• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 11:20:24 p.m.

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Citat din: Kov iulian din Iulie 22, 2018, 02:30:37 a.m.
Pana la urma trebuie sa va hotarati, ori exista coruptie si e utila societati, ori nu exista nici un fel de coruptie.

Curioasa e originea si definitia acestui cuvant. Dex-ul spune ca un corupt e un putregai.
Din cate stiu un putregai se arunca la groapa de gunoi nu il pui la loc de cinste.
Cu putin noroc in toamna asta poate reusim sa aruncam la gunoi putregaiul care a inceput deja sa puta ingrozitor.

CitatCORÚPȚIE   (din latină corruptio ,,putreziciune") 
s. 1. v. coruptibilitate. 2.decadență, decădere, depravare, desfrânare,  imoralitate, perdiție, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricăciune, deșănțare, descompunere, putreziciune, (rar fig.) putrefacție, 


CitatCorupție se numește un abuz, activ sau pasiv, al funcționarilor publici (fie numiți fie aleși), în scopul obținerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii.[1]

Corupția reprezintă folosirea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Ca act antisocial, corupția este foarte frecvent întâlnită în societate și este deosebit de gravă deoarece favorizează interesele unor particulari, mai ales în aria economică, afectând interesele colective prin: însușirea, deturnarea și folosirea resurselor publice în interes personal, ocuparea unor funcții publice prin relații preferențiale, încheierea unor tranzacții prin eludarea normelor morale și legale.

Corupția vizează un ansamblu de activități imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu funcții de conducere sau care exercită un rol public, ci și de diverse grupuri și organizații, publice sau private, în scopul obținerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social superior prin utilizarea unor forme de constrângere, șantaj, înșelăciune, mituire, cumpărare, intimidare.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/CoruptiePana acum erai cu "Jos penalii!"
Acum ai redus-o doar la corupție. Pe hoți ii lași bine merci!
Și nu stiu de ce nu ești coerent, mesajul tău este "Jos PSD!"
Ghinion. In democratie asta se face doar la urne.

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Anarhismul contemporan.
2018 faza Grecia.

Kov iulian

Iulie 26, 2018, 03:40:04 a.m. #5358 Last Edit: Iulie 26, 2018, 03:52:30 a.m. by Kov iulian
Domnul ministru al agriculturii simte o empatie extraordinara pt efortul unor oamenii pusi in situatia de ucide (animale) in masa, tot la fel s-au chinuit si "sarmanii" nazisti la Auschwitz.

CitatNu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea.

Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă și se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenței, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificați zilnic, a spus ministrul Petre Daea, marţi seara, la Antena 3,


https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/daea-acuzat-ca-a-comparat-sacrificarea-porcilor-cu-holocaustul-i-se-cere-demisia-969878

stefan1

  - ,,Eu am înţeles de ce nu mai vor ăştia să fim noi. Începând cu 2021, când pensionarii vor avea pensii mari, salariații vor avea salarii mai mari, românii vor fi mai fericiți. Nu vor ca oamenii să trăiască mai bine. Ce facem noi nu e magie, ci economie pură", Liviu Dragnea, președintele PSD.

  https://www.digi24.ro/opinii/mirajul-triplarii-pensiilor-969708
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

       Un articol interesant, care arata cat de greu a fost demantelat sistemul de complicitati dintre lumea infractionala, politic si Justitia la cel mai inalt grad, lucru care fara o colaborare interinstitutionala nu ar fi fost posibil.


         Dragnea are o nouă țintă

"Cazul Voicu este un moment de cotitură pentru justiţia din România. Devoalarea reţelei de tip mafiot construită de senatorul PSD în jurul principalelor instituţii care se ocupă cu respectarea legii echivalează cu prăbuşirea FNI şi, ulterior, a Băncii Române de Scont.

