Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: tinumaftei din Iulie 05, 2018, 06:41:04 PM
Mai nou aflam din presa ca stimabilul filozof Sora participant la Comedia de strada rezist la venerabila sa varsta, este de fapt un activist cu experienta. In tinerețe agitator profesionist al pecere la sate. Apoi subaltern in ministerul condus de Ana Pauker.
Dar de ce sa ne miram?
Domnul Sora nu este altcineva decât primul ministru al învățământului in postdecembrism, adică ministru in guvernul lui Petrică și al lui Ilici, ministru in funcție la primele mineriade.
Poate de aici i se trage aplombul pentru Mișcările de strada!
#rezistent omul, n-am ce zice!

Se pare ca statul paralel este cel care il sustine pe Dragnea. Metoda de a scormoni in rahat, de a gasi in trecutul indepartat ceva compromitator este o metoda clasica de a inchide gura unor oponenti. In '90, a aparut in presa dovezi ca Paleologu a fost colaborator al Securitatii pe vremea lui Ceausescu. Asta desi el trecea ca un om de dreapta, (de fapt cu aceasta masca a putut sa circule in Vest si sa adune pentru Securitate date despre exilul romanesc). In ideea ca este santajabil, dar este vazut de catre opinia publica drept un persecutat de comunisti, in 1990 Iliescu l-a numit ambasador in Franta. Spre cinstea lui, Paleologu a inceput sa semnaleze falsitatea noului regim instalat in Romania. Imediat a aparut dovezi ca a fost turnator, desi atunci toti care erau la butoane aveau dosare mult mai grele si compromitatoare, dar care erau tinute la secret sau chiar distruse cu mare viteza.
  La fel vrea sa i se inchida gura acestui venerabil filozof, care cel putin in ultimele decenii a avut interventii si luari de pozitie cat se poate de convingatoare si argumentate.
Si in Occident, o gramada de intelectuali au fost in tinerete de stanga sau chiar comunisti, pana cand au vazut ce diferenta este intre vorbe si fapte in tarile unde se aplica acea ideologie. Deci nu e nici un bai  ca in anii '50 Sora ar fi avut acea pozitie. Imi amintesc ce a spus Alexandru Barladeanu in 1995 la moartea lui Coposu."Am fost colegi de generatie, dar am luat-o pe cai diferite. Acum se dovedeste ca Corneliu Coposu a avut dreptate." Astea spuse la batranete de un mare comunist. Deci mai bine mai tarziu decat niciodata. E rusinos pentru cei care si acum sustin pe comunisti sau pe 'emanatii' lor.
  O explicatie a ideilor lui de stanga din tinerete ar fi faptul ca a stat in Franta in centre studentesti unde ideile de stanga erau foarte raspandite.  Dupa ocuparea Frantei de nemti, a trecut  in Elvetia pe timpul razboiului. In tara a venit doar in toamna lui 1948 si din acel an a fost referent de specialitate la Ministerul de Externe. Nu stiu exact cand mai putea sa mearga ca agitator la sate.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Citat din: tinumaftei din Iulie 05, 2018, 06:41:04 PM
Mai nou aflam din presa ca stimabilul filozof Sora participant la Comedia de strada rezist la venerabila sa varsta, este de fapt un activist cu experienta. In tinerețe agitator profesionist al pecere la sate. Apoi subaltern in ministerul condus de Ana Pauker.
Dar de ce sa ne miram?
Domnul Sora nu este altcineva decât primul ministru al învățământului in postdecembrism, adică ministru in guvernul lui Petrică și al lui Ilici, ministru in funcție la primele mineriade.
Poate de aici i se trage aplombul pentru Mișcările de strada!
#rezistent omul, n-am ce zice!

Aveam de gand sa critic ipocrizia si falsitatea unor asa zisi politicieni de stanga din PSD dar apoi sa il dau ca exemplu pozitiv pe Leon Danaila crezand ca e un om de stanga si face parte din PSD .

Din pacate sau din fericire m-am inselat Leon Danaila nu s-a inscris in PSD ci in PNL.

