• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 11:20:24 p.m.

« precedentul - următorul »

andrei_calinescu

Mai oameni buni, nu va mai balacariti, agatandu-va de o singura persoana, x , y , z care-o fi aia.
Situatia trebuie privata in ansamblu, nu oamenii trebuiesc privati, ci sistemele pe care sunt capabili sa le propage. Iar problema de baza e ca sunt incapabili.
Problema e ca in aproape toate domeniile notiunea de "smecherie" a inlocuit "competenta". 
Ca  nu exista acel ascensor social intalnit in tarile cu viziane sociala:  faci studii, dupa care reusesti datorita competentelor dobandite sa te plasezi in patura sociala de mijloc.
Problema e ca gandim "mic", avem un complex implacabil in fata dimensionarii. Ne pierdem in fata macro-dimensionarii.
In tot, de la fotbal, la companiile care fac bussiness pana la fetele care devin curve cuplandu-se cu italiani babalaci - amarati sudisti care se afiseaza cu masini bulite, sau cu tigani(bineinteles nu generalizez).
In Franta in fiecare spital sunt cel putin 4 medici romani care castiga pe perioada internatului(3 ani) 1500 Euro bani in mana. E normal sa plece oamenii astia? De ce pleaca? Ptr ca nu exista o strategie pe termen mediu-lung.
In invatamant e acelasi aspect ca la fotbal:degradare, miserie, dispret si misto fata de cadrele didactice. De ce? Ptr can u exista o strategie pe termen mediu-lung.
In plan social, sunt carnagii pe rosele, incep jafurile armate pe strada, securitatea civila se degradeaza. De ce , deoarece nu exista o strategie pe termen mediu-lung.
Am expus 3 coordonate pe care se sprijina o societate: sanatate, invatamant si social. Daca nu se realizeaza reforme la nivelul lor, de unde sa provina binele?
Pretutindeni politicienii sunt condusi de mirosul banilor, insa au ottusi o anumita doza de responsabilitate vis-à-vis de proiectele de care sunt responsabili. Nu la fel se intampla la noi. Santem incapabili sa-i responzabilizam, pentru ca nu stim sa revendicam.
Si mai e o treaba: capitalismul functioneaza in urmatorul triunghi: capital - profit - razboi.
Iar banul reprezinta CRIMA.

D006

Nenea centrufuga si pentru ca ne-am dat la fineturi va spun o zicala din popor :
  E plina tara de doctori ( in economie , in fizica , etc ) dar medici sunt putini !   :nono:
  Nu inteleg ce aveti voi cu Nuti Udrea ! ori este femeia la care ati visat toata viata ( vorbind la general ) sa o aveti in pat si nu v-ati permis ?

   Voi vorbiti in termeni generali si va e frica sa aveti o opinie concreta ! da ! eu sunt fan Basescu si Udrea ! este opinia mea si am curajul sa o spun pe fata .

D006

Din păcate tragedia  în românia este faptul că nici pt. oamenii care prin poziţia lor în societate ar trebui să fie un fel de arbitri ar moravurilor nu mai contează nici logica nici bunul simţ atunci când trebuie să susţină gaşca  din care fac parte.

centrifuga

Citat din: dragos2006Nenea centrufuga si pentru ca ne-am dat la fineturi va spun o zicala din popor :
  E plina tara de doctori ( in economie , in fizica , etc ) dar medici sunt putini !   :nono:
  Nu inteleg ce aveti voi cu Nuti Udrea ! ori este femeia la care ati visat toata viata ( vorbind la general ) sa o aveti in pat si nu v-ati permis ?

