• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Un nou ajutor de minimis...

Creat de romikele, Aprilie 19, 2015, 07:34:10 p.m.

« precedentul - următorul »

Closcutz

Daca forma finala a Hotararii de guvern va fi identica cu proiectul eu, dati-mi voie sa-l consider pe Achim Irimescu un mascarici pt care ministerul agriculturii s-a dovedit a fi o palarie prea mare!

Adrian.B.

De ce ?!!! Cu argumente,daca se poate.

Closcutz

Pt felul neprofesionist si netransparent in care a tratat problema. Cea mai tampita restrictie este cea referitoare la perioada cu factura intre 1mai si 31august.  Dar nu este singurul aspect. A lungit-o cu termene peste termene declarand ca la rectificarea bugetara de la inceputul lunii august ne informeaza... suntem la finalul lunii septembrie si nu se stie inca nimic oficial. Mi se pare ca se impun conditii artificiale ca si in cazul celor cu subventiile Apia! Mi se pare incompetent! Chiar credeti ca toti fermierii care nu-si primisera subventiile erau incompetenti sau problema era la Apia si la Minister?

Kov iulian

Citat din: Adrian.B. din Septembrie 26, 2016, 03:17:41 p.m.
Acest ajutor se adreseaza celor care au avut de suferit ,in urma conditiilor meteo de anul acesta.

In anii trecuti au fost anumite localitati care au avut de suferit din cauza lipsei apei in panza freatica .
Sa intervenit in graba au venit pompierii le-au adus apa pentru animale, apa potabila pentru ei etc .

Cum era sa iasa Ministrul atunci si sa spuna

" Peste 2-3 luni vom aloca niste bani dar pana atunci ori rabdati ori crapati voi si animalele voastre " .

De ce nu se poate aloca un ajutor in caz de calmitare imediat dupa cateva zile sau cel tarziu la o saptamana, doua ?
Statul are o rezerva  (sau ar trebuie sa aiba) de alimente in caz de calamitare, zaharul care mai are putin si expira sar putea da apicultorilor ca o masura de urgenta pana se pun mecanismele financiare in functiune pentru ajutorul mai consistent.

PS: Mierea nu e un aliment cu durata mare de valabilitate, de ce nu cumpara statul pentru a completa rezerva de alimente ?

http://stirileprotv.ro/stiri/social/rezerva-de-alimente-a-romaniei-in-caz-de-calamitate-este-la-pamant-cum-arata-depozitul-de-la-peris-inainte-de-revolutie.html

Adrian.B.

Ma dau batut, aveti dreptate. Dar trebuie gasit un STAT(guvern) care sa sara in ajutor la fiecare basina a fiecarui roman.

Kov iulian

Citat
Ma dau batut, aveti dreptate. Dar trebuie gasit un STAT(guvern) care sa sara in ajutor la fiecare basina a fiecarui roman.


Asa e, statul actual prefera mai mult basinile strainilor care aduc prea putina valoare in tara in schimb iau tot ce pot de aici.

materie prima, forta de munca ieftina, materie cenusie etc

Dragi colegi, nu sunteti doar producatori de miere ci si mijlocul prin care comunitatea si statul beneficiaza de servicii de polenizare gratuite care valoreaza de pana la 50 de ori mai mult decat productia voastra de miere .

Adrian.B.

Mai bine te-ai uita la hotii romani, astia care s-au facut multimilionari . Si din contra ,companiile straine au creat locuri de munca si aduc plus valoare prin plata taxelor catre statul roman. (tva si impozit pe profit) Fara acesti straini ,Romania era acum feuda unora ca nastase si voiculescu.

Adrian.B.

Si domnu Iulian ,v-am vazut si o postare de la subiecte non-apicole. Daca credeti in conspiratii,organizatii oculte care conduc lumea, evreii etc , atunci eu ma retrag.

tinumaftei

Citat din: Closcutz din Septembrie 26, 2016, 03:40:45 p.m.
Daca forma finala a Hotararii de guvern va fi identica cu proiectul eu, dati-mi voie sa-l consider pe Achim Irimescu un mascarici pt care ministerul agriculturii s-a dovedit a fi o palarie prea mare!