In PSD nu cunosc vreun politician (poate doar iliescu dar ala are genocid pe constiinta si asta ii anuleaza orice alte trasaturi pozitive) despre care sa zic:

" Da ma frate chiar daca e din PSD e de stanga pana in panzele albe si merita respectat", dar nu gasesti asa ceva printre ei toti sunt niste burtosi pusi pe capatuiala cu averi considerabile obtinute dubios si care i-au speriat si pe hrapareti de capitalisti cu modul salbatic de a actiona.

Mai era un Mihai Sturzu un PSD-ist cat de cat onest care si-a facut avere din cantat dar si ala sa retras scarbit din cloaca aia de penali.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/mihai-sturzu-demisioneaza-din-psd-dupa-un-schimb-de-acuzatii-cu-liviu-dragnea-tsd-are-un-sef-nou-466947

tinumaftei

@stefan: cum puteți sa îl comparați pe A Paleologu cu Sora? Paleologu a făcut pușcărie politica in timp ce Sora era tânăra speranța comunista!
Cine l-a șantajat pe Sora? Nu l-a șantajat nimeni și nu scormonește nimeni in nimic.
Asta este doar realitatea și atât!

cornelioandanciu

Statul paralel ? O noua gaselnita, care a existat dintotdeauna ! Cei ajunsi la putere ( reprezentantii acelor patru puteri ale Statului ) , cand se vad ajunsi acolo incearca sa nu mai interfereze cu ceilalti, decat dandu-le lectii din cand in cand, si, nu in ultimul rand, aparandu-si interesele cu o ferocitate iesita din comun. Astfel, acea unitate de monolit care ar trebui sa existe in cadrul Statului, se segrega intr-o multitudine de planuri paralele , in care doar cei care aflati acolo se pot manifesta si isi pot promova interesele , celorlalti fiindu-le interzis sa faca asa ceva.
    Deci, Statul paralel are o structura asemanatoare cu lemnul stratificat, fiecare astfel de strat avand un birlic sef care incearca sa isi manifeste puterea in mod deplin. Si s-au creat atat de multe astfel de strate, incepand de la nivel local pana la nivel central, incat mie imi este scarba.
    Sper sa vina o zi in care un nou Stat, cel PERPENDICULAR, sa penetreze stratele acestui strat paralel, iar prin gaura rezultata sa permita sa se scurga la canal ... ati ghicit cine ? SCURSORILE !
Va salut.

stefan1

Citat din: tinumaftei din Iulie 06, 2018, 09:13:23 AM
@stefan: cum puteți sa îl comparați pe A Paleologu cu Sora? Paleologu a făcut pușcărie politica in timp ce Sora era tânăra speranța comunista!
Cine l-a șantajat pe Sora? Nu l-a șantajat nimeni și nu scormonește nimeni in nimic.
Asta este doar realitatea și atât!

Asa este. E greu sa acuzi pe cei care au cedat si au facut pace cu comunistii in urma chinurilor si umilintelor suferite in puscarii. Totusi sa iti tradezi vechii prieteni, sa ii tragi de limba si apoi sa ii torni la securitate, este injositor pentru cei care au facut-o. Probabil si acea tradare nu a fost deplina, adica a mai spus cate ceva, dar nu lucruri vitale pentru vechii prieteni. Sigur ca au fost si astfel de oameni, dar sunt si din cei care au turnat si pe cei din familie, numai sa profite de niste privilegii pe care le aveau oamenii sistemului.
  Sora a trecut totusi ca un fel de marginalizat sub Ceausescu si si pentru asta a fost cooptat in FSN. Functia avuta a fost scurta, pana in vara lui '90 si poate chiar mineriada a fost cauza retragerii lui, cum si alte personalitati ca Doina Cornea sau Ana Blandiana s-au retras cand au vazut ca gashca cocotata la putere are cu totul alte planuri decat cele pe care le clamau.
  De scormonit scormonesc, pentru ca altfel nu ieseau de la naftalina chiar acum acte din anii '50, la care nu au acces toti muritorii.

stefan1

Citat din: cornelioandanciu din Iulie 06, 2018, 10:03:32 AM
Statul paralel ? O noua gaselnita, care a existat dintotdeauna !
...

