• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 11:20:24 p.m.

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: tinumaftei din Decembrie 28, 2018, 12:16:27 p.m.
Nimic nu e mai trist decât faptul ca subestimati adversarul. Ați crezut ca sunt prosti? Ba.
...


  E pacat ca a fi 'smecher' in unele zone ale tarii e echivalent cu a fi istet. A pacalii alegatorii, in special pe cei romani, nu este greu. Majoritate ,se duc dupa fenta'. Dar ar trebui macar o minima responsabilitate, sa se gandeasca ce consecinte va avea pentru tara o asemenea politica pe care o propune PSD. Nimeni nu indrazneste sa ridice stacheta mai mult decat ei. Cand nu mai pot, vine opozitia care trebuie sa se opreasca din pomeni sa mai echilibreze bugetele. Dar propaganda PSD, exersata inca din 'iepoca de aur', va arata multimii cum ei le-au tot (si au programat ca le vor da si peste limita mandatului de 4 ani), iar nenorocitii de penelisti sau care vor ajunge la putere dupa ei, nu vor sa le dea. Ca modalitate de lupta politica este cea mai buna tactica, dare si aceasta lupta pentru putere trebuie sa tina cont de interesele fundamentale ale tarii, ca altfel sigur vom sfarsi rau!!!!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Cred ca primul lucru pe care trebuie sa îl faci atunci când îți dai seama ca șoferul autovehiculului in care te-ai urcat este beat este sa opresti mașina sau cel puțin sa faci cumva sa cobori din ea. La noi opozitia nu face asta. Spera ca mandatul de parlamentar se le treacă bine merci. Mai mult chiar, fug ca necuratul de tămâie, preferând un șofer beat la volan, fiindcă ei nu ar sti sa conducă!
Va văitați permanent ca săracii, prostii și regatenii "merg după fenta", ca sa îl citez pe Ștefan, dar Deștepții, harnicii, democrații, occidentalii, ardelenii (sau cum vreți sa va intitulați) nici măcar nu se sinchisesc sa meargă la vot. Dacă pe ăștia aleși democratic și care conduc, i-a votat cineva, pe intelectualul Sica Orban l-au votat și mai putini. Pe bune, între Orbán și Veorica singura diferența este sexul.

tinumaftei

Kurz ăla care anunța ca firmele habsburgilor vor pleca din România, anunța chiar azi ca introduce taxa pe lăcomia digitală, fiindcă Amazone, Facebook și alți ocolesc casieria împărăției de est.

stefan1


  Europa e cu ochii pe noi si cu ei sa avem noroc sa nu o luam cu totul 'pe aratura'.
Dupa ce Frans Timmermans, seful Socialistilor Europeni a luat o pozitie dura fata de modul in care PSD vrea sa transforme Legile Justitiei, acum si liderul ALDE-Europa trage pentru Tariceanu acelasi semnal de alarma. Daca ar ameninta numai cei de la Populari, ar mai fi credibile lamentarile pesedeilor, ca este vorba de o lupta politica in Parlamentul European, dar cand sefii grupurilor politice din care guvernantii nostri fac parte critica la fel de dur, ar trebui ca PSD sa se opreasca, dar nu o sa o faca.

  Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, fiind în curs mai multe negocieri. În plus, Guy Verhofstadt susţine că Executivul trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept şi să pună în aplicare toate recomandările Comisiei de la Veneţia. Liderul ALDE Europa susţine că liberalii români au promis să urmeze această cale şi aşteaptă de la ei să acţioneze ca atare. ,,Dacă vor face acest lucru, vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu", spune Guy Verhofstadt.

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alde-europa-mesaj-pentru-guvern-si-avertisment-pentru-tariceanu-1058530

  Cu toata lupta de a-si mari grupul in Parlamentul European, Guy Verhofstadt nu ezita sa ameninte pe Tariceanu cu excluderea din acest grup, daca nu respecta recomandarile europene in materie de drept. Drumurile repetate ale acestuia si intalnirile pe care le-a avut cu multi oficiali europeni, nu i-a putut convinge pe cei de la Bruxell de bunele intentii ale guvernului roman in materie de Justitie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

România a blocat brexit-ul!!
Britanicii nu au avut dosar cu șina și nu aveau timbru fiscal!