   Voi vorbiti in termeni generali si va e frica sa aveti o opinie concreta ! da ! eu sunt fan Basescu si Udrea ! este opinia mea si am curajul sa o spun pe fata .

recunosc ca mai am si lipsuri:
-nu am auzit de proverbul citat(cred ca e ceva de conjunctura compus de tine)
-e adevarat ca la anumite fiinte trecerea lor prin viata se reduce la instinctele animalice,adica la ce trag in p.la si ce baga in gura;nu fac parte din categoria celor obsedati de aceasta gerontofila pe nume  nutzi cocosi
-daca esti fan ai celor citati,e treaba ta,traim-inca-in democratie;repercursiunile acestui fan-atism le vor simti copii tai,din pacate!
-opinia mea este concreta,jigodia trebuie scoasa de la putere,prin mijloace democratice,cat mai este inca democratie
-ce sef de stat ai mai vazut plangand in fata camerelor de luat vederi ca ultimul alcoolic intrat in sevraj?
-ce sef de stat din UE-UE aia de la care vrei tu bani sa-ti dezvolti stupina-ai mai auzit ca foloseste epitete ca "tiganca imputita" "gaozar",la adresa unor jurnalisti?
-ce sef de stat din aceeasi UE scarbita de reprezentantii RO aflati la produs- isi mai pune fata europarlamentar?
Inca odata:SUCCESURI in iubirea ta platonica ptr baselu si camarila lui!

D006

Citat din: andrei_calinescu
1. aproape toate domeniile notiunea de "smecherie" a inlocuit "competenta". 
2. medici romani care castiga pe perioada internatului(3 ani) 1500 Euro
3. capitalismul functioneaza in urmatorul triunghi: capital - profit - razboi.
Iar banul reprezinta CRIMA.

1. Legalizarea furtului.
2. Si apicultori profesionisti care scot $6000 pe luna.
3. Rezidurile propagandei comuniste persista. BANUL este viata oamenilor si PROFITUL este prosperitatea lor. Cat timp ai face TU apicultura fara BANI si PROFIT?

stefan1

Dragos a spus:"...eu sunt fan Basescu si Udrea ! este opinia mea si am curajul sa o spun pe fata."
Si Iliescu a avut foarte multi fani, iar acum multi regreta asta. Sub el am trecut pe langa multe ocazii ca Romania sa se incadreze in randul tarilor civilizate.
Mi-a placut foarte mult ce a spus Andrei_calinescu. Din 90 incoace a fost frapanta lipsa de viziune istorica a celor care ne conduc. Scopul lor suprem a fost totdeauna sa se mentina cu orice pret la putere, indiferent de consecintele pe termen lung ale actiunilor lor. In fundal erau interesele celor patati, care se temeau ca o alta conducere le va scoate la suprafata nelegiuirile vechi sau mai noi. Acest interes i-a tinut stransi, s-au sprijinit unii pe altii si au subminat pe oricine se ridica in afara cercului lor de interese. Asa tot fostii au devenit cei mai mari oameni de afaceri, au pus mana pe bunurite tarii, au inpanzit toate nivelurile puterii, de la Parlament (in toate partidele), la justitie, noua securitate, politie etc. In toata aceasta perioada s-au sters din greu urmele compromitatoare, s-au fabricat sau s-au facut publice documente compromitatoare pentru concurentii politici, incat acum chiar sa vrei nu mai poti face dreptate, nu mai poti.
Basescu a facut parte din sistem si inainte si dupa 90. A colaborat sigur cu securitatea, s-au si gasit liste cu colaboratori in care el figura, dar nu mai are nici un dosar. E clar ca nici in postul actual nu putea ajunge fara sprijinul unei parti influente din securitate.
Rezultatele activitatii lui nu-i aduc mari laude. El era deja la transporturi cand s-au organizat deplasarile minerilor la Mineriade. A fost ministru la transporturi o foarte mare perioada, dar avem cele mai rele drumuri, cea mai mare mafie a asfaltarilor, cele mai mari costuri in domeniu, totusi el nu se simte dator cu nici o explicatie. Zice ca daca nu va mai fi presedinte este capitan de nava. Dar pe ce nava se va urca, daca flota noastra s-a topit sub conducerea lui?
Acum se baga in treburile Parlamentului, dar in unul din domeniile cu adevarat ale presedintelui, politica externa, a facut o gramada de gafe: de la invrajbirea urata cu rusii, la relatii foarte sinuoase cu Moldova. A avut discutii riscante cu presedintele Moldovei pe care si-l credea prieten si care l-a turnat la rusi. Gura sloboda a lui a facut ca politicienii din multe tari mai mari sau mai mici sa-l evite.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andrei_calinescu

