Pret miere 2016

Creat de Eugen B, Aprilie 15, 2016, 08:06:32 PM

« precedentul - următorul »

aditza_71

La pretul asta de 6,5 lei/kg. e bataie de joc. Mai bine o pastrez si o dau la albine in sirop sau in iarna o dau in pungi cristalizata.

Jimmy2011

Citat din: Eugen B din August 05, 2016, 08:21:29 PM
.....
Oricum la cata miere s-a facut la noi in tara sper sa mai creasca pretul ceva

Stai linistit...s-a facut miere destula la noi anul asta....chiar noi , apicultorii, ne laudam cu ...cantare de kile per familie... 10-12 kg/fam la rapita, 12-15Kg/fam la tei, 15-20 Kg floarea soarelui/fam prin Banat...asa ca este loc de pret....foarte bun la.... 6,5 ron Kg la poliflora... :rusine:
Mai sunt achizitori care ofera si 9 ron /Kg de poliflora....asa ca este loc si de mai rau....

Apropos...daca pretul la floarea soarelui /Kg de miere este de 6,5 ron si nu te multumeste , de ce te duci sa faci mierea respectiva ??? Sau daca tot o faci ,de ce o vinzi la pretul asta ???

Parca m-am saturat de comentarii de genul asta....retorice.... :uimit:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

Jimmy2011

Citat din: aditza_71 din August 06, 2016, 12:09:37 AM
......... Mai bine o pastrez si o dau la albine in sirop sau in iarna o dau in pungi cristalizata.

Cunoastem,.. stim.....o dau sirop la albine....o fac tuica....

aditza_71....cata miere ai dat in sirop pana acum de cand ai stupi ?? ai prins vremurile cand Kg de miere era echivalentul kg de zahar?
Va spun ca multi, dar foarte multi vor vinde la 6,5 ron.....

Tuica...siropul de miere...etc... povesti ...Hmm!...veti vinde si la 5 ron Kg..foarte multi !!! Cat timp pretul la miere va fi cu cel putin 2 ron peste Kg de zahar ...veti vinde...foarte multi....iar asta se va intampla pana cand veti invata sa faceti diferenta intre...business si...hobby...

Closcutz

De curiozitate, dumneata unde te incadrezi? Cum te adaptezi pretului actual? Crezi ca previziona careva o astfel de prabusire a pretului? Mi se pare ca afisezi o falsa superioritate, de parca ne-ai fi oferit vreo formula salvatoare, iar noi suntem incapabili s-o aplicam!

romikele

Pretul maxim actual este de 8,5 lei/kg iar previziunile arata ca tendinta e de scadere.
Cei care vor sa faca stoc, sa tina cont ca aceasta criza va fi de durata, nu va trece nici in doi ani.
Este o criza artificiala creata de marile puteri pentru a distruge orice concurenta, dar si de politicienii corupti care au acceptat intrarea in tara a mierii de slaba calitate, dar ieftina, din afara.

Eugen B

Jimy cate miere ai facut tu? Lasa povestile cu banatu. Am multi colegi acolo si nu au facut mai nimic. Zi ceva concret nu povesti. Daca ai facut tu atata miere jos palaria, daca nu lasa povestile. Oricum stuparii in mare sunt mincinosi, am auzit multe povesti la radio si tv, adevarul e ca per tara nu a fost miere, adica fata de medie. Asta e poate cel mai slab din ultimii zeci de ani

apivasmob

Citat din: Eugen B din August 07, 2016, 10:50:19 AM
Jimy cate miere ai facut tu? Lasa povestile cu banatu. Am multi colegi acolo si nu au facut mai nimic. Zi ceva concret nu povesti. Daca ai facut tu atata miere jos palaria, daca nu lasa povestile. Oricum stuparii in mare sunt mincinosi, am auzit multe povesti la radio si tv, adevarul e ca per tara nu a fost miere, adica fata de medie. Asta e poate cel mai slab din ultimii zeci de ani

Nu se spune stuparii in mare sunt mincinosi ci stuparii in mare sunt pescari. :hi:
Sanatate tuturor apicultorilor