zanocul

Mda, e vremea curvelor de tot felul in toate pozitiile aparatului de stat: de la capitalismul de cumetrie am trecut la ăla de concubinaj...  (Robert Turcescu)

stefan1


"Propriul Guvern atacă de ceva vreme mediul de afaceri. Ținta predilectă: multinaționalele. Dar nu numai. Cad rând pe rând: bănci, firme de telecomunicații, din sectorul de energie, din comerț. Brațul armat al statului fie că se numește Ministerul de Finanțe, ANAF, Consiliul Concurenței sau Comisia de Prognoză scoate din sertare schelete puse din timp la păstrare. Scopul este unul singur: bani la buget. Cât mai mulți bani la buget pentru a acoperi Caritasul național propus de un model economic fantezist, ca să utilizez cel mai soft termen. Salarii mărite substanțial pentru mai tot sectorul bugetar, fără nicio legătură cu performanța, punct de pensie majorat și el semnificativ, toate pentru că ,,la asta ne-am angajat prin programul de guvernare: să reducem decalajul României față de media europeană". E de prisos să spun că același program de guvernare prevede, pe un anumit slide frumos colorat, un deficit bugetar mult mai mic decât cel înregistrat. Pe alt slide e desenat Fondul Suveran de Investiții. De ce afirm că de fapt e vorba de un Caritas propus ca model de dezvoltare? Simplu, pentru că efectele economice cuantificate la nivelul bugetului se bazează chipurile pe factori de multiplicare. Niciunde argumentați științific."

  https://republica.ro/modelul-economic-de-tip-caritas-propus-romaniei-se-apropie-de-final
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Februarie 20, 2019, 02:50:59 a.m. #5602 Last Edit: Februarie 20, 2019, 03:21:39 a.m. by Kov iulian
Citat din: dredd din Martie 23, 2018, 05:51:14 p.m.
Lucrurile se fac că sa ne pună bete-n toate, nu sa ne ajute. Că doar nu suntem producători de cereale sau aitisti

Faceti cam multe greseli de ortografie pentru cineva care atrage atentia altora prin link-uri spre site-uri de gramatica.
Sau poate o faceti in bataie de joc (aitisti = autisti) ?

Citat din: dredd din Ianuarie 13, 2018, 05:15:35 p.m.
De ce IT-istii trebuie ajutati social cu bani de la stat si scutiti de impozite, iar apicultorii nu, chiar dimpotriva.
Cumva guvernu lu peste ia de la PFA-uri sa dea la #rezistenti?  Pai e frumos asa?

Cred ca am raspuns aici, de ce it-isti sunt importanti pt tara asa ca doar postez link-ul:
http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=933.msg253989#msg253989
Sa inteleg ca IT-isti romani nu sunt buni si poate ar trebui izgoniti din tara?
Oare pentru ca ca ii incurca pe it-isti si troli rusi ?

Si serviciile secrete sunt rele si pe aia trebuie sa ii desfiintam.
Si armata e rea, poate o desfiintam si pe aia?
Si bursa romana de marfuri e rea hai sa o prabusim si pe aia.
Si aliati nostri sunt rai, ar trebuie a terminam si cu aia?

Din cuvintele voastre (ale celor cu PSD in suflet) reiese ce interese slujiti sau sunteti doar niste oi manate de agenti de influenta ai rusilor.

Citat din: dredd din Ianuarie 13, 2018, 04:48:02 p.m.
... diferenta e ca omul (Badea) traieste pe banii lui, nu ai tarii (ca asistatii social din IT)  si mai plateste si morman taxe la stat (spre deosebire de IT-isti) sau insolventi
...


Domnul Djuvara spune ceva aici despre furtul unor banii ai tarii cu care securitatea vroia sa faca niste combinatii in alte tarii in beneficiul tarii  dar Voiculescu i-a furat. Cu bani din hotie sunt platiti mercenari sa dea din gura ca sa acopere talharii ( poate chiar agenti de infuenta ai rusilor) care distrug tara.

https://www.facebook.com/GalatiulProEuropean/posts/544436545962023

stefan1


  Principalele modificări aduse Codului de procedură penală:

- A fost menținută interdicția comunicărilor publice și a declarațiilor, precum și furnizarea de informații, direct sau indirect, despre o persoană urmărită penal sau trimisă în judecată (art. 4). Articolul a fost introdus la propunerea PSD și UDMR și a fost considerat constituțional de către CCR.

- Martorul, la fel ca inculpatul, se poate consulta cu avocatul pe tot parcursul audierii și poate astfel întrerupe interogatoriul, deși legea spune că jură pe Biblie să spună adevărul și numai adevărul (1rt. 116). Acest lucru face inutilă audierea având în vedere că ea poate fi întreruptă oricând, deşi esenţa audierii este să fie spontană. Un martor ostil sau mincinos poate acum să pună pauză ori de câte ori întrebările sunt incomode.

