ciobanii la parlament

Creat de Eugen B, Decembrie 15, 2015, 02:21:46 PM

« precedentul - următorul »

sorinma

In nici 24 ore am atinse problema adevarata "amplasarea stanelor ilegal.
Stai linistit bio ca peste tot sunt amplasate stanele unde nu te astepti acum daca a-r putea lea-ar pune in balcon , deh e mai bine cand vi la stana cu masina , poti veniin pantofi(bine intele ca unele stane.
De cate ori am ocolit sau am evitat sa merg in unele locuri...
Infratirea am zis ca probabil nu mai e necesara doar nu se mai seamana cu mana
De arat ce sa zic am vazut ca se poate ară si dupa ce trec tancurile...
Punerea in aplicare legilor vechi era suficienta dar alesi trebuie sa faca circ sa treaca alte legi(pensi speciale de exemplu) mai nebagate in seama. :qp:

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

oroles

No bine ca aia care reduc habitatul animalelor salbatice prin taierea padurilor nu patesc nimic.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

.... ii las pe ciobani cu oile lor...eu, ma intorc la "oile mele"..

Citat din: Closcutz din Decembrie 16, 2015, 02:45:01 AM
Pentru magaria cu pensiile speciale n-ar trebui iertati in veci sau macar pina nu dispare aceasta samavolnicie! Ar trebui sa fim uniti si sa-i ardem la vot, sa protestam vehement!
  Nu partidul x sau y ma deranjeaza ci legile facute in defavoarea oamenilor! Taxa auto, mafia RCA, despagubirile ANRP, imunitatea parlamentara, nerecuperarea prejudiciilor! Astea trebuie sa dispara! Dar incep sa-mi pierd speranta ca in tara asta se vor mai schimba lucrurile in bine vreodata!

Closscutz.... :bravo:..asta trebuie sa vedem si sa ne ducem peste parlamentari .Sper ca avem un presedinte al tuturor romanilor si nu va accepta tot ce se intimpla..

pharaonu75

Citat din: bio din Decembrie 15, 2015, 08:38:22 PM
.... a-ti vazut vreodata cum vineaza o haita de ciini de la o stina ??.. iepuri sau caprioare..?

Dar tu ai vazut vreodata, Neluțule, cum vaneaza o haita de "imbuibati", posesori de arme super-performante si de orgoliu nemarginit?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

... nu i-ti raspund. Mi-e teama ! am familie care are nevoie de mine .

..oricind se poate intimpla "un accident" de vinatoare ... imi poate fi confundat numele de familie cu infatisarea .

maximotgv

Unde pasc oile nu pot trai albinele. Unde sunt stane de oi, adio miere poliflora!

Aurel

Citat din: maximotgv din Decembrie 16, 2015, 10:10:58 AM
Unde pasc oile nu pot trai albinele. Unde sunt stane de oi, adio miere poliflora!
Aici e problema !Am inceput sa nu mai incapem unii de altii.Nu ne mai toleram pentru ca nevoile si saracia ne bate tuturor la usa, dar nu intelegem ca ea nu vine de la ciobani si cainii lor.Adevaratii vinovati sant tolerati si uneori luati in brate de noi suportandu-le toate cele aratate de voi mai sus.
   In privinta bazei melifere sant atacat din toate partile;ciobani,fermieri chiar si apicultor, dar nu sant atat de tampit sa le caut vina.Vina e in alta parte dar, fiind singur nu am de ales decat sa suport, sa ma chinui sa supravetuiesc si uneori sa-mi descarc furia pe aici.Mi-as dori ca tara asta sa aiba cat mai multi ciobeni.Sant mult mai vrednici, sinceri si curati ,decat "tinerii frumosi si liberi".

D006

Vorbim , barfim dar  la mine in satul vecin s-a ajuns la crima ! ciobanii intra in japca cu oile pe lucerna oamenilor si de aici nu mai e mult pana la crima.

https://www.youtube.com/watch?v=3uCqAHkNjLA

sorinma

Oile plecau primavara si se intorceau toamna din munti, acolo caini nu atacau nici iepurii nici trecatorii si nici oile nu mancau (sau calcau)iarbaa si culturi. Acum stau la marginea localitatilor si incaseaza subventii. ...oare cainii sunt vinovatii ?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Aurel

