Icoane vechi si mai putin vechi

Creat de oroles, Aprilie 19, 2016, 07:35:17 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Salutare!
Deschid topicul asta. Recent am descoperit un artist plastic care realizeaza icoane la comanda la un pret accesibil intr-un autentic stil bizantin vechi. Poti spune ca icoanele lui sunt desprinse de pe peretii bisericilor vechi romanesti. Mi-a placut mult si tehnica. Ia bucati vechi de lemn care ar fi ajuns pe  foc si le readuce la viata pictand pe ele icoane. Nu conteaza ca au cioturi sau urme de cari. Acestea chiar sunt pastrate si le da personalitate si originalitate. L-am cunoscut la Targul de Procoava din Bacau de acum 2 ani. I-am cumparat o icoana cu 80 de ron. Il infatiseaza pe Sf. Ilie si arata cam asa:

Apoi am luat de la bunica mea o icoana veche de peste 100 de ani peste care se asezase straturi groase de fum. O primise cadou la cununie de la nasi in anul 1959. Avea pe atunci ceva vechime si il infatisa pe Sf. Nicolae. Pictura (vopseaua) nu mai era descifrabila. Am incercat eu sa indepartez fumul cu apa oxigenata dar tot nu am reusit sa scot la iveala vopseaua. Asa ca am dus-o la restaurat la acelasi artist plastic. De data aceasta, nu intamplator, i-am cerut sa imi picteze Bunavestire. M-a costat 100 de ron, desi omul ar fi facut-o si pe 90. A cerut 100, eu i-am dat 90. A fost de acord. Am avut ceva remuscari apoi legate de negociere. De regula negociez dar nu pentru obiecte sfinte. :D Asa ca i-am dat 100, cat a cerut.

A iesit asa:

Si o imagine cu blit pentru a se vedea mai bine culorile.

Omul lucreaza si alte stiluri. Pe mine insa pastelurile lui m-au dat pe spate. A pastrat vopseaua originala si a fixat-o. Apoi a pictat peste ea.

Daca aveti idei de tehnici/scene pentru icoane sau icoane vechi care merita reproduse va rog sa le postati aici. Stiu ca fiecare are pe la rude mai in varsta icoane.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dany 1

Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!