- Anchetatorii nu pot audia persoanele care au avut relații de conviețuire cu inculpatul (art. 117). Acest lucru face posibil practic să refuze să depună mărturie orice persoană care a avut o relaţie similară celor de familie cu suspectul, indiferent care este obiectul audierii şi permite ca orice martor să poată să se eschiveze de la audiere invocând o relaţie anterioară (legea nu prevede care este durata în care se poate considera că persoanele au stabilit relaţii similare celor de familie) cu suspectul indiferent dacă este adevărat sau nu.

- Înregistrarea de către un martor a unei conversaţii purtate de un inculpat cu o altă persoană într-un loc privat nu poate fi folosită în procesul penal deoarece martorul nu este nici parte şi nici subiect procesual principal (art. 139).

- Mandatele de securitate națională (MSN) nu se mai pot utiliza în dosarele obișnuite. Cu alte cuvinte, dacă în timp ce monitorizează o persoană pentru infracţiuni de terorism, SRI află că acea persoană sau altele comit şi o infracţiune de corupţie, evaziune fiscală sau un viol, de exemplu, serviciul nu mai poate trimite probele la Parchet pentru ca faptele să fie instrumentate în cadrul unor dosare penale de corupţie, evaziune fiscală sau viol. Doar probele pentru terorism rămân valabile în dosarul de terorism.

- Sintagma "suspiciuni rezonabile" a fost înlocuită cu sintagma "probe sau indicii temeinice".

- A fost menținută interdicția pentru procurori de a ridica la percheziții probe care dovedesc alte infracțiuni în afară de cea pentru care a fost autorizată percheziția (art. 162).

- Au fost limitate denunțurile la maximum un an de la comiterea faptei pentru ca o persoană să beneficieze de dispozițiile referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă.

  Acuzatiile aduse de opozitia din Romania dar si de Comisia de la Venetia si oficialii UE de toate culorile politice sunt acelea ca schimbarile facute sau preconizate la legile Justitiei slabesc posibilitatile de urmarire si pedepsire a faptelor de coruptie sau de frauda. Sfidand orice om de buna credinta, Dragnea, Dancila si cei din gasca lor spun mereu sa se arate concret ce modificari afecteaza lupta anticoruptie. Mai sus sunt cateva din acestea. Voua vi se pare ca ele intaresc lupta anticoruptie?
  Motivarea ca unele din aceste masuri nu sunt anticonstitutionale nu inseamna si ca ele sunt bune. De ex Constitutia nu intra in amanunte ca amnistia sa se dea dupa un an sau dupa 10 ani, dar e evident ca termenele scurte pana la amnistiere  fac ca multe procese sa nu ajunga la finalizare in termenul reglementat, mai cu seama ca armata de avocati gasesc fel si fel de motive de amanare sau exceptii de neconstitutionalitate.
  Normal, statul care este dovedit ca a fost furat salbatic in toti acesti ani, ar trebui sa isi elaboreze legi care sa il apere mai bine in fata acestui jaf. Din contra. PSD, slabeste drastic mijloacele prin care statul se putea apara, de la ingradiri puse procurorilor (care sunt avocatii statului) si pana la legi care scapa de urmarire pe cei mai mari delapidatori sau beneficiari ai actelor de coruptie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Mesajul unui procuror dupa aprobarea recenta a Codurilor:
",,Îți petreci o bună parte din viața învățând și dând examene, ai parte de multe nopți nedormite și ore peste program, muncești în condiții de stress și unii, mai puțin norocoși, în spații improprii și suprapopulate ( și nu mă refer la penitenciare), vezi, în fiecare zi, răul din oameni în toate formele lui, îți mai neglijezi viața personală, ești bălăcărit aproape seară de seară pe Tv și ești numit în toate felurile, ți se spune și unii cred, abuziv, necompetent, șobolan ... insert here orice adjectiv vehiculat, sunt multe..., te mai cercetează Inspecția Judiciară că ți-ai spus punctul de vedere, ți se mai transmite prin diferite canale de comunicare că ar trebui să stai mai liniștit, dar, te consolezi cu faptul că-ți place munca ta, o faci cu drag, rolul tău în societate e important, iar cei ce greșesc trebuie găsiți și trași la răspundere, însă, atunci când ți se iau toate instrumentele necesare pentru a-ți face treaba, nu te mai consolezi. Și atunci vorbești și explici și arăți și ... ajungi în același loc. Când zici că mai departe nu se poate ajunge, ți se demonstrează, cu încăpățânare, că se poate!!

Într-o societate ce se confruntă cu o creștere a infracționalității, nu se micșorează limitele de pedeapsă, nu se micșorează termenele de prescripție, nu se abrogă infracțiuni, din contră. Nu se dă cu pietre în oamenii ce încearcă, efectiv din răsputeri, să-și facă în continuare treaba, ei sunt ajutați, spre binele tuturor."

  Șeful Parchetului Constanța: "Modificările le Codurile penale duc clar la îngreunarea luptei împotriva infracționalității."

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23107885-mesajul-unui-procuror-dupa-aprobarea-modificarilor-codurile-penale-ritmul-asta-infractorii-acum-imi-zambesc-strada-pentru-statul-nu-ajuta-tin-acolo-unde-este-locul-vor-trece-nivelul-urmator.htm
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Cristel

Concluzia este una singura: mergeti toti la vot! Sa nu-i mai lasam pe pensionarii avizi de latrina3 si pe asistatii social sa ne decida viitorul!
Doar votul poate scoate in afara legii pe cei care au profitat de lehamitea psihologica a romanului si s-au cocotat in parlament cu 20% din voturile romanilor!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Alutus

De peste trei ani, tradatorii si slugoii unei puteri ostile romanilor, incearca pe toate caile sa indeparteze Romania de la calea fireasca comuna de evolutie alaturi de fratii europeni. Cea mai oribila incercare s-a dovedit a fi dezbinarea natiunii, prin exacerbarea unor diferente culturale aparuta ca urmare a evolutiei istorice. Au fost inhamati la aceasta actiune distructiva toate scursorile umane, disponibile in Romania in cele trei zone geografice . Militieni si securisti expirati, fosti secretari de partid si UTC, fosti paraziti ai intreprinderilor socialiste si ai CAP- urilor, urmasii lor,mostenitori ai lenii si ai cotcarelilor, administratorii de azi ai bunurilor publice - paduri, ape, energie, sanatate, educatie, infrastructura-, repetentii scolilor, si beneficiari ai "diplomelor universitare" fabricate in subsoluri, inhaitati in caprarii si gasti , toti au primit misiunea de a promova sperietoarea unei Europe ostile, baciului, vrancean, a celui oltean si a celui ungurean - transilvanean. Tot romanul patriot si cu opincile rupte a aflat astfel ca Europa, hultan hulpav cu pliscul ascutit si ghearele scoase, sta  la panda pentru a ne rapi padurile, apa minerala, blondele fecioare de pe traseu, gazul metan, portul Constanta si cel de la Mila 27, petrolul aurul si ardelenii. Ca alternativa la cei trei ciobanei nepriceputi, li se  se propune urmasilor intr-ale ciobanitului un baci chipes si vânos, mstacioara lui, coada porcului, consummator de doze duble de Viagra, practicant neinduplecat si in mod repetat al familiei traditionale.  Luati de aici frati Romani si mai ales voi Moldoveni si Olteni, ca sa vedeti cat de rai sunt cei Ardeleni.
 Si ce sa vezi?
 Fratii Moldoveni si cu cei Vranceni si cei Ardeleni s-au prins ca Miorita cea rea de gura umbla cu vorba prin sat, prostind mioarele in schimbul unui pumn de graunte, distibuite de voinicul din Teleorman.
 Si daca la Sibiu a avut loc o intalnire de ...treaba lor ce-au discutat, la Iasi s-a desfasurat evenimentul principal al Romaniei din aceste zile. Acolo Romani frumosi, cu fete luminoase, hotariti, impinsi pe strazi laturalnice si dupa garduri, au strigat si au aratat; Ajunge! Nu vrem sa ne uram fratii! Vrem sa fim alaturi de ei. O lectie de demnitate moldoveneasca si romaneasca, o dovada si o dorinta  nestramutata de unitate. Planul diabolic de destramare a Romaniei a esuat. Romania s-a trezit.
Cati dintre noi isi mai aduc aminte de mitingul de "sustinere" a conducatorului iubit din 21 Dec 1989?Numaratoarea a inceput.
Elicopterul asteapta.     
Sa nu uiti Darie!

stefan1

"Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat joi, după summitul UE de la Sibiu, că decizia PE de susținere a Laurei Codruța Kovesi ,,nu este revocabilă" și va fi păstrată de viitorul legislativ european rezultat din alegerile din luna mai.

Întrebat dacă mandatul dat lui Kovesi de PE va ramane valabil si pentru viitoarea legislatura, Tajani a răspuns intr-o conferinta de presa: ,,Exista o continuitate administrativa, aceasta hotarare nu este revocabila"."
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)