AndreiRN,
Nu vad legatura de la punctul 2.
La punctul 3, eu nu exclud importanta reala a aspectului pecuniar, a banului. Dar ce e esential pentru mine e sa-l castig mentinandu-mi libertatea individuala. Zicea d-l Pupemea intr-un post mai vechi : "Cel mai important e sa dorm linistit".
Cand am zis ce-am zis despre capitalism , m-am referit la ascensorul, la parghia razboiului, cel care serveste ca apanaj la "evolutia capitalismului".
Vezi ce s-a intamplat cu Iugoslavia.
Vezi ce s-a intamplat in Irak.
Vezi ce se intampla in Palestina.
Vezi razboaiele prin care o tara ca Franta a  colectat resurse inestimabile.
Si m-am mai referit la un aspect: la notiunea de manipulare a maselor, care se face pretutindeni cu un cinism fara margini.
Ne-ar fi stricat si noua cateva colonii prin Africa si cateva arhipelaguri in Oceanul Indian?
Faptul ca sunt parti ale Omenirii care sufera la propriu de foame, reprezinta tot un razboi Andrei, un razboi rece.
Mancarea, hrana nu ar trebui sa suporte taxa pe valoarea adaugata. Serviciile medicale ar trebui sa fie gratuite.
Nu ti se pare paradoxal ca numai in Romania sunt sute de mii de ha parloaga, iar in Occident se anunta ca in zece ani Omenirea va suferi de foame?
Asta tot razboi e (da' ce-i drept cu zambetul pe buze).
Intamplator (si de altfel nicidecum) in Romania ceea ce costa cel mai mult sunt:
-mancarea
-serviciile medicale
-imobiliarele.
Nu ti se pare ca toate astea sunt indispensabile omului, si ca deci toate astea sunt ticluite cu o precizie de evreu ceasornicar(sau slefuitor de diamante din Anvers)...
Stii care-i parerea mea? Nici un model social nu e ideal.

D006

Citat din: andrei_calinescuAndreiRN,
1. Nu vad legatura de la punctul 2.
2. Dar ce e esential pentru mine e sa-l castig mentinandu-mi libertatea individuala. 3. "Cel mai important e sa dorm linistit".
4. Cand am zis ce-am zis despre capitalism , m-am referit la ascensorul, la parghia razboiului, cel care serveste ca apanaj la "evolutia capitalismului".
5. Vezi ce s-a intamplat cu Iugoslavia.
6. Vezi ce s-a intamplat in Irak.
7. Vezi ce se intampla in Palestina.
8. la notiunea de manipulare a maselor, care se face pretutindeni cu un cinism fara margini.
9. Ne-ar fi stricat si noua cateva colonii prin Africa si cateva arhipelaguri in Oceanul Indian?
10. Faptul ca sunt parti ale Omenirii care sufera la propriu de foame, reprezinta tot un razboi Andrei, un razboi rece.
11. Mancarea, hrana nu ar trebui sa suporte taxa pe valoarea adaugata.
12. Serviciile medicale ar trebui sa fie gratuite.
13. Nu ti se pare paradoxal ca numai in Romania sunt sute de mii de ha parloaga, 14. iar in Occident se anunta ca in zece ani Omenirea va suferi de foame?
15. in Romania ceea ce costa cel mai mult sunt:
-mancarea
-serviciile medicale
-imobiliarele.
16. Nu ti se pare ca toate astea sunt indispensabile omului, si ca deci toate astea sunt ticluite cu o precizie de evreu ceasornicar(sau slefuitor de diamante din Anvers)...
17. Stii care-i parerea mea? Nici un model social nu e ideal.