Aşa cum, în 2000, falimentul schemei piramidale pusa la cale de Vântu a marcat începutul unei schimbări definitive a regulilor jocului în domeniul financiar-bancar, prăbuşirea reţelei Voicu are toate şansele să dea semnalul unei epurări fără precedent a sistemului judiciar." Asta scriam în urmă cu opt ani, pe 10 martie 2010, în editorialul "Cazul Voicu - sfârșit de epocă". Și așa a și fost.

  După demantalarea rețelei "Voicu - Costiniu", au început să fie eliminați de la Înalta Curte dar și din alte instanțe și din CSM numeroși lideri ai mafiei din magistratură, care ținea "de șase" sau garanta imunitatea politicienilor și a oamenilor de afaceri care controlau statul și economia. Din cauza lor mergea cu frâna trasă lupta anticorupție pornită în 2005.

Aproape toate dosarele importante finalizate de procurorii DNA erau tergiversate cu anii, inclusiv prin nenumărate sesizări către Curtea Constituțională, sau trântite de Înalta Curte de Casație și Justiție prin sentințe de achitare. Mulți judecători ai celei mai importante instanțe deveniseră ultima redută a unui sistem care refuza să înțeleagă mersul istoriei și să se predea.

Repuneau în drepturi magistrații sancționați de CSM și îi făceau scăpați pe campionii jefuirii statului. Printre alții, l-au achitat pe Ion Dumitru, faimosul director al Romsilva în regimul Năstase, care cumpărase ace de cravată cu un adaos comercial de 20.000 %. Au fost anii în care capii mafiei crescuți sub pulpana lui Ion Iliescu își făceau de cap în Instanța Supremă condusă de un fost consilier al lui Iliescu, Nicolae Popa.

Au fost anii în care dacă un judecător îndrăznea să recunoască evidența: există corupție în justiție, colegii lui sesizau CSM pentru încălcarea deontologiei. Așa cum i s-a întâmplat lui Cristi Danileț. Au fost anii în care doar o mână de procurori și judecători din eșaloane inferioare au fost condamnați pentru corupție. Doar 15 magistrați, între 2006 și 2009.
  În timp ce gențile cu bani circulau nestingherite pe culoarele ÎCCJ și finanțatorii candidatului PSD la prezidențiale cumpărau judecători "supremi" cu duzina, după gratii ajungeau magistrați de Ineu, Vălenii de Munte, Câmpina, Podu Turcului și Sighetu Marmației. Iar lucrurile ar fi continuat la fel și azi, probabil, dacă nu ar fi fost destructurată cooperativa care vindea sentințe de achitare coordonată de deputatul PSD Cătălin Voicu și de judecătorul Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Profunzimea complicităţilor dintre membrii reţelei Voicu anunţă o investigaţie de răsunet, din care nu am văzut deocamdată decât vârful aisbergului. Dezvăluirea legăturilor dintre Voicu şi alţi mari jongleuri cu dosare nici nu a început.

Dacă DNA şi SRI, care par să fi ieşit din cercul de influenţă al mafiei din justiţie, vor merge până la capăt cu ancheta, vom asista la un cutremur de proporţii care va zgâlţâi din temelii nu doar Înalta Curte, nu doar justiţia, ci întregul stabiliment politico-mafiot," mai scriam în martie 2010.

Din păcate, din motive încă nelămurite, investigarea rețelei Voicu - Costiniu nu a mers atât de departe cum merita. Cu toate acestea, cutremurul de proporții din magistratură pe care îl anticipam s-a produs. Atunci au început să cadă sau să se retragă marii mafioți din justiția română. Atunci au înțeles, de fapt, că riscă și ei pușcări, precum finanțatorii și protectorii lor din servicii, politică și afaceri, dacă nu încetează să blocheze dosarele de corupție.

Atunci s-a produs declicul care avea să reseteze relația dintre mafia la nivel înalt și stat. Urmarea: de la 187 persoane condamnate pentru corupție în 2009, în 2012 s-a ajuns la 564. Dar nu atât cifrele absolute sunt relevante, cât funcțiile celor condamnați. Prea puțini sau niciunul dintre "greii" României nu ar fi ajuns după gratii dacă Înalta Curte nu ar fi scăpat din mâinile lui Nicolae Popa și a Lidiei Bărbulescu și nu ar fi intrat sub coordonarea Liviei Stanciu.

