• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Furtisag masiv

Creat de oroles, August 28, 2016, 10:51:44 p.m.

« precedentul - următorul »

oroles

Neonicotinoidele astea nu sunt chiar ieftine si trebuie sa ai o livada mai mare ca sa se merite investitia, eventual cu pomi altoiti si nu cu pruni crescuti spontan. Crede-ma ca rar vad pe cineva stropind si atunci dau cu Calypso ca e mai ieftin. Sunt multi care nu curata iarba de la radacina, daramite sa mai bage neonicotinoide. Nici nu stiu sa le spuna... :D Cu toate astea sunt ani cand se fac prune de pun oamenii scanduri sa nu se rupa crengile.


Uite si o poza de pe 19 martie 2015 din localitate. In acea zi eram la Slanic Moldova si acolo nu era zapada deloc, desi e o zona cu o altitudine mai mare.O poza din 19 decembrie 2015, cand nu era pic de zapada prin tara la mine tot mai aveai putin. Daca imi aduc aminte prima zapada din 2013 a fost in 11 noiembrie. E o zona ciudata...
Si ca sa va arat ca eu si vara am zapada, va pun si o poza din 11 iunie 2016 facuta din masina mea la vreo 3 km de stupina. Recunoasteti voi anotimpul.  =)) Era sa fiu luat la intrebari ca nu am cauciucuri de iarna.Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tassevasi

Acum am inteles  situatia  ta , nu am orizontali si nu voi avea , am verticali 10 rame  1/1 cu 2 caturi 1/2 ,pe pavilion.
Numai bine .

stefan1

Citat din: oroles din August 31, 2016, 10:35:13 a.m.
...
@stefan1, la mine nu e strop de neonicotinoide. Nu ecista asa ceva prin zona. Nu exista asociatii agricole pentru ca pământul este slab calitativ. Oamenii il cultiva doar ca sa se afle in treaba. Pe timpul lui Ceausescu nici nu a fost colectiv in acest sat. Spre deosebire de satele vecine, aici oamenii si-au stăpânit  pământul si l-au cultivat. Nu cresteau cerealele si comunistii i-au lasat in pace. E si zona agricola defavorizata incadrata de Ministerul Agriculturii. Nu idi permite nimeni sa dea neonicotinoide ca nu are la ce. Sunt doar fanete, culturi de porumb si lucerna. Era cineva care a mai dat grau dar in ultimii ani a renunțat. Floarea soarelui nu am văzut niciodată. Rapita nici vorba. Mai sunt ceva pomi fructiferi, dar nu livezi sistematizate. Multe familii mai au cate o mica livadă de pruni. Deci de neonicotinoide nici nu incape vorba. Poate s-or fi ratacit de la cineva...


  Si samanta de porumb se trateaza cu neonicotinoide (cea cumparata). De fapt a fost prezentat pe forum acel experiment cu apa de gutatie luata de pe fire de porumb netratat la proba martor si de pe plante de porumb tratat. S-a vazut cum albina care a luat apa de gutatie de la porumbul tratat, a murit in scurt timp.
  Albinele se pot rataci si fara neonicotinoide. Se stie ca ezista natural un procent de albine ratacite, mai vizibil pe pavilioane sau la randuri lungi de stupi si directia de zbor laterala. Stupii foarte apropiati (cum ii are si Oroles) sunt mai predispusi acestui risc.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

corneliuhrom

d le oroles d l stefan are dreptate sint prea inghesuiti si dupa expunere aveti loc destul   nu este furtisag  nu ii unificati daca matcile sunt bune  .bagati cite doi in lada [mai este timp] pe cite  2  3  rame cu rezerve bune  si eu procedez la fel [sunt din zona vasiesti [moinesti] si nu am avut cules la munte sulta agas si abia le am completat ceva rezerve si din ianuarie turte eng [invert] si trebuie sa i scoatem .[am spus o parere].

oroles

Noiembrie 18, 2016, 12:21:25 a.m. #34 Last Edit: Noiembrie 18, 2016, 01:32:47 a.m. by oroles
Foloseste cineva aceasta sicana? Am vazut pe site-uri ca Aliexpress ca este tare ieftina. La ce probleme am avut cu furtisagul, ma gandesc sa imi iau si eu cateva.Nu inteleg ce e cu gaura de sus.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Bistriteanul

Posibil ca sa poata iesi trantorii.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum