• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Utilaje pentru confectionarea stupilor

Creat de jonny_it, Ianuarie 04, 2016, 07:00:35 p.m.

« precedentul - următorul »

Porfy66

Salut Jonny_it,
Eu am inceput sa imi fac stupii singur de cand m-am apucat de apicultura (acum 10 ani). Am avut cu totul alta profesie inainte... Nu stiam nimic despre tamplarie, dar simteam ca mi-ar place sa lucrez cu lemnul. Am cautat utilaje pe net, am mai citit pe forumuri si mi-am achizitonat abricht cu grosime, freza si circular. Pe site scria ca sunt utilaje semiprofesionale, numai bune pentru un mic atelier de tamplarie. In realitate nu este nici pe departe asa. Aceste utilaje nefiind profesionale nu au posibilitatea de a fi reglate la o acuratete mare si in plus chiar daca le reglezi cate de cat acestea se deregleaza in timpul functionarii mai devreme sau mai tarziu. Nu poti sa iti reglezi sa ai mereu unghiuri de 90 de grade acolo unde iti trebuie. Abricht-ul cand il folosesc la grosmme nu are puterea sa traga scandura.. trebuie impinsa tare de tot... sunt necesare multe treceri ale scandurii ca sa iti socoti grosimea dorita dar si atunci apar diferente de grosime de la o margine la alta sau ai o grosime la inceput si apoi pe lungimea scandurii creste de obicei grosimea...
Asa ca acum mi-as lua un circular profesional chiar si la mana a doua, care poate sa aiba pe el si o freza verticala. Pacat ca pe circularele europene nu se poate pune set Dado. Pentru ca daca poti pune pe circular un set dado nu mai ai nevoie de freza.
Abricht-ul, din ce am vazut pare ok tot unul profesional care are arbore de degrosare elicoidal cu placute ce pot fi schimbate.
Dar mai intai mi-as inveti banii intr-un circular profi, iar scandura acum o trag la grosime la ateliere specializate.
Marea problema a utilajelor profi e ca functioneaza la 380 V.
Vezi ce oferta au cei de la Felder ! Au un circular pe care se poate pune set Dado si astfel nu iti mai trebuie freza.
:hi: :hi: :hi:


dan sebastian

Ai aici nr tel al lui Marian Gavrilescu (0729037820) reprezintă Felder divizia Romania.
Dacă nu ar depăși 5000 euro și eu as fi achiziționat de la ei.
Sculele lor merita fiecare leuț. Sunt PROFI.
Au 3 game, Format, Felder și Hammer.
http://www.felder-gruppe.ro/cataloage-utilaje-lemn/
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.