ciobanii la parlament

Creat de Eugen B, Decembrie 15, 2015, 02:21:46 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Azi a fost protestul. Au intrat cu forta in parlament . Nimeni nu le face nimic. Aici se vede unitate. Vedem ce va fi. Oricum la ei toti traiesc din asa ceva, la stupi majoritatea sunt de hobBy. Niciodata stuparii nu vor face asa ceva

PricopArthur

Maine poimane o sa dea o lege si pentru cati cainii pazesc o prisaca.:(
Miere multă şi inimă curată!

Alutus

Legea facuta la ordinul ciocoilor, in favoarea lor. Le doresc sa aiba parte de intalnire bot in bot cu cel mai de pret vanat , cu ursul.Nu vor mai apuca pensia cea grasa, pe cate tocmai si-o votara.   Am avut ocazia sa constat cat de reala este vorba: Cainii latra ,ursul trece. 6  caini se dau deoparte isi  pleca  capul si-si baga coada intre picioare ca la trecerea mitropolitului de Constanta, cu trena pupurie. Nici lui mos Chiorpec nu-i doresc asa ceva. Excelenta sa Harbuz, oblojnic de cotei si pisici, a afirmat cu cateva minute in urma, ca legea a fost facuta pentru armonizarea cu legile europene. Ce nu a spus acest brigand cu trandafiri la palarie, este ca in Europa de vest sunt in total cca 200 de ursi spanioli, se presupune ca au trecut doi din Slovenia inspre Austria, iar lupul se vede doar la zoo. In Germania cand apare cate un lup fugar dinspre Polonia, televiziunile si posturile de radio isi inceteaza emisiunile curente si anunta grozavia, se declara "stare de urgenta" , vanatorii isi parasesc locurile de munca si alearga dupa terorist. Practic , turma poate fis upravegheata de un bishon. Noi ne falim ca avem  7000 de buc ursi, si daca ne calca gospodaria , ne urcam in pod, stropim cu aghiazma, si ne rugam sa nu vina prea des.

Sa nu uiti Darie!

tinumaftei

Sa fim seriosi, sunt unii ciobani care au mai multi caini decat oi.

Aurel

Citat din: tinumaftei din Decembrie 15, 2015, 06:43:16 PM
Adica tu esti serios cu postarea asta?

PricopArthur

Zice si el. Am stata la un tei langa cineva din Reghin. Nepotul ce era si el, vazuse ursul catd intr-o seara a traversat de la bunici spre casa. A ramas cu un tic de atunci care nu ii trecuse. Si asta dupa cativa ani buni de la eveniment.
Miere multă şi inimă curată!

oroles

Ma bucur ca romanii invata ce inseamna spiritul civic si cat de mult conteaza sa stii sa protestezi.  ^:)^
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Ei au si multe beneficii.
In plus ei din aia traiesc. La noi la stupari ffff putini traiesc. La un protest de al noatru se aduna maxim 50-150. Dc? Ca multi sunt la servici. 30-50 stupi poti tine de hobby, dar oi nu.

bio

Citat din: Aurel din Decembrie 15, 2015, 07:51:24 PM

Ciobanii i-si pot tine  ciini fara numar ..... ca mincarea si-o scot singuri .
.... a-ti vazut vreodata cum vineaza o haita de ciini de la o stina ??.. iepuri sau caprioare..?

Se intind pe o distanta mare, grupuri de cite 1-2 ciini. Primul grup de  ciini descopera un iepure/caprioara si-l iau la goana ducindu-l spre alta echipa de ciini care stau ascunsi dupa ceva denivelari ale terenului sau tufe de vegetatie . Cind animalul, care este deja obosit, se apropie de ciini care asteapta  ii sar la beregata si-l executa in 2 secunde...apoi urmeaza ospatul .

Eugen B

dan.smarandoi

Si  daca mai mananca si ei cate un iepure....ce?Nu mai au ce impusca parlamentarii cand se relaxeaza.Din ce stiu eu si pana acum era o lege care-i obliga sa pe ciobani sa lege un bat de gatul cainilor pentru a nu alerga dupa animale.De mii de ani sunt caini,si deocamdata n-au starpit vanatul.Probabil colegii au si ei pusca,si-mi place enorm cand vad pe unii ca sunt de acord cu tot felul de legi aberante.

sorinma

ca prinde cate un iepure ...ori e bolnav ori batran ori obez si dupa ce osa imparta un iepure 6-8 caini cobanesti inca o data nu mai au chef sa alege dupa iepuri
Aveti idee ce ar ajunge de turmele de oi fara caini?Trebuie data o lege prin care nici lupii nu au voie sa atace mai mult de 2 o turma odata,si ursu sa mearga cu o laba legata la spate.
cat de prost rebuie sa fi sa iti vina asemena idei?  ))/
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Eugen B

E normal ca si pamantul sa se odihneasca. In plus ei se baga iarna la oameni pe teren. In fine, multe legi sunt aiurea, dar multe nu sunt scrise corect.

sorinma

se bbaga la oamenu pe teren?...sti ca uni paltesc sa le gunoiasca locurile?(de ce?pt ca e un gunoi fara seminte de buruieni nu mai trebuie imprastiat...)ai auzit de infratirea graului(probabil acum cu noile tehnologi si noile  seminte nu mai e nevoie)
crezi ca daca iarba aia semiuscata nu e pascuta iarna se odihneste pamantul  ^:)^  poate auzim pareri mai argumentate ca se pare cu saunt si cu studii agronomice si sigur si cu experienta agricola
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Aurel

Citat din: bio din Decembrie 15, 2015, 08:38:22 PM
Citat din: Aurel din Decembrie 15, 2015, 07:51:24 PM

Ciobanii i-si pot tine  ciini fara numar ..... ca mincarea si-o scot singuri .
.... a-ti vazut vreodata cum vineaza o haita de ciini de la o stina ??.. iepuri sau caprioare..?

Se intind pe o distanta mare, grupuri de cite 1-2 ciini. Primul grup de  ciini descopera un iepure/caprioara si-l iau la goana ducindu-l spre alta echipa de ciini care stau ascunsi dupa ceva denivelari ale terenului sau tufe de vegetatie . Cind animalul, care este deja obosit, se apropie de ciini care asteapta  ii sar la beregata si-l executa in 2 secunde...apoi urmeaza ospatul .
Bio, faci o mare cofuzie.Discutii pot fi cu sutele.Depinde de multe, chiar si de la zona la zona.Iti spun eu ca sant zone unde daca ar fi asa "caini fara numar" ar muri de foame.Ce cioban e nebun sa tina pe mancare zeci de caini care unii dintre ei nu sant buni de nimc. A... ca sant caini comunitari aciuati in haite asta e o alta discutie.Numai cine nu vrea nu vede tinta acestei legi.Acuma vanatorii se lupta cu ciobenii dar cat de curand se vor manca preum cainii,  intre ei.Semnale deja sant.Asa santem noi romanii blestemati.Deci eu pe terenul meu pentru, care platesc taxe si impozit nu pot sa pasunez animalele  Dar vanatorul poate sa vina cu tot felul de gipane, mai nou chiar cu tractoare, remorci si camioane sa-mi calce pasunea sa o faca terci si mai si impusca unu doi caini ca de...il apara legea facuta cu interes de unii. Ce fac respectivii care au facut legea??? Cu ce se ocupa?? O fi avand arcuri cu sageti?? Nu , ca legea nu le permite sa vaneze cu asa ceva !  Ce sa vezi au cele mai sofisticate arme.De ce era asa important modificarea acestei legi.Vechile reglementari erau clare si cu toate astea se faceau abuzuri care in ultima perioada au cam ajuns in instanta si ce sa vezi ca instantele nu prea le-a dat castig de cauza vanatorilor.Cunosc multe cazuri am si fost implicat intr-un asfel de caz.Sigur ca se vor gasi unii dintre noi care din cand in cand mai pocnesc,  daca mai apuca sa se lipeasca de cei carora legea le este destinata.Vrajeala de doi bani!  Legea este a lor pentru interesele lor.