Jimmy2011

Eugen B...mai baieti...! Anul asta DOAR salcamul nu a mers !!!...Despre ce draqului vorbim ??? Apicultorii sau ...stuparii (adevarati ) cu le spuneti voi , au stiut sa deplaseze stupinele (vorbim de familii de albine nu de...lazi!) unde s-a facut si ceva miere!...
Ca nu s-a facut miere anul asta, ca s-a facut sub medie, etc, sunt discutii relative, sau poate ca nu! Ce este cert , este ca achizitorii muncesc zi si noapte , pentru a achizitiona miere de la apicultorii romani la preturile astea! Ca sunt stocuri de anul trecut, ca este productia de anul asta....MIERE ESTE DE VANZARE LA PRETURIILE ASTEA !!! Ce nu ai inteles, ce nu este clar ???

Iar despre prietenii tai care nu au facut miere in banat la FS, ce sa zic....nu stiu....sa se apuce de crescut capre...poate e mai avantajos...Pai , asa brusc de la 4-5Kg la cantar pe zi la floarea soarelui in banat cu cat se laudau...acum ca este pretul in scadere...nu s-a facut miere??? Daca pretul era de 12 ron/Kg de miere de FS?...Cu siguranta atunci era un an bun !!! Nu confundati cantitatea de miere obtinuta per familie cu pretul oferit de achizitori !!!  Daca nu iti place pestele care ti-l da achizitorul...invata sa prinzi tu singur peste si s-ar putea sa fie mai mare si mai gustos...

tinumaftei

Mai jimi, n-oi fi si tu un achizitor?
Unul din aceia care crede că mierea curge pe șanțuri si că apicultorii sunt niste coate goale care mai au grijă și de albine un an de zile, când ar putea să se ocupe doar cu mutatul mierii din șanț la onorabilele lor firme.
Sigur, sunt o grămadă de necăjiți care au nevoie de bani pentru vreun tratament, pentru  vreo banca, ca să plătească cine știe ce nevoie urgenta. Sa știi jimi ca oamenii aceștia vând si cu 4lei pe kilogram. Poate si cu mai puțin.. Știu, pentru că și eu am fost în astfel de situații..
Așa că acum noi ăștia care producem ceva miere trebuie sa va facem statuii. Cum vreți? Doar bust? Sau ecvestre sărind peste butoiul de sirop?
Si ai puțin grijă la cuvinte atunci când invoci lucruri/fiinte care nu le cunoști destul!!

MirceaCalin

Jimmy2011

Citat din: tinumaftei din August 08, 2016, 06:02:50 AM
.........
Si ai puțin grijă la cuvinte atunci când invoci lucruri/fiinte care nu le cunoști destul!!

I-a lumineaza-ma...cu fraza de mai sus...ca nu o inteleg....despre ce invocari  de lucruri sau fiinte vorbim ?

romikele

Nu generaliza, pentru ca sunt multe zone unde din cauza vremii nu s-a obtinut nici un kilogram de miere pentru vanzare, unde a fost nevoie de hraniri.
Nu mai pomenesc de aceia carora le-a fost luata stupina de puhoaie...

Eugen B

Tot nu o raspuns la intrebare cat a facut el.
Multi spun povesti si in mare nu cred nici un stupar cu productia facuta, mai ales ce vad la tv sau aud la radio.
Sunt zone si zone, conteaza si clima, dezvoltare si alte chestii.

Dan Pașca

Salut Eugen ,cred ca nu te-ai prins ,Jimmy face polen ,nu miere ;)   .,  Ști ca eu am fost în Banat și am dat cantarul peste cap la floare,e doar vorbărie aiurea .Nu merita prea mult strs, dar totuși comunicarea e buna.PS   :Jimmy,iti zic eu cata miere sa făcut în Banat anul asta pe privat.Dacă spun pe forum nu mai primim nici 6,5 lei    :yahoo_cry:

Eugen B

Stiu. Cred ca multi nu stiu ce este munca la stupi.
Eu merg pe chestii concrete nu pe povesti .