1. Pai tie ti se parea 1500 euro mult pt cineva care are grija de sanatatea a sute de oameni intr-o luna si eu am dat valoarea reala a unui apicultor profesionist.
2. Pai prin timpul munci prestate iti VINZI parte din libertatea individuala. Altfel ai munci pe gratis.
3. Tu crezi ca excroci si hoti si politisti nu dorm linistit?
4. Aiurea. Capitalizmul nu are nicio legatura cu razboiul. Are legatura cu capitalul de munca.
5. Da, ura etnica.
6. Razboi pe motive eronate.
7. Razboi religios.
8. Cine poate fi manipulat o merita. E o lege a naturi.
9. Incapabili. Atunci si acuma.
10. Incapabili si puturosi sufera de foame. Personal i-as lasa sa moara.
11. Pai mancare nici nu e taxata. Aici.
12. Si cum concepi tu o profesie, o cariera fara plata? In cort vrei sa aiba loc?
13. Nu, multi puturosi si multi speculanti.
14. Aiurea. Vi si te hranesc eu cu $1 pe zi.
15. Cererea si oferta face pretul intr-un sistem liber. Aici imobiliarele (in functie de locatie), masina/combustibil, asigurarea medicala, mancarea.
16. Cand te astepti ca altcineva sa iti ofere in viata ce crezi ca ti se cuvine atunci ai pierdut contact cu Mama Natura.
17. Idealismul nu este ceva natural ci imaginar si de aceea se sufera mult.

D006

D-le centrifuga, fara suparare, "da' io cu cine votez" ? Ma duc cu psd'u cu geoana flancat de guzganu rozaliu (hrebenciuc) si marean vanghelie (care este?). Ori o dau cu pnl'u, cu alde crin, orban, tariceanu si patriciu. Cred ca va uitati prea mult la antena1. (fara suparare)
Pai "piticul hidrocefal" pe langa ce ofera celelate partide e SFANT.
Oricum, pana nu o sa fie PDL'u cu majoritate in parlament.. prea multe nu o sa poata face Basescu.
Ahh ce mi'as dorii un PDL cu un 60% sa faca ei un guvern  care poate vota legi, nu cum e acum. O sa vedeti atunci cu Monica Macovei RELOADED (la  justitie) cum o sa tremure mafiotii.
Alegeti raul cel mai mic domnilor!

ben90557

Ne plangem ca nu merge nimic?Dar nu vedeti ca toata tara e impanzita la ora actuala de membri pd-l,dand la o parte oamenii de specialitate,care ,in marea lor majoritate,au dat concurs pentru acel post.Ce cauta un tcm-ist in politia mediului? Sau tot tcm-ist pe post de director la agricultura.Au inceput sa fie schimbati inclusiv directori de scoli.Se face,pur si simplu,o epurare de natura politica.Citisem.undeva,de asemanarea dintre basescu si hitler.Asa a inceput si hitler.In acest mandat de presedinte,unde este invitat,ce lobi a facut el Romaniei?Ce a facut el in doua mandate la primaria capitalei?Unde sunt marii corupti arestati,avand acum toate serviciile secrete in mana?Inclusiv procuratura depinde de el.S-a bagat peste magistrati,peste CSM,peste parlament,peste prim-ministru,dar atributiile constitutionale de presedinte nu si le-a indeplinit.Daca continuam sa gandim{ ? }ca la hai dinamo,hai steaua,vom ajunge doar o natiune de asistati sociali.Oameni politici,specialisti,ar fi trebuit sa trimitem in P.E.Si ce-am trimis datorita unor pupincuristi?Unde mai este tanarul care a indraznit sa concureze cu eba?La asa tata ,asa fata.Neprezentarea la vot va fi o greseala mare,pentru ca,toti acei care si-au primit functii,slujbe pe baza carnetului de partid, cu tot neamul lor,se vor prezenta sa si le apere{nu pentru basescu}

