Muiengisti.
https://www.constantadeazi.ro/purtatorul-de-cuvant-al-arhiepiscopiei-tomisului-ii-numeste-muiengisti-pe-protestatarii-din-piata-victoriei/

Da parca pacatele Sodomei si Gomorei erau mai multe si le fac chiar cei ce sustin acel referendum sau Ezechiel spune prostii?
Citat49. Iată care au fost fărădelegile Sodomei, sora ta, şi ale fiicelor ei: mândria, îmbuibarea şi trândăvia; iar mâinile săracului şi ale celui nevoiaş nu le-au sprijinit.
50.    Ele s-au mândrit şi au făcut urâciune înaintea Mea; de aceea le-am şi nimicit, cum ai văzut.
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=33&cap=16


Citat3. Deci toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac.
4. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte.
5. Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale.
6. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi,
7. Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi.
8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.
9. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.
10. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos.
11. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru.
12. Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa.
13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.
14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.
15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=23&id=55

tinumaftei

Nu ne lua drept prosti Iulian!
Am vorbit cu subiect si predicat si nu am amestecat popimea cu sereiul!!!
CCR ca orice alta instanta nu se pronunta decat pe cererea in cauza. Atat. Nici o instanta nu are puterea de a legifera sau de a se pronunta pe alte cereri. CCR s-a pronuntat doar pe ANUMITE protocoale care i-au fost puse inainte pentru judecata. Doar ca motivele retinute de CCR sunt valabile pentru orice alt protocol emis si semnat de SRI! De asta se si desecretizeaza si anuleaza la greu!
Toate institutiile cu caracter secret au activitati NEPUBLICE. Dar asta nu inseamna ca legile, regulamentele sau alte reglementari sunt SECRETE! Baza legala dupa care functioneaza aceste institutii este PUBLICA.
Aceste institutii sunt intesate cu persoane cu inalta pregatire intelectuala, cu juristi cu pregatire si e greu de inteles de ce SRI a ales aceasta cale de colaborare institutionala daca ne referim la regulile normale.
Daca ne uitam in textele protocoalelor intelegem clar: ELE EXCED LEGEA, ELE INCALCA LEGEA. Fireste nu tot continutul protocoalelor incalca legea, dar cele date publicitatii si incheiate cu organe din domeniul justitiei incalca grosolan legea!
Asta e motivul pentru care au fost puse la secret!
Chiar nu ma intereseaza cine le-a semnat. Ca a fost PSD, PDL, PNL caracterul lor nu se schimba!
Nu imi creez opinii dupa identitatea celor ce emit opinii ci dupa opiniile exprimate. Altfel as fi un postac de partid, platit sau nu!

In societatea romaneasca multi sunt polarizatii pe anumite pozitii nu din ratiune sau emotii ci pur si simplu din prostie.
Nu exista om, institutie sau partid care sa faca doar binele si altii sa faca doar raul!
Acum, faptul ca PSD (un partid de corupti) a "facut pasul la ofside" cu acest referendum, face pe toti postacii anti PSD sa se pozitioneze "pe invers", impotriva moralei din aceasta cultura, impotriva bisericilor si impotriva lui Dumnezeu chiar.
Intr-o tara in care oamenii se declara crestini peste 90% (din diverse culte crestine), sa sari la gatul PSD ca organizeaza acel referendum imi pare chiar ca am ajuns sa rationalizam cu viscerele!
Nu pot sa nu observ ca PSD in mod obisnuit isi fidelizeaza clasa conservatoare, a celor care mai cred cate ceva (nu ca pesedistii ar crede), a celor care mai merg pe la biserica...
Pentru PNL si opozitie asta e câh!!!!
Opozitie si-i fidelizeaza pe cei cu curcubeul, cu jointurile, cu marihuana...
Evident, daca PNL (sau Johanis) organiza asa ceva isi pierdeau orice sprijin din partea rezistentilor!!

stefan1

Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 02:39:54 a.m.
Citat din: stefan1 din Septembrie 14, 2018, 09:58:39 a.m.
...
"El a precizat că după 1990 SRI a avut protocoale cu toate ministerele din fiecare guvernare şi cu majoritatea instituţiilor statului."

