Scrisoare deschisa adresata Domnului Presedinte Klaus Iohannis

Creat de Kov iulian, Martie 29, 2015, 10:34:48 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

Citat din: pharaonu75 din Mai 10, 2015, 10:39:09 AM
vin aia cu portavioanele in Marea Neagra si ne bubuie ca pe egipteni, libieni, sirieni, irakieni, sarbi, bosnieci...
Nu va fie teama. Pana la venirea portavioanelor "alora,"ne poarta de grija flota ruseasca de la Marea neagra. Daca ar tropai, in acelasi timp, toti matrozii din rada Sevastopolului , s-ar produce un ţunami, de ar matura totul in cale, de la Odesa pana la Calafat.
Sa nu uiti Darie!

Muntoiu Radu

Citat din: Alutus din Mai 18, 2015, 05:05:56 PM
vin aia cu portavioanele in Marea Neagra si ne bubuie ca pe egipteni, libieni, sirieni, irakieni, sarbi, bosnieci...
Nu va fie teama. Pana la venirea portavioanelor "alora,"ne poarta de grija flota ruseasca de la Marea neagra. Daca ar tropai, in acelasi timp, toti matrozii din rada Sevastopolului , s-ar produce un ţunami, de ar matura totul in cale, de la Odesa pana la Calafat.

Sa fim seriosi, Rusia e o tara pe cale de dezintegrare, ravasita de saracie, alcoolism, droguri si Sida, unde doar 2 orase sunt cat de cat OK (unde se aduna hotii). La fel se prezinta si armata rusa - in 2008 jumatate din tancurile care au plecat spre Georgia s-au stricat pe drum si le-a luat cateva zile buna sa invinga o mana de soldati georgieni, cu pierderi insemnate. Rusia e o sperietoare artificiala, nu poate invada Romania decat daca o face ca Stalin - sa forteze toata populatia sa plece pe front, dar in era internetului nici macar asta nu mai e posibil, ar iesi o revolutie... Pentru o invazie ai nevoie de logistica, lanturi de aprovizionare, tehnica moderna, etc. Rusia nu are nici una din ele. Singurul mod in care Rusia poate face rau Romaniei e cu portavioanele la M.Neagra si cu rachete nucleare (daca mai merg si alea...). Rusia e o sperietoare creata de presa, nimic mai mult. E si ea tot o colonie; daca n-ar avea resurse naturale de jefuit n-am mai fi auzit de Rusia la TV. Poate ataca doar tari minuscule si pe timp scurt. Altfel de razboaie nu poate purta. Au fost invinsi pana si de amaratii de afghani cand inca mai aveau tehnica OK in anii '80. In Ucraina nu ar fi indraznit sa intre daca nu erau tradatorii de la Kiev. Armata ucraineana e cea mai puternica din Europa de Est si daca nu ar fi fost acei tradatori ar fi facut praf si pulbere toti "insurgentii" lu' peste-prajit...

stefan1

Citat din: Muntoiu Radu din Mai 31, 2015, 12:08:00 PM

Sa fim seriosi, Rusia e o tara pe cale de dezintegrare, ravasita de saracie, alcoolism, droguri si Sida, unde doar 2 orase sunt cat de cat OK (unde se aduna hotii). La fel se prezinta si armata rusa - in 2008 jumatate din tancurile care au plecat spre Georgia s-au stricat pe drum si le-a luat cateva zile buna sa invinga o mana de soldati georgieni, cu pierderi insemnate. Rusia e o sperietoare artificiala, nu poate invada Romania decat daca o face ca Stalin - sa forteze toata populatia sa plece pe front, dar in era internetului nici macar asta nu mai e posibil, ar iesi o revolutie... Pentru o invazie ai nevoie de logistica, lanturi de aprovizionare, tehnica moderna, etc. Rusia nu are nici una din ele. Singurul mod in care Rusia poate face rau Romaniei e cu portavioanele la M.Neagra si cu rachete nucleare (daca mai merg si alea...). Rusia e o sperietoare creata de presa, nimic mai mult. E si ea tot o colonie; daca n-ar avea resurse naturale de jefuit n-am mai fi auzit de Rusia la TV. Poate ataca doar tari minuscule si pe timp scurt. Altfel de razboaie nu poate purta. Au fost invinsi pana si de amaratii de afghani cand inca mai aveau tehnica OK in anii '80. In Ucraina nu ar fi indraznit sa intre daca nu erau tradatorii de la Kiev. Armata ucraineana e cea mai puternica din Europa de Est si daca nu ar fi fost acei tradatori ar fi facut praf si pulbere toti "insurgentii" lu' peste-prajit...