Fără să ne reamintim cât de târziu și de greu a fost smulsă Înalta Curte din mâinile penalilor, la cinci ani, practic, de la înființarea DNA, nu putem înțelege gravitatea asaltului pe care Liviu Dragnea, Tudorel Toader îl dau împotriva Cristinei Tarcea, actualul președinte al ÎCCJ.

După succesul îndepărtării Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, dar mai ales după eșecul Ordonanței de Urgență privind amnistia și grațierea, șeful PSD se agață cu disperare de ideea că doar recucerirea acestei redute, pierdute în 2010, îi poate da o șansă ca modificările Codului Penal să intre în vigoare înainte ca Înalta Curte să pronunțe o sentință definitivă în dosarul său privind angajările fictive. Doar dacă judecătorii ÎCCJ s-ar purta ca pe vremea lui Popa și a lui Bărbulescu, târâind dosarele cu anii, ar câștiga timpul necesar pentru ca mutilarea legilor justiției să îl salveze.

De aceea, după refuzul lui Tăriceanu de a-l susține într-o nouă aventură cu OUG, l-a asmuțit pe Toader împotriva Cristinei Tarcea. Speră ca măcar în efortul de a intimida judecătorii și de a revoca președintele Înaltei Curți să primească susținerea pe care Tăriceanu i-a refuat-o săptămâna trecută. Agresivitatea tandemului Dragnea - Toader și a propagandiștilor care lucrează pentru ei nu se explică doar prin faptul că liderul PSD se află într-o cursă contracronometru ci și pentru că se simte trădat. Anul trecut, în octombrie, Dragnea era convins că a cucerit și Instanța Supremă și că îi poate dirija deciziile precum pe cele ale Curții Constituționale. Cristina Tarcea părea că îi va îndeplini poftele precum Valer Dorneanu.

A fost momentul în care procesele în care erau judecați Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au reluat de la zero, dupa ce unul dintre judecatorii din complet, Ana Maria Dascalu, a anunțat că urmează să se pensioneze peste câteva săptămâni. Însă, nu doar această decizie l-a convins pe liderul PSD că președintele ÎCCJ este de partea sa. Cu câteva zile în urmă, Cristina Tarcea votase în CSM în favorea propunerilor controversate făcute de Tudorel Toader pentru modificarea legilor justiției. Alături de critici înverșunați ai DNA și ai Parchetului General - Gabriela Baltag, Lia Savonea și Victor Alistar.

,,Nu mă ascund, nu îmi este jenă - votul meu a fost de a acorda un aviz cu observaţii asupra proiectelor, din două motive. În primul rând, este mesajul public - un sistem guvernat de legi adoptate în 2004 se impune modificat. Argumentul al doilea este că prin avizul cu observaţii pe care l-am fi putut acorda am fi atras atenţia tuturor, inclusiv iniţiatorilor, asupra punctelor nevralgice", își justifica atunci Cristina Tarcea susținerea pentru proiectul lui Tudorel Toader, cel pe care azi îl acuză de politizarea justiției.

Nu era primul semn că președintele ÎCCJ s-ar putea distanța de linia verticală a predecesoarei sale, Livia Stanciu, și că înclină spre o coabitare comodă cu liderii politici cu probleme penale. Cel mai îngrijorător a fost o propunere făcută, în februarie 2017, de către o judecătoare de la Înalta Curte, Simona Marcu, care coordonează o comisie în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Și Simona Marcu avea să voteze, alături de Cristina Tarcea, în favoarea propunerilor lui Tudorel Toader de modificare a legilor justiției. Propunerea judecătoarei Marcu, făcută în numele CSM, a fost primită cu elogii de site-ul Luju.ro:

"De departe, cea mai importanta modificare din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara se regaseste la art. 19 si se refera la inlocuirea completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu complete de 9 judecatori supremi. Din componenta completelor de 9 judecatori, conform propunerii CSM, ar urma sa faca parte judecatori din toate sectiile instantei supreme, in toate materiile (civil, contencios), inclusiv in materie penala.

