• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

STATISTICI APICOLE

Creat de pistol28, Februarie 05, 2017, 04:27:55 a.m.

« precedentul - următorul »

pistol28

Romania devine cel mai mare producator de miere al UE. Prognozele pentru 2017 sunt insa defavorabile. Romania era, conform datelor din 2015, cel mai mare producator de miere din Europa, dupa ce a devansat Spania si Ungaria. Apicultorii se plang insa ca 2016 a fost cel mai slab an, iar 2017 debuteaza cu un numar redus de albine. Preturile sunt si ele in scadere. Romania este cel mai mare producator de miere dintre statele membre, indica cel mai recent raport al Comisiei Europene pe aceasta tema realizat pe baza datelor din 2015. Cu o productie de aproximativ 35.000 de tone, cu 75% mai mult decat in anul anterior, crescatorii locali i-au devansat in 2015 pe cei din Spania si Ungaria. "In medie, Romania are o productie constanta de aproximativ 20-25.000 de tone. Nu vad cum sa se fi produs  35.000 de tone in 2015, care a fost un an bunicel. Nu stiu cum au fost facute raportarile", a declarat pentru Economica.net Constantin Dobrescu, vicepresedinte al Federatia Asociatiilor Apicole ROMAPIS. Potrivit acestuia, din datele INS, in Romania exista in jur de 1,4 milioane de familii de albine si aproximativ 40.000 de apicultori.

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-revista_presei_business-21583081-business-report-romania-devine-cel-mai-mare-producator-miere-grupurile-interese-care-razboiesc-pentru-sefia-asf-elcen-renuntat-gazele-rusesti-denuntand-contractul-indirect-gazprom.htm?ref=yfp
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

ionel07196555

Mierea din ucraina e mai eftina decit la noi si pe deasupra e si aproape , cum intra tigari la greu poate sa vina si miere sau poate cu acte sa nu mai treaca pe la noi sa fie exportata direct .
Daca aceasta filiera a fost pusa la punct vom avea zile grele .
Api.Maghiari sau procesatori vor sesiza si ei oportunitatea cu Ucraina + ca in UA sint stocuri imense din cauza embargoului la rusi .
O rasturnare de situatie poate veni din partea Ungariei sa preia mierea UA sa exporte in Rusia Vezi intelegerile actuale intre V.O si PUTIN .Dar totus stocul de miere e mare.