Asta e ce rusii vor sa credem despre ei si propaganda lor e foarte eficienta. Rusia e un pericol real pentru pacea mondiala. Putin vrea sa intre in istorie la fel ca marii tari ai Rusiei, care au marit mai mult si mai mult posesiunilein detrimentul tarilor din jur, scop pentru care respectarea tratatelor sau a prevederilor internationalenu conteaza. E adevarat ca este debandada in parte din armata, insa are si armata de elita si armament din cel mai bun atat terestru cat si aviatie sau marina. Unde nu au, cumpara si cu bani se cumpara aproape orice. Are in componenta popoare razboinice, cazacii, ceceni, osetini, tatari si alte popoare turcice care de-a lungul istoriei s-au pus in slujba rusilor, avand si ei castiguri insemnate din jaful practicat in tinuturile ocupate. In conflictul din Moldova ca si in Ucraina au intervenit 'voluntari' din toata Rusia. Spui ca poate ataca doar tari minuscule, dar fata de imensitatea Rusiei mai toti vecinii sunt minusculi. In plus armamentu nuclear este masura de siguranta cu care in caz de nevoie poate santaja orice tara care ar incerca sa se amestece in conflictele pe care ea le isca. Deja a incalcat orice norme internationale amestecandu-se pe fata sau mai pe ascuns in Moldova, Armenia, Georgia, Ucraina, dar nesfiindu-se sa ameninte chiar tari mai indepartate ca Suedia, Norvegia etc. La fel ca in cazul lui Hitler, democratiile se mobilizeaza mult mai greu in fata unor astfel de situatii. O sa vedem in anii viitori, dar eu nu cred ca Putin se opreste si cu pasi mici isi va atinge scopurile, obligand in acelasi timp o serie de tari amenintate sa-si iroseasca resurse suplimentare pentru aparare, in detrimentul dezvoltarii sau al cresterii nivelului de trai.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Un banc vechi la Radio Erevan?:

Intrebare: "Cu cine se invecineaza Rusia?"
Raspuns: "Cu cine vrea ea!"

Geostrategic si militar Rusia sta foarte bine, desi a pierdut teritorii prin care puteau ameninta SUA (Cuba, de exemplu). Ca sa nu mai spunem de Gdansk prin care Rusia are acces la Occident si la Atlantic, ceea ce ii ofera un important avantaj psihologic. Exista un sociolog care spune ca cine stapaneste "hinterlandul" va stapani si Rusia, "hinterlandul" fiind vecinii Rusiei. E vorba despre Joseph Schumpeter. Asta a incercat sa faca Occidentul in ultimii 30 de ani. Problema e ca rusii nu sunt atat de prosti si au inteles. Trebuiau sa zica "Stop!" la un moment dat. SUA a intervenit in Afganistan pentru a-l elimina pe Osama Bin Laden, insa el era in Pakistan. Acum e mort si SUA inca isi mentine trupele in Afganistan. Geostrategic, Afganistanul este cea mai importanta reduta care ar putea ajuta la cucerirea Rusiei. Ma astept la actiuni ferme in urmatorul timp pentru indepartarea americanilor din Afganistan. E drept ca si talibanii sunt inarmati "prudent" de catre rusi. Nu le dau decat armament usor pe care acestia reusesc sa il exploateze foarte bine. In secolul al XIX-lea o armata de vreo 700 de talibani a eliminat o intreaga armata rusa. Daca nu ma insel in 1989 talibanii au reusit sa ii faca pe rusi sa se retraga.

Acum cea mai importanta carte o joaca China in acest razboi geostrategic. Cred ca Rusia nu va face niciun pas pana nu isi va asigura "spatele". Problema e ca pe chinezi nu prea ai cum sa ii "momesti" deoarece nu au avut niciodata tendinte expansioniste iar oferirea de "posesiuni" nu cred ca ii atrage.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Muntoiu Radu

Citat din: stefan1 din Iunie 01, 2015, 01:58:06 AM
La fel ca in cazul lui Hitler, democratiile se mobilizeaza mult mai greu in fata unor astfel de situatii.

Pai Hitler a fost nominalizat de doua ori la premiul Nobel pentru pace, pentru ca a refuzat cu insistenta razboiul. De ce sa se "mobilizeze democratiile" ?

S-a mobilizat Stalin, care la inceputul razboiului avea 3000 de tancuri amfibii, mai mult decat toate tancurile germane puse la un loc (de fapt nimeni in afara de Stalin nu avea tancuri amfibii, folosite exclusiv la atac), sute de avioane facute din metal (nimeni in lume nu avea asa ceva), 700 de tancuri grele (nimeni nu avea asa ceva), peste un milion de parasutisti (folositi exclusiv la atac)etc. Ba isi construise si un tip de tanc de mare viteza, facut pentru autostrada desi Rusia nu avea nici o autostrada, si nu a construit nici un fel de fortificatii defensive (ca sa nu-l incurce la "eliberarea" Europei)...