stefan1

Citat din: americanu'D-le centrifuga, fara suparare, "da' io cu cine votez" ? Ma duc cu psd'u cu geoana flancat de guzganu rozaliu (hrebenciuc) si marean vanghelie (care este?). Ori o dau cu pnl'u, cu alde crin, orban, tariceanu si patriciu. Cred ca va uitati prea mult la antena1. (fara suparare)
Pai "piticul hidrocefal" pe langa ce ofera celelate partide e SFANT.
Oricum, pana nu o sa fie PDL'u cu majoritate in parlament.. prea multe nu o sa poata face Basescu.
Ahh ce mi'as dorii un PDL cu un 60% sa faca ei un guvern  care poate vota legi, nu cum e acum. O sa vedeti atunci cu Monica Macovei RELOADED (la  justitie) cum o sa tremure mafiotii.
Alegeti raul cel mai mic domnilor!

Vorbesti din tara sau de afara? Sti bancul cu "Asa se vede de afara."?
Basescu si-a dat masura in acest an, cand oamenii lui au avut ministerele economice, cand a avut si justitia si majoritate absoluta in parlament. Se vad rezultatele. Sa ne comparam numai cu tarile din jur, care cat de cat se redreseaza, pe cand noi coboram contnuu si guvernul a fost fara reactie.
Totul este subordonat scopului de a fi reales Basescu. Am mai vorbit de cine a declansat criza guvernamentala. PSD-ul a fost continuu umilit prin santajul la diferiti ministrii. Uitati-va numai la Invatamant. Fiecare ministru este raspunzator pentru ministerul lui se eventual Parlamentul se poate pronunta daca acesta adopta legi corespunzatoare. Basescu s-a bagat brutal peste  ministrul Andronescu, nu a sustinut-o in lupta perfect justificata a acesteia cu cei care dau diplome pe banda rulanta, iar legea invatamantului facuta de aceasta a fost sabotata , favorizand varianta consilierului personal si refuzand discutii parlamentare pe aceasta tema.
  Nedesemnarea lui Johannis echivaleaza cu prelungirea sigura a crizei, in dispretul Constitutiei. Ce rol ar mai avea consultarile, daca presedintele nu tine cont de ele? El trebuia sa detecteze din propunerile partidelor pe candidatul care are sanse sa fie aprobat de Parlament. Partidele i-au usurat munca, explicand ca toate sustin acelasi candidat. El obiecteaza ca alianta nu este legalizata si el nu are incredere in ea. Dar ce incredere poate avea in reusita candidatului sau, care este dorit doar de 1/3 din Parlament? Aproape sigur noul guvern va fi respins. Se mizeaza pe teama parlamentarilor ca se vor provoca alegeri anticipate daca nu vor vota nici a doua propunere de guvern. Si eu cred ca atunci parlamentarii vor ceda. Dar cat se intarzie? Si cum va colabora acel guvern nedorit cu Parlamentul? Tara va pierde, dar Basescu isi va atinge scopul pentru care a si declansat criza: sa guverneze singur pana la alegeri si inca cu scuza ca lucrurile nu merg, dar din cauza opozitiei, care ii saboteaza.
Johannis nu e un supermann. Eu nu cred ca poate face mare lucru, decat daca s-ar clona in multe exemplare. Un avantaj insa ar avea. Va prezenta o buna incredere pentru Vest si pe aceasta baza vor veni mai multi investitori straini, de care e mare nevoie. De fapt Sibiul prin asta s-a detasat de alte zone si multi din investitorii veniti aici au tinut sa sublinieze foarte buna colaborare cu Johannis. Sunt aproape sigur ca sasul va avea cuvant si nu se va contrazice cu seninatate cum face frecvent si Basescu si ce sa mai zic de Boc.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

