• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

teoalbina

Creat de dragos2006, August 05, 2009, 12:13:56 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

" Vinovat " pentru intrarea mea pe net in domeniul apicol este urmatorul site :
http://www.teoalbina.3x.ro/
  Un site cu un continut bogat de informatie si bine structurat
http://teoalbina.blogspot.com/search?up ... -results=3

bucovineanu

Si pentru mine a fost primul site de apicultura descoperit pe net. Este un site cu foarte multa informatie, bine structurata si usor accesibila. Felicitari realizatorului.

teoalbina

Multumesc pentru felicitarile primite

bucovineanu

Asteptam mult mai multe postari de la dv, pentru ca sunt convins  ca puteti cu mult mai mult.

stefan1

Si mie imi place foarte mult site-ul lui teoalbina: clar, cu mare capacitate de a surprinde esentialul, cu foarte mare volum de informatie. Ar fi un mare castig sa intervina in discutiile si de pe acest forum. :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

teoalbina

Pregatirea site-ului mi-a luat foarte mult timp. Mai mult decat atat, nici macar nu ma pricep sa scriu in cod html. Am pornit la drum fara sa cunosc mai nimic, folosind o varianta oferita de Ofice Microsoft. M-a apelat apoi o specialista in facut site-uri si mi-a cerut voie sa-i faca cateva imbunatatiri, dupa care am pierdut spatiul de stocare. Mai apoi l-am inscris pe alte adrese (mai multe, ca sa fiu mai sigur) si a intervenit un apicultor specialist in informatica, din Sibiu, al carui id pe forum este CipM, care mi-a trimis un program Macromedia, facandu-mi si o pagina template,ca sa pot folosi programul. Partea proasta ca programul, pentru a fi folosit are nevoie de licenta. Eu l-am folosit mizand pe faptul ca informatia data este non profit etc.
De ce am facut acest site? In primul rand, mi-am dat seama de binefacerile internetului. Si intrucat la acea data nu se gasea mai nimic pe net, am zis sa fac eu inceputul. Am primit si atentionari de la apicultori care au considerat ca dau foarte multe secrete si nu e bine. Eu sunt de alta parere, in privinta secretelor. Teoria apiculturii e bine sa o cunoasca cat mai bine fiecare apicultor. In ceea ce privesc alte lucruri (cum ar fi spre exemplu unde faci pastoralul, daca ai gasit anumite vetre care sa te multumeasca, programare pe calculator in vederea tinerii evidentei in stupina etc.) e bine sa fii mai circumspect intrucat sunt multi care vor sa vina la de-a gata etc. Cand eram student, intr-o discutie cu un coleg (sef de promotie) am ajuns la o discutie despre prosti. La care eu am zis. Bine ca mai sunt si prosti pe lumea asta etc... La care el mi-a raspuns. Nu este bine, pentru ca daca discuti cu un om care nu este prost, pana la urma ajungi sa te intelegi, dar daca ai de-a face cu un prost nu ai nici o sansa. Stii ca e o vorba: "prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul". Unde vreau sa ajung... In apicultura informatia este foarte importanta si daca suntem bine informati avem de castigat cu totii. Din lipsa unei bune informatii, unii apicultori pot intretine defectuos stupii, albinele etc. si ... in acest caz cine are de pierdut? pe langa ei, vor avea de pierdut si cei din jurul lor.
Sa auzim de bine si, in masura in care timpul imi va permite, voi mai reveni...

bucovineanu

Si in apicultura ca si in alte profesii exista oameni care au frica de concurenta si  vor sa pastreze cele invatate numai pentru ei. Dar exista si oameni deschisi, e drept mai putini, care sunt dispusi sa impartaseasca si altora ceea ce stiu. Referitor la concurenta, eu sunt de parerea ca e loc sub soare pentru toata lumea. Si mai spun ca painea e pentru toata lumea, nu numai pentru unii. Referitor la abc apicol, se vede ca cel care a avut initiativa si rabdarea sa-l realizeze si sa-l ofere gratuit la toata lumea are un suflet mare si merita numai felicitari pentru acest lucru.

Adrian Roman

A propos de ABC-ul apicol, l-am printat, l-am dus la copertat si spiralat, si au iesit 4 volume de toata frumusetea care-mi sunt de mare folos ! Multumiri celui care a muncit in folosul tuturor apicultorilor !!! :hi: