• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Un comportament enigmatic: Washboarding

Creat de stefan1, Iunie 10, 2015, 07:05:25 a.m.

« precedentul - următorul »

stefan1

  Nu e o situatie anormala, dar este mai rar intalnita si nu pe deplin explicata. S-a mai discutat despre ea, dar parerile sunt impartite.
Dau un articol de la francezi:
   http://www.apistory.fr/pages/enigme.html
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

G. Iulian

Am şi eu o familie care anul trecut în August s-a manifestat astfel dar în două săptămâni a stopat acest comportament.

bmdna

Anul asta am avut mai multe familii care au avut comportamentul asta. Cred ca a fost favorizat de lipsa de cules datorata secetei.
https://youtu.be/PTpOUePCe60
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

tuturicius

Si eu am avut dansatoare si anul trecut si anul acesta, si familii si roiuri. Probabil ca daca nu au cules danseaza, ca sa nu le apuce depresia ...
:hi:

bmdna

La mine e primul an cand am dansurile astea. Cel putin e prima data cand sint atat de multe dansatoare. Si au fost familii cu si mai multe albine care parca ar da cu mopul. Curios e ca alte familii, poate cu si mai multe albine nu au manifestat deloc acest fenomen. Or mai fi fost si in anii trecuti, dar eu nu am observat. Si deosebirea fata de anii trecuti este ca am o seceta groaznica. A plouat un pic la mijlocul saptamanii ce se incheie dar pamantul e uscat din nou.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Adrian Roman

Am sesizat si eu acest comportament, dar nu am gasit documentatie in care sa fie explicatii.. Am mai si intrebat pe unii-altii, dar , doar semne de intrebare.
Am urmarit o perioada, din curiozitate si am vazut ca nu doar anumite familii se comporta asa, ci oricare, in mod aleatoriu.

G. Iulian

Si eu am câteva familii cu acest comportament. Una sigur şi anul trecut a avut acest coomportament, ce pot spune este că după circa 2 saptămâni se opreşte la fel cum a început.