• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Centrifuga electrica home made

Creat de oroles, Iunie 09, 2015, 11:48:53 p.m.

« precedentul - următorul »

oroles

Ieri am dat la centrifuga o parte din salcam (la mine s-a terminat salcamul saptamana trecuta).
Am bagat niste rame grele. Am incercat sa aplic mai multa forta  iar la un moment dat cupla angrenajului a alunecat si asa m-am ales cu  niste ligamente rupte si o mana in gips pentru zece zile. Problema e ca mai am de dat rame si nu gasesc nici macar un om pe care sa il platesc sa imi faca treaba.

Ideea ar fi casa imi transform centrifuga intr-una electrica. Am un  motor de masina de spalat care cred ca este numai bun si as putea face rost si de un variator de turatie. Stie cineva ce anume imi mai trebuie? Si-a mai facut cineva asa ceva. Accept orice idee.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

pad3

nu-i suficient ca te-ai faultat? acu, vrei si curentat  :zzz: :zzz:
somnul ratiunii naste monstri

oroles

E mai elegant electrocutat. Centrifuga era model Apicola cu melc care cupla la o anumita turatie. Din pacate s-a decuplat cand nu trebuia. Eventual de idei de angrenaj. Asa arata componentele angrenajului meu. Caut ceva mai sigur.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

Extragi mierea acasa sau in cimp..??

.... in luarea unei decizii conteaza si ce suma de bani ai fi diispus sa investesti in centrifuga. Plus gindeste-te si la viitor ca poate i-ti trebuie o centrifuga mai dolofana .

oroles

Extrag doar acasa. Nu am timp, din pacate, pentru pastoral. Oricum anul acesta am iesit mult mai bine decat multi care au facut pastoral.  Mi-am dat si eu seama ca o centrifuga mai mare ar fi mai buna. Pana imi cumpar una cred ca mai bine o transform pe asta.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Kiwi Bee

Oroles, nu mai tin minte ce fel de stupi ai. Ai cumva caturi de jumatate? Ai putea sa bagi 3 rame de jumatate in centrifuga ta in pozitie culcata?
Avem cel putin 2 videouri rusesti aici pe forum cu astfel de centrifugi. Ramele stau culcat(paralel cu podeaua  :D ) intro caseta. Caseta este facuta din 4 leatzuri si 22 tije.
Intro caseta bagi 10 rame. Centrifughezi caseta, mai exact 3 casete deodata daca ati incap dar daca poti baga doar 2 tot storci din 20 de rame dintrun shut. Evident ramele au speteaza superioara spre exterior.
Principiul este acelasi ca si la centrifuga lui Bio doar ca ai axul vertical.

Pt motor.
Incearca sa montezi motorul pe o masa solida linga centrifuga si transmisia o faci cu o curea mai lunga.
Ai dai un avans cu mina la cosul din centrifuga si apoi cuplezi motorul. De partea cealalta a centrifugii faci o frina manuala.
Daca ti se potriveste, atunci bafta.

almasel2011

Foloseste cineva acest tip de cos la centrifuga? Din pacate am gasit doar pozele astea si nici un filmulet.
Avantaje? dezavantaje?
Nihil sine Deo.

Kiwi Bee


jenica67

      Pentru a centrifuga rame MER cu un astfel de cos, centrifuga trebuie sa aiba minim diametru interior de cca 790-800 mm si pentru rame ME de 960. Cosul trebuie sa fie lagaruit corespunzator si solid. Iar daca corpul va fi plin de miere de la centrifugare, nu asi vrea sa vad cum vor sta albinele ciorchine la furat, cand le duci inapoi in stupina.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

almasel2011

Aveti dreptate, D-le Jenica, doar ca vizualizand si videoclipul pus de Dl. Kiwi Bee, vad altceva fata de ce vedeam initial in acele fotografii. Cred ca ladita aceea cu rame pe care mosuletul o introduce in centrifuga nu e cat... banuiesc ca e un fel de support ca in videoclip (doar ca acolo e ceva cu niste dinti metalici)! Deci varianta cu catul murdar cu miere si posibilitatea furtisagului pica.
Despre dimensiuni, nu imi fac griji, nu spatiul ma limiteaza. Greutatea, da, aici este o problema.
Caut in continuare un  cos de centrifuga radiala, cu o capacitate rezonabila de rame. De preferat home made, dar nu-I musai.
Nihil sine Deo.