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/manda-din-1990-sri-a-semnat-565-de-protocoale-sau-acorduri-dintre-care-137-sunt-active-996302


1.Care lege sau legi dadea dreptul SRI de a incheia protocoale oculte cu alte institutii?
Nici una.
2.De ce aceste protocoale erau secrete? De ce nu puteau fi publice? Ca oricum pana la urma s-au fasait!
Este un singur raspuns. Fiindca aceste protocoale (din cate se cunoaste deja) ocoleau prevederile legale si chiar adaugau la lege.
3.Faptul ca o ilegalitate este savrsita foarte mult timp nu ii diminueaza sau schimba caracterul imoral.
4.Am auzit parlamentari PNL care au infierat pe drept aceste protocoale.
5.Nu inteleg cum va afirmati ca iubitor al statului de drept si al protocoalelor oculte in acelas timp?!
6.Faptul ca avem o institutie cu activitate secreta nu ii da dreptul acestei institutii sa incalce legea!!
7.Aceste protocoale desi au o multime de lucruri utile in ele sunt facute peste prevederile legale si in unele cazuri incalca inclusiv constitutia. Protocoalele cu justitia au pus evident sun control SRI autoritatea judecatoreasca (de procuratura nici nu mai vorbim) si in felul acesta au incalcat Costitutia fiindca autoritatea judecatoreasca trebuie sa fie independenta.
8.Nu este vina infractorilor ca vor scapa de pedeapsa. Autorul este de fapt Maior&co. care si-au permis sub caracterul secret al institutiei lor sa isi construiasca un stat in stat!


  1. Comunistii aveau cateva cuvinte carora de la un anumit moment le-a dat un sens foarte negativ, iar cine era etichetat cu acele calificative erau pasibili de cele mai grele pedepse> Astfel erau "chiaburii" care meritau sa li se ia tot ce aveau si sa fie trimisi in Siberia sau chiar omorati, doar pentru ca erau mai gospodari decat altii. Asa au fost "trozkistii". Desi a fost unul din cei mai de seama oameni din stat, in momentul cand a cazut in dizgratie, toti care au colaborat in trecut cu el erau pasibili de pedepse grele. Asa a devenit, pentru prosti, acum cuvantul "protocol"! In special in lumea anglo-saxona, aproape toate relatiile intre istitutii sunt strict reglementate prin protocoale care statornicesc obligatiile fiecarei parti si modul cum trebuie sa interactioneze, tocmai pentru a evita arbitrariul. SRI-ul are misiunea sa apere statul de o multitudine de pericole, de la actiuni subversive ale altor state, la pericole interne cum ar fi revolte populare, epidemii, dar si probleme economice grave cum ar fi scurgeri de bani din tara sau contrabanda cu diferite marfuri sau alte valori. Rezultatul muncii lor trebuie livrat altor institutii ale statului care sunt interesate. Eu cred ca si fata de presedentie SRI trebuie sa aiba un protocol care sa reglementeze ce fel de informatii sunt destinate presedentiei , in ce cadenta si in ce volum trebuie sa se dea. La tulburarile din 10 august, Dragnea a acuzat SRI ca nu a dat suficiente informatiitrupelor de jandarmerie si prim-ministrului. Fara niste reglementari amanuntite, prin protocoale, aceste obligatii reciproce nu ar fi clare.
Daca SRI descopere un roman care lucreaza pentru un serviciu secret strain, trebuie sa anunte Justitia, ca doar aceasta poate sa il condamne. Modul cum aceasta colaborare are loc este stabilita prin protocoale care si acum sunt in vigoare. Este unul din cele doua incheiate in 2016, de care se face mare caz desi e perfect legal. Pana in 2016 protocolul prevedea o asemenea colaborare si in ce priveste delicte economice sau de coruptie, asimilate printr-o hotarare a CSAT ca pericole la securitatea statului. Cum Curtea Constitutionala speriata de prea multele arestari dintre varfurile politice, la care dovezile de infractionalitate erau stranse si de SRI, a decis ca e ilegal ca SRI sa mai cerceteze astfel de cazuri, vechiul protocol a fost anulat dar a trevuit sa se faca altul doar privind accesul DNA la aparatura de ascultare aflata la SRI. Nu e nimic spectaculos, e totul normal, doar cei amenintati de DNA cu dosare grele au gasit aceasta modalitate de a scapa, spunand ca e adevarat ca ei au fost prinsi prin ascultari cu anumite infractiuni, dar acele dovezi sunt ilegale si deci ei sunt curati ca lacrima.
  Inca nu s-a pronuntat nici o instanta ca acele protocoale sunt ilegale, sau ce anume din ele este ilegal. Am mai spus, in probleme de siguranta a statului este perfect legal sa fie echipe mixte intre procurori si lucratori SRI. CSAT a spus la un anumit moment ca delapidarile si marea coruptie sunt probleme de siguranta nationala si asa a inceput o colaborare mai stransa cu SRI. Rezultatele s-au vazut, au fost arestari rasunatoare, spaima a facut pe unii mari sa intre in panica, asa a inventat Nastase pe Matusa Tamara, asa Oprescu s-a incurcat in fel si fel de minciuni, asa Dragnea are inregistrari cum cere sa se stearga urmele cu cele doua angajate care lucrau pentru partid.
  2. Protocoalele sunt secrete pt ca SRI are in general acest mod de lucru. Totusi nimeni nu a incercat sa ascunda colaborarea pe care o considera normala si benefica (inclusiv Occidentul aprecia acest mod de functionare) si in procesele finalizate cu sprijin SRI se mentiona aceasta colaborare, deci nu era secreta. De fapt si cele doua protocoale din 2016 despre care si acum se sustine ca au fost ascunse si trebuie sa plateasca pentru asta Lazar, s-a aratat ca in raportul SRI de sfarsit de an in Parlament au fost mentionate protocoalele fara ca vreun parlamentar sa obiecteze ceva.
  3. Protocoalele nu sunt ilegale, au fost sute, incepand din 1990, deci initiate de FSN si contiuate in toate guvernarile si doar acum sunt anatemizate.
4. Ca au fost parlamentari liberali care au criticat protocoalele nu este de neconceput, pentru ca si dintre liberali sunt infractori care ar vrea ca Justitia sa fie cat mai neputincioasa.
5. Nu e nici o contradictie. Protocol este un cuvant 'onorabil' din care PSD a facut o sperietoare, pentru cei care gandesc prin lozinci.
6. De acord
7. Inca nu s-a demonstrat ca prin colaborarea cu SRI Justitia nu a fost independenta. Sa asteptam o hotarare judecatoreasca in care sa se demonstreze ca SRI si-a depasit atributiunile.
8. Nu stiu de ce te-ai oprit la Maior, cand protocoale s-au facut din '90, cand Stanoiu, ca ministru al Justitiei dicta ce procese sa intre pe rol si care sa fie anulate. Culmea, noile reglementari dau iar acele puteri ministrului de trista amintire. Pe de alta parte Maior a fost permanent un apropiat al PSD, insa Dragnea e dispus sa calce pe cadavre, sa arunce vina pe oricine, de la Soros la Ioha, la Ponta sau la Maior, doar sa scape el.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

@Stefan: Chiar nu am priceput ce legatura este intre chiaburi si protocoale!

Nimeni nu poate sa sustina ca SRI si alte institutii sa lucreze la vedere.
Dar legile si normele dupa care functioneaza trebuie sa fie publice.
Faptul ca madama Stanoiu a semnat astfel de protocoale nu are nici o relevanta.
Mai mult chiar, s-a demonstrat ca unele din aceste protocoale "ocoleau" legea, adica o incalcau de-a dreptul!
Este paradoxal ca aceasta reasezare a ordinii legale se face (sa speram) in timpul pesedeului, un partid profund corpt. Ca si celelalte de altfel, dar care nu sunt poate la fel de competitive la acest capitol!

stefan1

Citat din: tinumaftei din Septembrie 16, 2018, 11:44:59 a.m.
@Stefan: Chiar nu am priceput ce legatura este intre chiaburi si protocoale!
...


  Ce este chiar asa greu? Dupa cum la comunisti cand spuneai 'chiabur' trebuia sa condamni fara discernamant pe toti etichetati astfel. Poate unii din fruntasii satelor de atunci s-au folosit de pozitia dominanta si au facut nedreptati unor oameni saraci, dar majoritatea 'chiaburilor' erau cei mai harnici oameni din comunitati, si nu meritau nicicum sa fie astfel tratati. La fel cum eticheta de chiabur ducea la o condamnare fara discernamant, tot asa acum, cand spui ca s-a incheiat un protocol, dupa parerea PSD ar trebui sa te indignezi profund si nu sa judeci de la caz la caz, care protocoale au fost abuzive si in care aspecte din ele. Fara sa se aduca nici o dovada concreta, se spune ca oameni din Servicii faceau ei rechizitorii si preluau astfel rolul procurorilor. Dar nici macar un caz nu a fost documentat si declarat astfel de catre Justitie. Totul se bazeaza pe acuzatiile celor condamnati, si care sigur ca incearca prin orice tertip sa scape de condamnari. De asemenea unii avocati, platiti de hoti cu sume foarte mari sunt dispusi sa gaseasca vicii de procedura de tot felul, care poate sunt luate in considerare de judecatori si isi pot achita clientii. Sunt foarte putini condamnati in inchisori care sa recunoasca vinovatia lor si justetea condamnarilor. Nu ar trebui sa ne mire ca si condamnatii de lux isi neaga vinovatia si nu trebuie sa consideram ca toate acuzatiile lor sunt adevarate. Ca s-au facut si erori judiciare este adevarat si se fac in toate tarile. Rolul avocatilor este de a releva toate dovezile care sunt in favoarea clientilor lor, dar nu de a aduce acuzatii false procurorilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)