Statul paralel e o gogomanie cu care Dragnea mai prosteste o data pe prosti. Trebuie sa fie un dusman infiorator, care e foarte periculos si Dragnea doar poate conduce lupta care sa ne scape de acesta. Deci trebuie sa fim uniti si sa sprijinim pe cel care ne scapa de statul paralel. Daca intrebi cine face parte din acesta sunt curios ce raspunsuri vor da cei care il tot invoca. A fost Base, dar acum mai este? A fost Maior si cu Coldea, dar astia au fost prieteni buni cu Ponta si cu Dragnea, care mergeau cu ei la petreceri si le cultivau prietenia. Era si Ghita, si el prezent mereu la acele intalniri si care a spus cu gurita lui ca este prieten de zeci de ani cu familia lui Dragnea. Era sau este Kovesi, dar atunci de ce ii cerceteaza si pe Base (familia, copiii), Ghita, Udrea, Bica? Sunt judecatori, dar odata iau decizii favorabile, altadata iau decizii nefavorabile pentru cei din tabara celor 'persecutati'.
  Daca Ioha este in acel stat paralel, cum de a pierdut procesul cu casa, adica pentru el nu poate face nimic, dar comanda persecutii pentru altii? Nu vedeti ca Dragnea ne trimite sa ne luptam cu fantome in timp ce el si cei corupti isi securizeaza furturile si se pun la adapost de o dreapta pedeapsa?

tinumaftei

M Sora "marginalizat"! Serios?!
Cred ca avea peste 70 de ani in '89, din care vreo 40 in slujba comunismului.
Sa nu ma înțelegeți greșit! Pretuiesc alegerea politica a oricărui om indiferent de orientare: conservator, comunist, fascist, liberal... pana când alegerea lui nu aduce atingere societății.
Dar dacă ai fost tânăra speranța comunista nu mai poți fi "rezistent"! Adică in anii '40-50 aplaudai epurările comuniste, colectivizarea și gulagul românesc... și acum te indignezi de lipsa de democratie! Nu pot decât sa ma îngrețoșez la aceasta scârboasă lipsa de moralitate cât și de naivitatea puerila a acestei generații de rezistenți lipsiți de orice cultura politica.

stefan1

Citat din: tinumaftei din Iulie 07, 2018, 10:24:28 AM
M Sora "marginalizat"! Serios?!
Cred ca avea peste 70 de ani in '89, din care vreo 40 in slujba comunismului.
Sa nu ma înțelegeți greșit! Pretuiesc alegerea politica a oricărui om indiferent de orientare: conservator, comunist, fascist, liberal... pana când alegerea lui nu aduce atingere societății.
Dar dacă ai fost tânăra speranța comunista nu mai poți fi "rezistent"! Adică in anii '40-50 aplaudai epurările comuniste, colectivizarea și gulagul românesc... și acum te indignezi de lipsa de democratie! Nu pot decât sa ma îngrețoșez la aceasta scârboasă lipsa de moralitate cât și de naivitatea puerila a acestei generații de rezistenți lipsiți de orice cultura politica.

Sa nu comparam cultura politica a 'rezistentilor' cu cea a sustinatorilor (din convingere!) ai lui Dragnea. Spun 'din convingere' pentru ca sunt si oameni inteligenti care il sustin, dar din interese personale.
  Cu tanara speranta comunista, care nu mai poate fi credibil ca anticomunist nu ai dreptate. Au fost atatia filozofi francezi care cu timpul s-au convins de greselile tineretii sau chiar se caiesc de 'pactul cu deavolul' facut la un anumit moment din convingere sau din oportunism. Tot a fost de curand sarbatoarea sfintilot Petru si Pavel. Ai auzit de Saul din Tars, care prigonea pe crestini? A devenit Apostolul Pavel, cu un rol fundamental in raspandirea crestinismului intre neevrei. Il suspectezi de fatarnicie sau falsitate?
  Eu am avut la Timisoara un profesor Sora, de "Bazele electrotehnicii", unul din cei mai buni profesori intalniti. De fapt am avut doi profesori Sora, si pe fratele primului. E posibil sa fi fost rude cu Mihai Sora, care stiu ca isi are originile tot in Banat. Daca a fost de aceeasi calitate ca cel pe care eu l-am cunoscut, jos palaria!