Sunteți prea dur. Omul este destul de competent iar inițiativa este foarte buna. Acum sa nu va imaginați că ministrul ia pixul si scrie ordinul de ministru. Există un aparat format din funcționari de carieră care fac asta. Can este vorba ca statul să ia ceva, prevederile legilor sunt foarte largi ca statul să ia dacă se poate tot. Când e vorba de dat, pe funcționarii aceștia îi ia o durere de burtă încât imaginează toate condițiile posibile ca statul să nu dea nimic. Am lucrat o vreme în administrație și știu despre ce vorbesc. Până la urmă, ordinul acesta trebuia să aibă o formă și s-a găsit forma cea mai restrictivă. Aici exagerez, pentru că puteau zice că se decontează doar facturile din 31.06.2016!!!
Din nefericire apicultura este cenușăreasa agriculturii și toate avantajele fiscale obținute în timpul regimului comunist au fost pierdute rând pe rând. Iar responsabilii de această nu sunt decât reprezentații apiculturii românești și mă refer la cei ce se erijează în această poziție, asociații mai mari sau mai mici!

Eugen B

Pna pana acuma a fost pentru cei cu stupine mici. Parerea nea. Oricum cu scrisul asta nu cred ca ne facem foarte intelesi

Kov iulian

Citat din: Adrian.B. din Septembrie 26, 2016, 06:21:00 p.m.
Si domnu Iulian ,v-am vazut si o postare de la subiecte non-apicole. Daca credeti in conspiratii,organizatii oculte care conduc lumea, evreii etc , atunci eu ma retrag.


Va raspund in partea cealalta sa nu incarcam postam inutil aici.

albinasebes

Citat din: romikele din Septembrie 26, 2016, 11:54:41 a.m.
Nimeni nu-i vinovat ca socotelile de-acasa ale unora nu se potrivesc cu realitatea.
De la intalnirea din aprilie de la Rm. Sarat se stia ca ministerul intentioneaza sa acorde acest ajutor, nu se stia insa cuantumul si cateva amanunte.
Cine a avut stocuri de hrana, inseamna ca nu a avut nevoie de ajutor.
Orice hrana sau biostimulator ce se regaseste in lista celor aprobate are accept la decont, nu conteaza tipul de stuparit, conventional sau bio.
Nu mai lansati tot soiul de scenarii departe de realitate, de la acestea la anul ne putem luia adio de la orice subventie.
Am mai spus si cu alte ocazii, in locul oricarei subventii sau ajutor, prefer un pret decent al produselor, deoarece aceste ajutoare ajung in mare masura in buzunarul comerciantilor, nu al producatorilor.

Din aprilie se stia ca va fi an calamitat? Inseamna ca trebuia sa fim instiintati cu totii ca nu va da miere salcamul, de ex., si sa nu mai cheltuim bani pe pastoral.  Sau trebuiau dati niste bani celor care vand hrana pt albine?
Ce sa mai inteleg?
Eu personal am cumparat in februarie 500 kg de zahar ca era mai ieftin, si in septembrie apiinvert. Tot eu il folosesc, dar cine spune ca nu se dau completari chiar si in septembrie?
Din pacate declaratiile ministrilor cu multele intentii si-au cam pierdut din credibilitate.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Mihai Sergiu

Bonul stampilat nu tine loc de factura?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Kov iulian

Citat din: Mihai Sergiu din Septembrie 29, 2016, 09:56:51 p.m.
Bonul stampilat nu tine loc de factura?


Nu

Eu am avut factura pe persoana fizica  (au gresit casierelea alea la eliberare) cu numele meu pe ea si tot nu mi-au primit in 2014.

romikele

Pe persoana fizica trebuie factura cu bon fiscal sau ordin de plata.

La PFA, II, SRL... factura poate fi insotita de bon fiscal daca pe bon este trecut CUI-ul cumparatorului.

In ambele cazuri bonul va avea stampila emitentului, pentru e evita orice discutii. Chiar daca legea prevede ca facturile si documentele de plata nu au obligativitatea semnarii si stampilarii, e greu sa demonstrezi unui soarece de birou ca ai dreptate... :wink2: