• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Mortalitate excesiva la floarea soarelui

Creat de Kov iulian, Iulie 12, 2015, 02:50:41 p.m.

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Va confruntati si voi cu o mortalitate mai mare ca de obicei la floarea soarelui ?
Stupii au inceput sa se depopuleze, la foarte multi apicultori in zona asta ( Fetesti, Tandarei )

Sa fie de vina neonicotinoidele ?

Daca da, mierea e ok pentru consum si predat la procesator sau o pot refuza ?

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

istodorescu vasile

anul acesta la fl. soarelui familiile de albine s-au decimat, ajungind din familii puternice niste roiuri modeste. in nici un an nu am avut asa depopulare la stupi cum am in acest an!intentionez sa adun citeva albine paralizate ce zac pe fl. soarelui, si sa le trimit la domnii  de la bucuresti sa le analizeze si ei, ca oricum nu se obosesc sa mearga sa constate in teren .ma intreb , oare daca albinele mor dupa ce iau contact cu floarea soarelui, produsele obtinute din semintele respective or fi izvor de sanatate pentru consumatori? dobitocii ce hotarasc sa foloseasca in continuare substantele nocive nu consuma aceleasi produse ?pina unde se va merge? pe viitor intentionez sa renunt la culesurile de rapita si fl. soarelui, si voi cauta alternative, la padure, si pajisti. mai bine prefer cu 2-3 tone de miere mai putin, si stupi asa cum trebuie sa fie, decit sa imi pun miinile in cap cind deschid lada si o gasesc aproape goala!


Kov iulian

Citat din: istodorescu vasile din Iulie 14, 2015, 02:09:16 a.m.
ma intreb , oare daca albinele mor dupa ce iau contact cu floarea soarelui, produsele obtinute din semintele respective or fi izvor de sanatate pentru consumatori?


In special copiilor fac mult bine acel substante, nu vedeti ca folosesc prin toate reclamele chipuri de copii fericiti ?
aditza_71

Cum ne otravim singuri cu aceste substante si nimeni de la nivel inalt( ministrul agriculturii etc ) nu i-a atitudine in acest sens. Rusine pt. clasa politica din Romania!!!

pharaonu75

Ai impresia ca vreun ministru al agriculturii din ultimii 20 de ani a fost altceva decat un simplu pion al marilor concerne straine care ne vand OMG, ierbicide, insecticide, etc? :uimit: :uimit:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Eugen B

Anul acesta am inteles ca sunt probleme mari cu FS. Si din cate vad nici nectar nu prea da anu asta. Din cate vad mai la nimeni nu ii mai pasa de albine

alexutu

cred ca trebuie sa facem ceva pe nimeni nu intereseaza de noi , doar impozite .
trebuie sa iesim si noi in strada
00007

Kov iulian

Citat din: alexutu din Iulie 16, 2015, 10:34:27 p.m.
cred ca trebuie sa facem ceva pe nimeni nu intereseaza de noi , doar impozite .
trebuie sa iesim si noi in strada


Daca facem noua ne facem, nu o sa vina nimeni sa se lupte pentru noi.

alexutu

si atunci vom privi neputiciosi cum ne mor albinele
00007

bio

..si mortalitate destul de ridicata la culesul de floarea soarelui... si secretie de nectar slaba.

..un cules slab . .

Eduard Rotaru

Majoritatea fermierilor au "descoperit" noua generatie de pesticide anul trecut si anu asta...exact cand UE le interzice.
Vedeti domnilor ca acolo unde este "unitate" se poate...au reusit pana la urma sa obtina derogarile si evident ca si-au facut sctocuri pentru inca cel putin 1 an de zile ....asa ca sa nu va asteptati ca de la anul sa fie altfel.
Cunosc fermieri care pana anul trecut tratau FS cu insecticid de contact direct pe planta la momentul infloririi...anul asta au descoperit ca e mai ieftin sa trateze samanta si evident ca multi apicultori nu au fost instiintati de acest aspect...
trist...foarte trist...

istodorescu vasile

stimati apicultori:tot am stat si m-am gindit daca s-ar putea face ceva pentru a atrage atentia asupra acestui subiect despre care discutam aici, si cred ca ar fi bine ca fiecare apicultor din diferite zone ale rominiei sa trimita cite o scrisoare la ministerul agriculturii, prin care sa-si arate nemultumirea cu privire la neonicotinoide, si daca se vor vedea obligati sa raspunda la citeva mii sau zeci de mii de scrisori, poate vor da atentie acestui subiect, alta sansa nu cred ca avem. eu am discutat cu stuparii din zona mea , si saptamina ce urmeaza, vor pleca peste 100 de scrisori catre ministerul agriculturii, la care sunt obligati sa trimita raspuns. cu cit se vor vedea asaltati de astfel de scrisori, cu atit vom fi bagati in seama.

Kov iulian

Gheorghe Nedelcu si Ioan Fetea (presedinte ACA)

Discutii pe tema insecticidelor neonicotinoide

(Incepand de la minutul 11:45)
http://www.youtube.com/watch?v=Ulgzfm-9WgU

http://www.youtube.com/watch?v=gThU7HPRsB8

Kov iulian

Anul asta a fost doar floarea soarelui cu probleme.
Anul ce vine va fi si rapita cu probleme apoi din nou floarea soarelui cu probleme.


CitatFermierii au primit derogare pentru tratarea semințelor de rapiță cu neonicotinoide
La solicitarea Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) și a Asociației Producătorilor de Semințe din România, țara noastră a primit o derogare de 96 de zile în care semințele de rapiță pot fi tratate cu neonicotinoide. Substanțele pentru care s-a dat aprobare temporară de la Bruxelles sunt Nuprid AL 600 FS și Modesto 480 FS.


http://agrointel.ro/37151/derogare-pentru-tratarea-semintelor-de-rapita-cu-neonicotinoide/