stefan1

tinumaftei

Nu am făcut niciodată apologia pesede sau a lui Dracnea. Asta este un escroc ca și alții, iar KWI este de aceeași categorie. Sunt hoți și hoți. Unii fura boi alții oua. Și pana nu sunt prinși sunt negustori cinstiții, credem noi și ne scoatem ochii încercând sa facem apologia lor. Nu m-ați văzut niciodată făcând apologia lui Dracnea.
Cât despre "păcatele tinereții" lui Sora ar putea fi trecute cu vederea, numai ca avea vreo 70 de ani când era coleg cu ministrul Chitac care coordona reprimarea manifestației din Piața Universității in 1990. Nu am găsit încă nicăieri ca Sora s-a dezis de acțiunile guvernamentale sau ca ar fi demisionat ca protest fata de ciomagurea studenților de către mineri.
Sfântul Apostol Pavel între activitatea de prigonitor al Bisericii și cea de apostol al ei a avut pe lângă teofanie un moment numit POCĂINȚĂ.
Acești corifei ai comunismului nu s-au dezis niciodată public de nocivitatea acțiunilor lor sau, dacă au făcut-o, au dat totdeauna vina pe alții. Ei au fost niște "martiri" care cumpărau de la magazinele nomenclaturii, care erau "marginalizați" in posturi de conducere....
Prima data l-ați comparat pe Șora cu Paleologu, mai treacă meargă. Acum cu sfântul apostol Pavel.. Ma întreb cu cine îl veți mai asemui data viitoare?!
Marea majoritate a comuniștilor nu s-a dezis niciodată de violenta ideologiei lor, nicidecum sa se pocăiască, politic vorbind. Au fost însă Maeștrii ai cameleonismului.
Ca sa te plângi tu, Sora, de lipsa democrației este prea mult!

Kov iulian

In seara asta la Constanta la acel festival un artist cunoscut roman a urat ceva de dulce PSD.

Chestia asta ar fi putut trece ca un fapt divers, au mai fost artisti care i-au urat si lui Basescu una alta.

Dar spre deosebire de "tiranul" Basescu pe care il injurai si nu pateai nimic, comunisti sunt lepre, i-au inchis microfonul astuia, lumina si nu l-am mai lasat sa isi cante piesa.

Tot publicul si-a bagat ... in PSD.

stefan1

Citat din: tinumaftei din Iulie 08, 2018, 09:22:53 AM
...
1. Asta este un escroc ca și alții, iar KWI este de aceeași categorie.
...
2. Ca sa te plângi tu, Sora, de lipsa democrației este prea mult!

1. Asta este metoda de a se justifica a celor care sustin pe hotii dovediti, dar este si un indemn la furtisag, ca daca oricum toti fura... Imi aduc aminte de o consemnare la judecarea celor care au participat la rascoala lui Horia, Closca si Crisan: Au fost pradate zeci de conace ale grofilor unguri si dupa ce se fura o parte, la restul i se da foc. Intr-o localitate mixta, de romani si sasi, un sas, vazand cum romanii se intorceau de la conac cu vite sau porci, s-a dus si el si a luat un cal frumos. Dupa inabusirea rascoalei, s-au facut anchete si in astea a aparut si sasul cu calul furat. In zadar a spus el ca l-a luat sa il salveze (majoritatea porcilor si animalelor luate de romani au fost sacrificate intre timp), ca a fost pedepsit. Am vrut sa spun ca hotia este contagioasa. Daca vezi sau ti se spune ca toti fura, te gandesti ca trebuie sa fi in rand cu lumea si te apuci si tu de furat, cum a facut sasul.
  La Ioha nu este cazul. Repet, statul a intrat abuziv in posesia acelui imobil, lucru dovedit printr-un proces, cred ca se gaseste si pe net decizia. Adica legea invocata la nationalizarea acelui imobil nu da dreptul sa fie nationalizat. Nici acum nu este in proprietatea statului. Totul s-a facut cand Ioha inca nu era primar si deci fara un presupus sprijin politic. In plus nu el era cel care mostenea pe vechiul proprietar ci doar mama nevestei a fost slujnica la acesta (si poate nu numai atata) si nepotul care trebuia sa il mosteneasca stia ca batranul voia sa ii dea si ei ceva din proprietati in eventualitatea ca se va mai intoarce odata roata. Asa a ajuns Ioha sa se implice in cauza, dar totul inainte de a fi un om influent. Dupa ce mostenitorul a castigat procesul, Ioha a cumparat o parte din acel imobil, tot inainte de a fi primar.