In urma cu 6 luni nu doream sa merg la vot deoarece mergeam pe principiul  "toti o apa si-un pamant"  poate doar printul Duda m-ar fi scos din casa.
  Ce s-a intamplat intre timp :
  Fiind un telespectator fidel al televiziunilor de stiri la un momentdat am observat ca pa toate canalele Basescu este injurat la greu pe motive de cele mai multe ori tampite de genul daca afara ploua , Basescu e de vina . Atunci am picat pe ganduri si m-am interesat cine sunt patronii : surpriza ! Voiculescu zis motanul Felix cu multe stele pe umeri , altul : Vantu  ! sa-l mai prezint ? , se stie ca impreuna cu gasca lui de securisti a produs celebra reclama : " dormi linistit FNI vegheaza pentru tine "   :rotfl:
   Acesti moguli sunt dusmanii mei iar Basescu este dusmanul lor . Mergand pe proverbul  " Dusmanul dusmanului meu este prietenul meu " inseamna ca Basescu este pretenul meu si in consecinta voi merge la alegeri si voi vota cu Base !
  Ce a facut in Bucuresti ? - a civilizat orasul : DEDUGHENIZARE , CAINII VAGABONZI , PASAJ BASARAB , MAREA ASFALTARE , ETC .
  Cineva mai intreba ce a facut  Base ca ministru al transporturilor , pentru mine enorm ! datorita Taxei Basescu merg acum la Buzau si Bucuresti pe sosea pe 4 benzi !
  Se punea intrebarea : pe ce vapor va fi comandant ? !  fratilor sunt mii de firme de shipping , flota de stat era o aberatie ! toate firmele sunt private nu exista firme de stat.

centrifuga

Citat din: americanu'D-le centrifuga, fara suparare, "da' io cu cine votez" ? Ma duc cu psd'u cu geoana flancat de guzganu rozaliu (hrebenciuc) si marean vanghelie (care este?). Ori o dau cu pnl'u, cu alde crin, orban, tariceanu si patriciu. Cred ca va uitati prea mult la antena1. (fara suparare)
Pai "piticul hidrocefal" pe langa ce ofera celelate partide e SFANT.
Oricum, pana nu o sa fie PDL'u cu majoritate in parlament.. prea multe nu o sa poata face Basescu.
Ahh ce mi'as dorii un PDL cu un 60% sa faca ei un guvern  care poate vota legi, nu cum e acum. O sa vedeti atunci cu Monica Macovei RELOADED (la  justitie) cum o sa tremure mafiotii.
Alegeti raul cel mai mic domnilor!

-nu trebuie sa te uiti la un anumit post ca sa vezi ce intampla,va rog sa aratati ce nu este adevarat din ce am scris
-guzganul rozaliu era cat pi se sa se incuscreasca cu golanul zbanghiu-mama,mama ce fericire ptr natiune a fost ratata!
-pe timpul lui pnl se traia parca mai bine-cam toata lumea,inclusiv patriciu,popescu,georgesdu etc
-pdl cu 60%,sau orice alt partid cu acedt scor inseamna moartea democratiei si instalarea dictaturii dementului
-legile ca sa fie votate,tre sa fie elaborate,sa fie constitutionale adica sa aiba cap si coada ptr a putea fi aplicate-ratatii din pdl sub conducerea betivului prin intermediul piticului hidrocefal nu vor fi in stare niciodata sa faca asa ceva! vor veni cu niste avortoane de legi,elaborate de juristi facuti la IDD,sub indrumarea gerontofilei din plescoi, ea insasi absolventa a unei fabrici de diplome.
-toate asa zisele initiative legislative ale piticului,au fost mari fassuri in final,netrecand de parlament,sau curtea constitutionala;de fapt aceste initiatuve aveau doar un caracter populist,praf in ochii prostimii,credule inca,
VA ROG SA ENUMERATI O SINGURA CONSTRUCIE -FIGURATIV VORBIND-INITIATA SI FINALIZATA DE basel si gasca lui!
SUCCESURI!

D006

La ultima propozitie aveti raspunsul mai sus .
  Amintire :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/s6lBwzsdsIk[/youtube]

D006

Centrufuga suferi de sindromul romanului oprimat ! in momentul in care nu mai ai argumente logice folosesti adjective urate gen :  piticul hidrocefal , gerontofila de plescoi , alcoolic , etc  Acest limbaj in aduce aminte de Romania mare ...
  Il admir pe  Basescu si pentru simplu motiv ca a spus adevarul despre Iliescu !