• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Asamblare stupi

Creat de romikele, Februarie 13, 2016, 03:36:01 p.m.

« precedentul - următorul »

uve

Stupvertical are mare dreptate. Infiltratia apei se face pe la capatul fibrei. Pentru a inlatura acest inconvenient am facut imbinarile la colturi la 45 de grade. Atat la cutii cat si la magazii, capace , alimentator, fund AV. La colturi am folosit niste corniere peste care am trecut o banda de legat paletii (nu de tabla). Pentru strangere am folosit un dispozitiv de tensionare a acestei benzi. La deblocare nu taie banda. Strangerea este foarte puternica si exacta , unghiurile la colturi fiind perfect la 90 de grade. Se aplica capse de 40 de mm pe ambele fete ale coltului, la 45 de grade fata de plan. Este indicat ca pe colturi sa se lipeasca (cu silicon sanitar) tabla subtire sau sa se siliconeze imbinarile. Daca este cazul de chituit , se poate folosi chitul poliesteric (auto). Se poate da un strat , inainte de vopsire , de rasina poliesterica (se foloseste la fibra de sticla.)
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

vulpea

la Hornbach am vazut o banda din fibra sintetica prevazuta  cu strangere Kandahar,pe care erau insirate 4 coltare la 90*.se inconjurau panourile(peretii) si se strangea Kandaharul pana nu se mai putea si pe urma .. la treaba.mi s-a parut iefina,nu mai stiu cat.eu am luat insa,un dispozitiv format din 2 menghini dispuse la 90* pe un soclu comun.lucrez'demential 'cu scula,singurul inconvenient fiind ca folosesc de fiecare data la cele 4 colturi(manopera multiplicata de 4 ori).

NYK74

Se poate atașa ceva foto cu cele două menghine ??

vulpea

acceseaza pe net prospectul lui Hornbach si chiar al lui Dedeman(am vazut ieri ca au si ei = wolfcraft 100 ron,Horn. = topex-Polonia 58 ron ).

NYK74

Voi face modelul prezentat de Dan Sebastian,din postările anterioare http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=5995.990.