• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

APIMONDIA 2009 Franta

Creat de milu56, August 17, 2009, 06:33:52 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

Cum arata ?

D006

Ati mai vazut asa polen ?

soripan

Dragos draga,
Ti-am urmat sfatul si am intrat sa vad crotalii pe stupi, sincer eram extrem de curios cum arata. Am vazut poza cu furgonul, corect! Am vazut poza cu Placuta stupinei, iar corect! Dar crotaliu!? Nu-i.
Ca idee nu am nimic impotriva, numai ca sunt disperat de cate lucruri inutile trebuie sa tinem seama. Pentru unul ca mine care pleaca de acasa in sfarsit de februarie si se mai intoarce in sfarsit de septembrie, orice alta cerinta inseamna timp pierdut, bani cheltuiti si nervi tocati. Nu mai vorbesc ca orice noua reglementare aduce dupa sine noi profitori. Crotaliile le face cineva, nu?  Si costa!  Vine cineva in control, nu? si asta costa! Veterinarul controleaza, dsvsa-ul controleaza, directiile si agentiile controleaza! Borcane sa ai la greu!!!  Faci in mai 50-60 de roi, te duci dupa crotalii, nu? iar costa!
Credeti-ma prieteni ca, aceste costuri colaterale care se ivesc, pe langa cele existente, borcane la politie pe unde ajungi, la politie pe trasee, pe la primari, "notari", secretari, boschetari cersetori, vagabonzi sa nu te fure si asa mai departe, au ajuns sa ma dispere. Anul trecut aceste "oblgatii" m-au costat peste 1500 ron!! Pai mai fratilor, intreb si eu ca "nanaul": Pentru ce atata truda? Pentru astia? Nu mai vorbesc de cei pe care-i stiti ca ne "dijmuiesc" fara mila, "prietenii" nostrii procesatorii.
Veti spune ca sa-mi fac stupi mai multi. In regula judecata. Dar si asa anumite cheltuieli cresc proportional. Vaicreala asta a mea nu-i a unuia cu "foamea" pe el. Nu spun cati stupi am ca nu-i frumoasa lauda, va spun numai ca am vandut anul trecut 86 de familii.
In incheiere sper ca am fost bine inteles in a nu mai accepta alte si alte motive de pierdut banii.
Cu prietenie, Sorin!

D006

A sosit si poza :

Bătrânul

Sorine ! Cred ca esti un foarte bun stupar  ! SCRIE MAI DES, PUNE POZE, :hi:  :hi:

soripan

Mersi Dragos, m-am lamurit. Daca asa trebuie, asa facem. Eu raman totusi la parerea mea privind inutilitatea.
Te astept la Campina si vorbim!