Amintim ca "plutoanele de executie" de 5 judecatori de la ICCJ au fost create de fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu sub pretextul "Legii micii reforme" (202/2010) care, sub masca unei celeritati, a incalcat principiul repartizarii aleatorii a dosarelor, astfel incat a nascocit complete de 5 judecatori in penal, care sa fie conduse de presedintele si vicepresedintele Inaltei Curti.

Completele "aleatorii" de 5 judecatori sunt stabilite anual, prin tragere la sorti. Practic, prin aceasta modificare s-a obtinut ca toate dosarele demnitarilor sa ajunga in ultima faza de judecata la completele conduse de oamenii fostului presedinte Traian Basescu."

Judecătoarea Simona Marcu luase la ochi completele de 5 judecători care și-au pus semnătura pe cele mai răsunătoare condamnări pentru corupție. Propunerea urmărea, practic, înlocuirea lor cu unul singur, de nouă membri, "diluat" cu judecători de la alte secții, considerați mai puțin intrasigenți.

Scriam, în mai 2017: "În final, CSM nu și-a asumat propunerea judecătoarei Marcu, deși LuJu o prezenta ca pe un fapt împlinit. Cu toate acestea, semnalul a fost receptat cum se cuvine de Liviu Dragnea. Și nu a fost nici singurul și nici de departe cel mai promițător pentru el.

De aceea era zâmbitor în dimineața zilei de luni, 24 aprilie, când urma să primească verdictul (la cererea de anulare a condamnării în dosarul "Referendumul" și de rejudecare a apelului) și își declara încrederea în justiție. Din păcate pentru el, nu i-a ieșit. Judecătorii din "plutoanele de execuție" au rămas surzi la mesajele colegilor și i-au menținut pedeapsa."

Însă, nu a pus eșecul pe umerii președintele Înaltei Curți. A continuat să creadă că este de partea sa. Iar votul Cristinei Tarcea, din CSM, în favoarea lui Tudorel Toader, a fost o primă confirmare că nu se înșeală. Când s-a decis, în octombrie 2017, reluarea de la zero a procesului privind angajările fictive nu a mai avut nicio îndoială: recuperase Înalta Curte din mâinile "statului paralel."

Ce s-a întâmplat de atunci încoace, de ce s-a întors Dragnea împotriva celei despre care credea că este de partea sa? De ce o acuză acum că pune presiune pe judecători pentru a judeca rapid apelul? A primit trei ani și șase luni cu executare în același dosar pe care anul trecut îl credea ca și rezolvat.

Iar dacă peste eșecul încercării de rejudecare a dosarului "Referendumul" a trecut, sentința din 21 iunie nu i-o poate ierta. Chiar dacă nu își imaginează că a influențat-o direct, o consideră vinovată că nu a intervenit pentru el. Cu atât mai mult cu cât în ultimele luni, poziția Cristinei Tarcea s-a schimbat considerabil. A devenit una dintre cele mai importante voci care se opun asaltului PSD-ALDE în justiție. Iar ultima sa replică o dovedește din plin:,,Hai să fim sinceri şi să dăm lucrurile pe faţă. Probabil că şi dumneavoastră sunteţi conştienţi, nu numai eu, că a venit sezonul la revocări şi la ICCJ."