2. Sora nu se plange de lipsa de democratie, care pana la urma nu este asa periculoasa pentru tara cum este proliferarea hotiei, care a secatuit rezervele tarii, care face aproape toate afacerile nerentabile (pentru ca spaga trebuie sa fie mai mare decat profitul), de catararea la conducerea tarii a unor indivizi incapabili, manati de interese personale si fara nici o mila fata de viitorul tarii. Cine nu vede pericolul in timp al acestei situatii inseamna ca este incapabil sa perceapa realitatea.

Kov iulian

Citat din: stefan1 din Iulie 09, 2018, 02:43:02 AM
La Ioha nu este cazul. Repet, statul a intrat abuziv in posesia acelui imobil, lucru dovedit printr-un proces, cred ca se gaseste si pe net decizia. Adica legea invocata la nationalizarea acelui imobil nu da dreptul sa fie nationalizat. Nici acum nu este in proprietatea statului. Totul s-a facut cand Ioha inca nu era primar si deci fara un presupus sprijin politic. In plus nu el era cel care mostenea pe vechiul proprietar ci doar mama nevestei a fost slujnica la acesta (si poate nu numai atata) si nepotul care trebuia sa il mosteneasca stia ca batranul voia sa ii dea si ei ceva din proprietati in eventualitatea ca se va mai intoarce odata roata. Asa a ajuns Ioha sa se implice in cauza, dar totul inainte de a fi un om influent. Dupa ce mostenitorul a castigat procesul, Ioha a cumparat o parte din acel imobil, tot inainte de a fi primar.

Ar fi fost util daca am fi avut acces si la testamente sa vedem cine, ce, cui ia lasat.

https://observator.tv/social/povestea-casei-pe-care-iohannis-a-pierduto-definitiv-astazi-in-instanta-de-ce-era-vila-din-centrul-sibiului-cel-mai-valoros-imobil-al-presedintelui-200312.html

Nu sunt jurist nu ma pricep dar vorbind omeneste, daca proprietarii  Maria şi Eliseu Ghenea au trait ultimile momente ale vietii(ea murind in 1962 si el in 1969) ca au pierdut casele definitiv (luate cu japca una in 1962 si cealalta in 1964) si nu mai aveau nadejde ca le mai recupereaza vreodata cum ar mai fi putut face planuri cui lasa, si ce lasa unuia si altuia?

Cand ai doar 2 tigai si un sifonier nu prea iti mai pasa cui le lasi sau daca se pierd, dar daca stii ca ai o avere iti faci planuri, le donezi unei manastiri sa ajungi in rai, cuiva care are grija de tine si de unele nevoi fiziologice la batranete(cui vrea maciuca ta), unor prieteni de familie, le donezi cuiva de pe strada.

Cand se apropia de sfarsit, sora lui Eliseu Ghenea nu avea nici o nadejde ca inca detine o avere ca sa faca planuri cui lasa si cum imparte acea avere.
Statul a actionat abuziv cu rea credinta luandu-le avere atunci, apoi a asteptat sa crape toti sa li-se stinga neamul si sa le ramana avutia alora.

Iar acum inca mai comploteaza cu rea credinta sa puna gheara pe acea avere si in acelasi timp sa il inghesuie si pe neamt care a cumparat de la un nepot al unui nepot al proprietarei de drept. (daca am inteles bine si nu mint astia de la antena)

Se spune ca acel act "falsificat" de primul nepot al proprietarei avea semnatura sotului acesteia doar ca scrisul actului nu era al batranului.

