Pagina lui tuturicius

Creat de tuturicius, Mai 15, 2015, 05:59:10 PM

« precedentul - următorul »

tuturicius

Anul asta nu s-a mai pus problema sa arestez reginele pt ca s-au oprit din ouat pe la 1 octombrie, perfect pentru mine.
Le am si mai batrane anul asta, din primavara-vara, fata de anul trecut cand toate au fost din toamna, ca atunci le-am schimbat. Se simte diferenta asta de varsta de cateva luni.
In schimb, la anul, pe astea dea acum am sa le schimb in toamna, asa ca cel mai probabil o sa am iar puiet tarziu de la regine tinere.

tuturicius

Astazi mi-a ajuns umidometrul pentru lemn.
Am ajuns la concluzia ca am nevoie de el mai ales cand m-am trezit ca niste fete de corp facute din lemn uscat toata vara, de cand a venit vremea rece si ploioasa, au absorbit umezeala si s-au marit pe latime cam cu 3 - 4 mm fata de cat le-am taiat eu la circular. Cand fierb corpurile in parafina lemnul intra la apa daca are de unde. De acum o sa stiu cu cati mm sa tai mai lat daca e cazul, ca sa ies exact unde trebuie dupa ce fierb in parafina.
Am multietajati si sunt pretentios rau la distanta dintre corpuri. Vreau sa fie minima, ca sa nu imi faca punti de ceara intre corpuri.
Acuma testez cat variaza masurarea umiditatii in functie de temperatura materialului si cat scade exact dimensiunea lemnului in functie de umiditatea de plecare.

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

RazvanTi

Pfffff am luat de la lidl cu 40 ron.... si masoara si lemn si beton si temperatura ambianta...
MARE diferenta....
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

tuturicius

Pe cele mai ieftine scrie ca au eroare de 2%. Astea o tzara mai scumpe au eroare 1%.
Vreo 220 era cand l-am comandat, cand mi l-a adus Fan Curierul acasa in Galsa, unde se platesc km suplimentari la ei de obicei, m-a costat 189 RON cu tot cu expedierea ...  :D Surprize de astea placute am mai rar! Nu m-am mai uitat pe factura sa vad ce si cum, livrarea o fi fost gratis, vreo reducere etc.

bucovineanu

Daca cheresteaua este stivuita in aer liber si tinuta in stiva peste 2 ani, nu e nevoie de nici o masurare. Se poate face si mobila din ea. Atentie insa atunci cand se cumpara cherestea uscata. Vanzatorul poate spune ca are mai mult de 2 ani si e posibil sa aiba numai cateva luni, daca a tinut-o in aer liber fara sa o acopere. Pentru asta e nevoie de masurarea umiditatii.

tuturicius

Un accesoriu de protectie cu care sa imping materialul in circular.

tuturicius

In 2 februarie am avut primul zbor de anul acesta. Le-am si verificat sumar. Puiet aveau jumatate din ei sau poate un pic mai mult decat jumatate.
Scuze pentru reclama care apare peste film. E de la editorul pe care l-am folosit. Gratuit, dar .... Nu m-am gandit ca va fi asa de mare. Doar cand am terminat mi-a aparut si ... asa l-am lasat.
https://www.youtube.com/watch?v=M7uFsXB1qYY

vladonofrei

trantore

potsa le pui si caturi la uni.....     :D :D

tuturicius

tuturicius

tuturicius

tuturicius