Da, după ce s-a agățat cu disperare de ideea unei noi Ordonanțe de Urgență, Dragnea se agață acum de speranța că va putea reîntoarce Înalta Curte de Casație și Justiție în epoca "Voicu - Costiniu" pentru a-și amâna sentința definitivă. Și va lovi în Cristina Tarcea și în toți judecătorii pe care nu îi poate influența cu tot ce îi pică în mână.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

 In seara asta l-am vazut iar pe Dragnea mintind poporul cu televizorul. L-am urmarit putin, ca era meci pe alt post, dar ma mir de ce nu merg specialisti chiar in astfel de emisiuni si sa combata minciunile spuse la fata locului. Se spune ca atunci cand vorbesti singur ai totdeauna dreptate.
  A prezentat cresterea PIB raportata la 2016 al 'tehnocratilor' aratand cat de rai erau aia si ce dezvoltare au ei. Pe moment nu putea sa prezinte decat anul 2017. Urmatorii ani sunt totusi doar prognoza si orice economist stie ca o crestere bazata pe cresterea consumului este o crestere nesanatoasa, care nu poate dura multa vreme daca nu creste productia de bunuri si eficienta muncii. Ori acestea se obtin prin investitii, care in prezent sunt la cele mai scazute nivele. A te lauda cu investitii in parteneriat public privat inseamna ca investitorul sa isi recupereze in viitor cheltuielile cu investitia, deci bunul respectiv pe o buna perioada sa nu aduca venituri la stat. Imi amintesc cand Romania a construit sosele cu suedezii. In schimb romanii au trebuit sa le dea monopolul producerii de chibrituri. Ca sa isi recupereze cheltuielile, suedezii au scumpit foarte mult chibriturile, incat cel putin la noi lumea s-a intors la cremene si amnar, ca sa nu cumpere chibrituri, iar femeile inveleau jaraticul in cenusa ca focul sa tina de pe o zi pe alta sau se imprumuta cu jar de la vecine daca la ei se era stins focul. Cum tot nu au putut sa isi recupereze investitia, suedezii au apelat la guvernul roman, care a interzis folosirea amnarului si a cremenei si amendau pe cine le mai foloseau. Oricum, datoria s-a stins foarte greu si deci nu este o afacere chiar asa de profitabila.
  Sa ma intorc la PIB.
  De ce nu a dat cresterea PIB pe mai multi ani? De ex in 2015 PIB-ul a fost de 177,5 miliarde $ cu o crestere de 3,9% fata de 2014.
  In 2016  PIB-ul a crescut la 186,7 mld $, cu o crestere de 4,8% fata de ultimul an al lui Ponta.
  Ce este curios, pentru 2017 Institutul de Statistica nu mai da PIB-ul in $ ci in lei si da un procent de crestere de 6,9% fata de 2016. Dar am gasit cifrele de la Banca Mondiala, care spune ca PIB-ul Romanie pe cap de locuitor a crescut in 2016 si 2017 in fiecare din acesti ani cu cca 2000$/locuitor, deci valori oricum apropiate, in conditiile in care investitiile in 2017 au fost doar cca 1/4 din cele din 2016. Sa nu mai vorbesc de imprumuturile care au crescut, de transformarea imprumuturilor pe termen scurt care ar fi trebuit sa fie restituite in timpul guvernarii PSD, in imprumuturi pe termen mai lung, deci sa se descurce viitoarele guvernari cu ele.
  O sa vorbesc dar alta data despre cresterea pensiilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Hai cu mitingul diasssssssporei!
10 August ora 13.40 după evaluarea unui site pro-proteste in piața sunt 300 de protestatari, asta înseamnă vreo 100-150!
Nu sunt prea mulți?

Îmi aduc aminte de O rima
Astăzi nu facem sepukku
Astăzi noi suntem la lucru!

Kov iulian

August 10, 2018, 06:16:14 p.m. #5363 Last Edit: August 10, 2018, 07:15:47 p.m. by Kov iulian
Citat din: tinumaftei din August 10, 2018, 05:02:48 p.m.
Hai cu mitingul diasssssssporei!
10 August ora 13.40 după evaluarea unui site pro-proteste in piața sunt 300 de protestatari, asta înseamnă vreo 100-150!
Nu sunt prea mulți?


Nu sunt platiti cu ziua ca la PSD sa stea sa ii bata soarele in cap pe strazi pt 50 de lei si sa urineze prin boscheti.
Ies mai pe inserat cand trece caldura, cand se termina programul de lucru (pt cei ce lucreaza in tara).

De asta (dupa antena 3) nu incap in acea piata asa de multi oameni ca la mitingul pro PSD pt ca probabil unii ies ziua si alti pe inserat.

Pe caldura piata se dilata si incap mai multi oameni mai ales daca sunt PSD-isti  cu foamea in gat.

tinumaftei

Ce tare
Pe inserat
Sa nu ii bată soarele in cap
Iuliane mama
Generația asta nici sa protesteze nu știe
Asa a fost și in 89
Protestatarii au ieșit "pe inserat"?
Sa nu facă insolație ?!!!!
Când ai ceva de protestat nu te gândești ca te trosnește soarele in cap sau jandarmii din carapace cu bâtele
In 89 s a stat cu mâna goală in fără taburilor, in fata gloantelor!
E aproape ora 17 și din milionul diasporei se pare ca s au strâns vreo 500 de oameni.
Nici măcar de o fâsatita nu se face!

vulpea

Tinule,incep sa am "mari intrebari" in privinta ta : ... mama ... nu tata ? iarta-l ,te rog, ca inca nu e  ... copt .PS sigur nu sunt  cumva mai multi din ... Bucale ?

Kov iulian

August 10, 2018, 09:41:19 p.m. #5366 Last Edit: August 10, 2018, 09:47:55 p.m. by Kov iulian
Citat din: tinumaftei din August 10, 2018, 07:39:07 p.m.
Ce tare
Pe inserat
Sa nu ii bată soarele in cap
Iuliane mama
Generația asta nici sa protesteze nu știe
Asa a fost și in 89
Protestatarii au ieșit "pe inserat"?
Sa nu facă insolație ?!!!!
Când ai ceva de protestat nu te gândești ca te trosnește soarele in cap sau jandarmii din carapace cu bâtele
In 89 s a stat cu mâna goală in fără taburilor, in fata gloantelor!
E aproape ora 17 și din milionul diasporei se pare ca s au strâns vreo 500 de oameni.
Nici măcar de o fâsatita nu se face!


Eu eram mic pe atunci si tot stiu ca oamenii au fost scosi cu forta ca sa il laude pe Tatucu si sa ii bata soarele (ierni) in ochi. Ca sa intelegem ca ce face PSD nu e ceva nou.

In timpul cand erau scosi acolo cu forta au inceput sa il huiduie.

Aveam asteptari mai mari de la Dvs.


tinumaftei

Au fost scoși de Ceaușescu la Timișoara in piața operei sau la catedrala?
Aveți o cunoaștere a istoriei selectiva

vulpea

Tinule,explica 'tinerelului' ca daca nu scapau cativa timiseni,ca prin urechile acului,in gara dela Timisoara care ajunsi in Bucale  au implorat bucurestenii sa se solidarizeze cu ei ca altfel erau RASI DEPE FATA PAMANTULUI (Temesvar 'instituindu-se' oras liber in 17.12.89),era aliluia revolutia timisorenilor(serviciilor maghiare de spionaj = Tokes).timisorenii sa 'pupe talpile' pentru sacrificiul facut de ..Bucale pentru ei.o mana de jandari i-a impins azi pe 'rebelii' din fata guv. , pe cand atunci bucurestenii au intampinat CU MAINILE GOALE taburile lui Ceasca !!! sunt o GLOATA DE ANARHISTI care o cauta cu lumanarea si te asigur ca O VOR GASI !

Kov iulian

Citat din: vulpea din August 10, 2018, 11:57:59 p.m.
... sunt o GLOATA DE ANARHISTI care o cauta cu lumanarea si te asigur ca O VOR GASI !


Niste golani ...

http://youtu.be/lSlUW5Imylc