Pagina lui tuturicius

Creat de tuturicius, Mai 15, 2015, 05:59:10 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Sarmanele albine! In timpul cat dureaza aruncarea lor prin iarba, se pot scutura in stup. Nu e un exemplu de urmat.

crisian-nicolae

Pai copiem pe canadieni.... :qp:

serban

Cipi

:qp: nu-mi place baraiala. Dispozitivul handmade a lui nea marin de scuturat albine mi se pare mult mai eficient.

Cristel

Tuturici, tu ai vazut cate caturi are Dan Margarit? Pentru 3 caturi tu faci spectacol?  :nudie:
Pune mana pe perie, sa mai dai jos din burtica :P...
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Gamma

Citat din: balasbebe din Aprilie 24, 2016, 06:49:08 AM
[youtube]aparat de aruncat albinele prin iarba[youtube].ro
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Aparat de aruncat RAMELE prin iarba, ca albinele se tineau bine..... :qp:

Pustu

Citat din: Cristel din Aprilie 24, 2016, 02:55:36 PM
Pune mana pe perie, sa mai dai jos din burtica :P...
Cel mai tare comentariu , sa-mi bag picioarele in ea viata  =)) .  Si cand am scris picioare m-am referit la altceva  :rotfl:
Mie zi-mi de unde ai cumparat suflatoarea sa-mi iau 2 . Suflu si pe o parte si pe alta sa le ia toti draci  =))

Paraschivescu Teodor

O FI BINE O FI RAU FIECARE CU PAREREA LUI .Doar cerneti informatia si va fi bine pentru albine

dan sebastian

Citat din: Gamma din Aprilie 24, 2016, 04:45:15 PM
Citat din: balasbebe din Aprilie 24, 2016, 06:49:08 AM
[youtube]aparat de aruncat albinele prin iarba[youtube].ro
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Aparat de aruncat RAMELE prin iarba, ca albinele se tineau bine..... :qp:
Bună gluma dl. Gamma. Am ras in hohote.
P.s. Totuși e bine ca se încearcă aplicarea altor tehnologii. Și eu m-aș bucura să am ce scutura ca pene de gâscă sunt moca din belșug. Folosesc încă versiunea de acu câteva sute de ani și rămân la ea. Sunt mulțumit 100 %.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

tavy

Bune penele de gasca sau curca,dar le-am inlociut cu peria pentru ca nu mai am pe cine jumuli. Daca se imbacsesc nici nu mai trebuie sa le speli, le inlociuesti. Am si : https://www.youtube.com/watch?v=uDX_lAhFiBU , dar trebuie sa am bateria incarcata tot timpul, mai trebuie mutata de pe un stup pe altul si scoase cateva rame daca le scutur direct in stup ..., deci tot peria e sfanta

Cristel

Citat din: Pustu din Aprilie 24, 2016, 05:09:21 PM
Suflu si pe o parte si pe alta sa le ia toti draci  =))
Eu zic sa te mai gandesti...ai ce scutura?

Nu cred ca asta e gandirea unui apicultor adevarat... "sa le ia toti dracii". NICI IN GLUMA!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

tuturicius

Oameni buni ... periati sanatosi mai departe  =)) Eu imi vad de drumul meu, ii copiez pe canadieni si imi vad de ideile mele - cainii latra si uraul trece.
Cristel, fratele meu, tu esti chiar de neam prost! Dar sa-ti fie de bine, banuiesc ca ai realizari deosebite in apicultura, cu cat sunt mai mari, cu atat mai neam prost devine omul. Sau o fi invers? ... ca nu ma pot concentra bine la ora asta ...

Pustu

Citat din: Cristel din Aprilie 24, 2016, 06:40:39 PM
Nu cred ca asta e gandirea unui apicultor adevarat... "sa le ia toti dracii". NICI IN GLUMA!
Daca am lasat impresia ca gandesc ca un " apicultor adevarat " imi pare bine . Trebuie sa intelegeti ca eu nu iubesc albinele . Albinele ma taxeaza de cate ori ma vad , indiferent daca sunt la 3 m sau la 100 m de stupi . Atata timp cat am grija de ele , le dau de mancare , le fac tratamente sa nu moara ar trebui sa se mai gandeasca si ele la mine . Hai , daca nu la mine , macar la vecini sau copiii vecinilor .
Multa sanatate si numai bine
ps: daca scrieti cu majuscula [ tipati la mine ] ... .

MIHALACHE

Suporti pe care sunt asezati stupi tai sunt cu mult mai analti ca al celor din Canada de asemenea si conditiile cu totul altele,antrebare reusesc albinele scuturate asfel sa ajunga an stup?

tuturicius

Reusesc, nu a ramas niciuna in iarba. Incep sa afume puternic din glanda lui Nasonov la urdinis si gasesc toate casa.
Oricum trebuia sa reglez mult mai jos suporturile alea, nu m-am gandit ca ajung cu stupii pe 4 corpuri la rapita. Nu prea mai vedeam pe capace. Acuma i-am dus acasa la suporturi si mai inalte, azi noapte nu am mai apucat sa le modific, acum ma urc pe o lada de bere sa vad ce e in corpul 4  =))