Deci cum ar veni sa dus nepotul la Mos si ia zis " Bre tataie las-o pe sora matale da-mi mie tot ce ai avut matale si mosul a semnat"
Putea foarte bine sa traga la xerox acel testament si sa il dea mosului sa il semneze.

E treaba lor acolo cum se impaca, cum impart alea intre ei.
De ce se baga astia in vietile oamenilor sa le incurce din nou ca in trecut?
Dar nu le incurca vietile doar alora, ni-le incurca si noua pt ca dau munitie de propaganda unor pungasi.

stefan1

E clar ca testamentul olograf nu a fost legal, pentru ca trebuia sa fie si scrisul, nu numai semnatura proprietarului. E posibil ca batranul sa nu mai fi fost capabil sa scrie un text atunci cand s-a facut testamentul. Dar aici trebuie sa judecam omeneste. E clar ca batranul ar fi dat unei rude si nu statului munca lui si a sotiei de o viata. Vina ca batranul nu a mai facut un testament pentru avere este tot a a statului care i-a confiscat abuziv proprietatea. In mod clar, batranii proprietari puteau sa aiba o batranete mai indestulata daca se da in ingrijirea unei rude careia ii fagaduia acele imobile. Cine plateste aceasta nedreptate facuta acestor oameni? Pe de alta parte multe proprietati mult mai mari au fost retrocedate unor profitori fara nici o rudenie cu vechii proprietari, prin cumpararea drepturilor de proprietate, fara testamente, doar cu dovedirea rudeniei. Ioha nu ar fi avut nici o complicatie daca nu ar fi intrat in luptele politice. Marilor partide politice le-a cazut foarte greu sa piarda un oras ca Sibiul si toate campaniile contra lui se duceau in anii electorali, dupa care 4 ani era liniste apoi iar se reluau. Un turnator dovedit al vechii Securitati este cel care si-a facut telul vietii de a-l denigra pe Ioha. Dar e clar ca el era unealta celor de sus interesati in aceasta compromitere. Trist e ca lumea nu sta sa judece toata situatia sau spune ca daca Justitia a hotarat asa, inseamna ca asa este. Ori se stie ca adevarul justitiar nu este totdeauna adevarul adevarat. Lipsa unor documente sau pierderea lor te pot face sa mori cu dreptatea in mana. Pe de alta parte situatii ca aceasta, cand un om nu a facut un testament legal despre niste proprietati pe care nu mai spera sa le recapete, trebuia judecate umanitar. Adica se puteau recunoaste scrisori catre nepot in care batranul vorbea de vechile proprietati si in care spunea ca daca le va primi sa dea ceva si la fosta slujnica, adica mama sotiei lui Ioha. De asemenea martori care cunosteau situatia (eu stiu unele amanunte de la o matusa de 94 de ani, inca foarte lucida, care avea o prietena apropiata de mama sotiei lui Ioha si au discutat dupa ce sasul a ajuns primar, intrand deci in atentia sibienilor), ar fi putut depune marturie pentru reconstituirea proprietatii.

stefan1

Patraru despre promisiuni ale lui Dragnea la instalarea in functie.
Clipul e publicat in decembrie 2016. M-a frapat o declaratie a lui Dragnea, ca el nu va semna nici o majorare de venituri pentru 'alesi'. "Intai sa creasca veniturile oamenilor de rand, apoi pot sa creasca si veniturile noastre". Cum s-a instalat in functie, Olguta in primele zile a marit veniturile parlamentarilor cu peste 30%. De asemenea Dragnea spunea ca in Parlament s-a terminat cu chiului; trebuie sa se stea de luni pana vineri si parlamentarii chiar sa dea rapoarte ce fac in zilele de vineri. Cat de departe sunt faptele fata de promisiuni! Tot el spunea in campanie ca el nu se joaca, a scos acel cartoi cu programul de guvernare si fagaduia ca in momentul in care acele promisiuni nu sunt respectate, el imediat pleaca.

https://www.youtube.com/watch?v=DT2IoFx2PzU