• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Un nou Forum de apicultura.

Creat de filip, Iunie 25, 2009, 03:42:55 a.m.

« precedentul - următorul »

filip

Intre timp a aparut si USERUL 100.
Felicitari! :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

freecristian

multumesc tuturor pentru sustinere, in special domnului BEELOVER...adimu' forumului apiardeal.....MULTUMESC...
:hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

bee_lover

La cat mai multi useri si postari interesante. Eu cred ca mai multe forumuri, fiecare cu particularitatea ei, cu atat mai bine, daca vine cineva nou sigur se va simti mai bine pe unul din ele, unul care este mai aproape de el si v-a posta acolo, iar pe celelalte fiind doar un cititor pasiv. La urma urmei tot apicultorii au de castigat!
Numa' bine!

freecristian

Citat din: bee_loverLa cat mai multi useri si postari interesante. Eu cred ca mai multe forumuri, fiecare cu particularitatea ei, cu atat mai bine, daca vine cineva nou sigur se va simti mai bine pe unul din ele, unul care este mai aproape de el si v-a posta acolo, iar pe celelalte fiind doar un cititor pasiv. La urma urmei tot apicultorii au de castigat!
Numa' bine!

Cat de adevarat graiesti.....sunt intru totul de acord cu ceea ce spui. BRAVO!!! :hi:  :hi:
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

prisecarul

Citat din: dragos2006Ionita am o intrebare de 10 puncte pt. tine :  cum se simt doi neuroni in capul tau ?  :wink:

neuroni care este numai unul
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

sfantul spiridon

si apicultorii se impusca nu-i asa?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

prisecarul

fara ca sa ma inspir de la dragos, am inceput pe forumul nou, la capitolul apicultor incepator, un mic indrumar pentru apicultorii icepatori.
i-am cerut parerea lui janese, care mi-a schitat cat de cat un proiect.
l-am inceput, dar mi-e greu sa-l fac de unul singur.
asa ca, fara a abandona proiectul, cu ceea ce am adunat pana acum, voi incerca sa-l ajut pe dragos.
deci, hai sa contribuim cu totii la crearea acestui manual, care sa cuprinda mai mult aplicatii practice, decat stiintifice.
nu-l ajuta cu nimic pe un incepator sa stie de unde se trage albina. descrierea organelor unei albine, cata apa trebuie sa contina mierea, formule chimice ale diferitelor produse,etc,,,,
pe incepator il intereseaza cum sa ingrijeasca albina, lucrari in stupina, tratamente,modul de preparare a siropurilor si in general a hranei suplimentare, impachetari, treburi simple.
abia dupa aceea, daca va dori, se va informa de lucruri mai complexe! 
ce ziceti?
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

Aici am o opinie putin contrara , elevul intreaba pe parinte de ce trebuie sa invete matematica cand el se va face altceva , raspunsul este simplu : matematica este necesara pentru dezvoltarea intelectului .
  La fel si la albinarit , studierea anatomiei si fiziologiei albinei  , cunoasterea in profunzimea produselor stupului nu fac altceva decat sa ne ajute sa socializam  mai bine cu albina si sa intelegem de ce se intampla anumite lucruri .
  Degeaba vorbim de lucruri simple daca nu stim castele albinelor sau nu stim cum se orienteaza albina sau nu stim cum se imperecheaza regina .

prisecarul

nu stiu dragos daca un incepator are rabdarea sa studieze de la inceput anatomia si fiziologia albinei!
pentru el conteaza mai mult sfaturi practice, este nerabdator sa stea cat mai mult impreuna cu ele, sa umble cat mai des in stup, viseaza sa aiba cat mai multi din primul an,  pastoral, productie, etc..
el putin, unele din acestea le-am simtit eu.
oricum, decizia iti apartine!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

In principiu dumneavoastra aveti dreptate , dar imi aduceti aminte de o intamplare adevarata :
   Un prieten al meu care se ocupa exclusiv cu stuparia atunci cand avea un client la familii si cutii lua un creion si ii facea un plan de afaceri pe o bucata de lemn , astfel ca daca cumpara 50 de familii in 2 ani ar fi trait ca boieru din apicultura. Fraiesteanul punea botul deoarece credea ca trebuie sa mearga la albine sa adune mierea si polenul uitand ca trebuie sa si lucrezi la ele si mai ales nu stiau ca daca familia ramane  fara matca se distruge.
  Multi in primavara erau cei mai tari iar toamna nu intelegeau de ce familiile lor nu fac miere . Am cunoscut oameni care nici dupa 3 ani de apicultura nu intelegea de ce familiile lor nu fac miere.
  Daca nu o iei cu baza vei face o  "casa" fara temelie si atunci cand vei intampina primele probleme aceasta constructie se va prabusi.

milu56

Nu numai fara matca,chiar cu matca daca nu e de calitate nu vom avea miere toamna.

freecristian

Fie ca Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca multa lumina in casele voastre, multa sanatate, armonie si fericire in familie si mult succes in viata!
HRISTOS A INVIAT!
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

albine

Sa cumperi un doctor se poate,sa cumperi sanatate nu se poate -proverb chinezesc.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

freecristian

Are perfecta dreptate acest proverb!
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729