• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

hranire in timp de seceta

Creat de Nemo, August 05, 2015, 12:14:57 p.m.

« precedentul - următorul »

Nemo

Buna ziua,
De aproape o luna fac hraniri stimulative cu 300ml la 3 zile plus protofil sirop 2la 1. Recent am schimbat proportia la1 la 1. Seceta a doborat aproape toata faneata din zona si alte culeduri principale nu mai sunt.
In stupi situatia e trista, albinele abia reusesc sa faca coronita deasupra puietului si rezerve nimic. A scazut si ponta care oricim era mediocra. Nucleele formate anul asta abua au puiet pe 3,4 rame din 6,7.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa hranesc mai des? Sa schimb cantitatea? Pastura au strans ceva. Am gasit si o reteta de turta cu sirop si polen si faina de soia doar ca nu spune concentratia la sirop. Sa fie 1la1?

jenica67

        Daca nu au rezerve, eu asi face o hranire de completare, pana asiguri rezervele de iarna, iar apoi asi continua cu stimularile.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

cocobeny

Si eu am inceput de ieri sa la dau sirop 2 la 1 la familiile care nu au rezerve pntru earna. Eu nu cred ca este o gresala sa le stimulam si sa le complectam cuiburile de acum.  :bzz:  :hi:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

cipik

Este chiar indicat daca stii ca ai rezerve putine sa faci hraniri de acum astfel albina care prelucrează zaharul nu intra in iarna.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Nemo

Si anul trecut pe vremea asta nu era miere in stup si eu m-am panica si am fact stimulari si am cumparat miere pt completari. Cand am organizat cuiburile in septembrie aveau miere in surplus si a trebuit sa scot nu sa bag si nici nu dadusem inca mierea de completare. Se pare ca si ele se activeaza si trag mai tare la un mom dat insa anul asta nu au de pe ce. Nu sunt convins ca hraniri de completare e cea mai buna solutie.
Sa dau 500ml 1/1 la 2 zile? La turte ce raport e siropul?

apivasmob

Dai mai mult si vezi in cat timp iti ia siropul?Unde pui siropul ?
Sanatate tuturor apicultorilor

Nemo


apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

marian sima

Salutare.Eu am avut cuiburile blocate,dupa extractie am deblocat cuiburile si am bagat cate doua rame goale in cuib pentru ponta,zilele trecute am fost nevoit sa dau acele rame prin centrifuga deoarece a bagat miere la greu in ele,surpriza mierea este una foarte inchisa la culoare,anul acesta a fost si este miere de mana,aseara ma uitam la o rama cu miere proaspata cand am scuturat-o cadea stropi de nectar din ea.

Eugen B

Daca baga miere de mana sa si mare grija. Un coleg din zona se plangea tare de diaree(de fapt albinele lui). A zis ca e putina miere de mana si deja din ianuarie a avut f mari probleme. E bine ca iti baga miere, acuma au tendinta sa bage cam tot jos in cuib asa ca ai grija.

marian sima

Miere extrasa recent.