Citat din: Dragos G. din Decembrie 16, 2015, 10:48:29 AM
  Vorbim , barfim dar  la mine in satul vecin s-a ajuns la crima ! ciobanii intra in japca cu oile pe lucerna oamenilor si de aici nu mai e mult pana la crima.
Aceeasi situatie e in majoritatea zonelor tarii.Terenul care logic ar tebui sa fie al taranilor in primul rand, pentru ca taranul este ombilical legat de pamant,prin diferite metode ,incepand din anii "93 ,treptat a ajuns in proprietatea unor "oameni de afaceri".La nivel local nu s-a perceput a fi o problema pentru ca taranul nu statea sa urmareasca toate amanuntele.Pamantul se comasa treptat insa nu era lucrat de adevaratii proprietari unii chiar straini.Autoritatile dormeau in papuci  si pe banii taranului si ce e mai rau e ca se dadeau sbventii pe acel pamant nelucrat care totodata era concesionat ciobenilor pentru ca altfel nu puteau lua subventia. In declaratii figura ca pasuni infiintae si intretinute  .Legea in ultimul timp spune ca subventia o ia arendasul.Acum "omul de afaceri" s-a desteptat sau poate chiar \asa si-a facut legea  si s-a sucit.Si-a facut adunarea devenind mosier la vedere cu acte in regula si nu mai accepta sa dea sbventia si uneori doar zgaraie pamantul .Ba mai mult a devenit  foarte obraznic si agresiv, trecand cu tavalugu peste micile proprietati facandu-le fel de fel de sicane determinnadu-i pe proprietari sa renunte.Toate satea se petrec cu participatia AUTORITATILOR.Parerea mea (trecand chiar in ceste zile printr=o asfel de situatie)este ca statul nu mai doreste sa aiba grija de cetatenii.Acum intrebare: Ce poate face un om care se trezeste dintr-o data -dupa ani de munca ingrijind animale-ca nu mai are spatiu.Rezervele de teren de la primarii sant date si alea acelorasi  "mosieri".Eu daca as fi intr-o asfel de situatie le-as incarca si leas bascula in fat guvernului sa se spele pe cap cu ele.   P.s. In privinta asta eu chiar nu-mi permit sa barfesc simt problema cu propriile-mi simturi si nu vorbesc din auzite.

D006

Ciobanii prea si-au luat lumea in cap si acum daca au corupt cu branza pe militianul din sat si pe primar pot taia si spanzura.

Aurel

Citat din: Dragos G. din Decembrie 16, 2015, 12:09:00 PM
  Ciobanii prea si-au luat lumea in cap si acum daca au corupt cu branza pe militianul din sat si pe primar pot taia si spanzura.
Apicultorii sant fete mari? Discutam doar sa ne treaca timpul .Nu exista categorie sociala fara interese.Nu asta e problema
  Stii pe cineva care spunea ca daca esti" baiat destept",amplasarea stupilor in pastaoral nu e o problema?
  Din ce imi aduc eu aminte, era cineva printre noi.Aaa... scuza -ma, era vorba de miere :Ar fi fost culmea sa cumpere branza de la ciobani sa o dea :D
   P.s.Culmea, tocmai primarul si militianul vin peste el la cererea"mosierului"

tinumaftei

@Aurel tu ce ai oi sau albine? ...ca de marait vad ca ne marai pe toti!

Bătrânul

Politicienii nu stiu ca sint doua categorii de ciini la o turma de oi. Ciini care merg cu turma la pascut si ciini DE STINA pentru paza peste noapte . No aici e problema , si Cum sa nu folosim propria pasune timp de jumatate de an pentrua nu deranja pe domnii la vinatoare pe terenurile noastre !!!!!???? Nu zic :  nici ciobanii nu sint usi de biserica (se cred dumnezei pe pamint ). RESPECTUL RECIPROC este cheia dar pentru asta trebuie EDUCATIE SI BUN SIMTI

bio

Citat din: Dragos G. din Decembrie 16, 2015, 12:09:00 PM

Ciobanii sunt foarte nemultumiti si s-au manifestat violent ieri la Bucuresti  deoarece ei de la ei vine toata SHPAGA care ajunge peste tot in cercurile inalte, ministere, parlament,...stie toata lumea de unde apare :.... mielu ...brinza ..pastrama..  =))
Vorba unui cioban: "Cum d-le eu li dau di toate si ei ni lasa la mina legii!..apoii noi ne suparam tare rau!..."

..mai aveau putin si ciobanii bagau pancarte pe care aveau scris:
" Miel , brinza, pastrama v-am dat
Pe noi la mina legii ne-a-ti lasat !"

..sau.. urare pentru Paste

"Draga parlamentar,
Ciinele de la stina mi l-ai luat
La Paste,... MIEI putza !"....

.... =))