bmdna

Citat din: Alutus din Mai 18, 2015, 05:05:56 PM

Domnule Radu, cu tot respectful, ce spuneti dumneavoastra este departe de adevar. Va dau numai un indiciu. Noi europenii sintem obisnuiti sa privim harta Europei. Aceasta harta are in centru Europa central, normal. Undeva in Est este Rusia. Greseala multora este ca ei isi inchipuie ca Rusia este doar cat se vede pe harta Europei. Cat de departe este perceptia noastra! Rusii au la scoala o harta in care Rusia este in centru. Va sfatuiesc sa priviti harta astfel. Asa o sa realizati cat de mica este Romania. Rusia nu ca nu poate ci deocamdata nu are vreun interes sa atace Romania. In cazul uni atac Romania este o prada usoara. Avem oarecum o armata de profesionisti dar apararea tarii nu se face cu o astfel de armata. In caz de atac ar trebui mobilizati rezervistii. Dar daca ne uitam, care sint rezervistii??? Desi nu sint tanar, fac parte din una din ultimele generatii care au cat de cat habar cum se incarca o arma, cum arata tancul in mers si cum se aud in realitate loviturile de tun de razboi si exploziile de grenade. Nu zic ca sintem generatii de soldati bine instruiti, dar mi-e teama ca pana li se explica celor tineri (care inca n-au plecat din tara) pe unde se incarca un Kalashnikov (asta pentru ca nu cred ca am avea altceva mai bun de dat unui reservist), rusii vor fi luat de mult Romania. Inca un aspect, in aparare este foarte importanta aviatia. Romania are numai piloti, pentru ca saracii piloteaza niste conserve mai batrane decat mine.

Cat despre ce s-a intamplat (si se intampla) in Ucraina, inclin sa cred ca nu aveti informatii suficiente. Multe probleme se rezolva mai greu cu cat le lasi sa evolueze. De fapt Rusia regleaza acum ceva ce ar fi trebuit sa faca la prabusirea URSS. Ei au lasat Ucraina cum era pentru ca s-au gandit ca oricum va fi sub aripa lor, va fi in CSI, apoi ei sint un popor frate. Iaca nu s-a intamplat asa.

Cat despre mobilizare, Putin nu e ca Stalin. Popularitatea lui e peste 80% si e in crestere datorita sanctiunilor, sanctiunile el le foloseste ca un instrument care ii intareste pozitia, suportul popular. El spune mereu ca sanctiunile sint un act politic ce a fost premeditate, ca ele ar fi fost impuse oricum, ca, de fapt, Crimeea a fost doar un pretext. Si rusii, in mare majoritate cred asta. Si, de fapt, nici nu e nevoie de mobilizare la cata armata are. Rusia are cu ce. Asistam acum la o piesa in care Romania este un figurant. Oricat de patrioti sintem, trebuie sa recunoastem, nu avem pe ce ne sprijini ca sa emitem pretentii pentru un rol mai vizibil.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Muntoiu Radu

Adevarata Rusie, saracie, mizerie, depresie, alcoolism, violenta, coruptie, Sida, droguri, etc, toate duse la extrem. Un imens ghetou din care scapa cine poate, cu doua oaze de civilizatie - Moscova si Sankt Petersburg, unde se aduna hotii, coruptii, tradatorii vanduti, mafiotii, etc :

https://www.youtube.com/watch?v=mDLsM1maUb8
https://www.youtube.com/watch?v=XJ39fZWkgnM
https://www.youtube.com/watch?v=BAlz1zRCC8A
https://www.youtube.com/watch?v=2TcFql6nKy4
etc...

Da, Romania e o prada usoara, in cazul unui atac pe mare sau cu rachete balistice. Atat... Asta pentru ca unei colonii ca Romania nu-i sta bine cu o armata puternica cum avea in '89, a trebuit distrusa concomitent cu economia. De ce crezi ca URSS nu a intrat in Romania cum a intrat in Cehia desi Ceausescu i-a sfidat timp de decenii? Azi nu mai avem armata, dar nici Rusia nu e capabila de asa ceva.
Si am informatii despre Ucraina mai multe decat se dau la TV (pentru ca nu ma uit la TV) - Ucraina e exact pe drumul urmat de ROmania - o colonie in devenire. Saracii au si ei prea multe resurse si stau ca un ghimpe intre UE si Rusia, care de fapt sunt 2 degete ale aceleiasi manusi. Rusia va fi libera cand Rusia nu va avea o banca centrala (vezi criza financiara artificiala recenta, ca raspuns la nebuniile lui Putin - un pion iesit de sub control). Orice tara cu banca centrala e o tara lipsita de independenta.
Am mai spus-o - inchideti televizoarele. La ora asta si Rusia, si UE si Ucraina, si Romania sunt conduse de acelasi grup de interese. Nu contest faptul ca interventia lui Putin in Ucraina a avut si alte scopuri (grandomania unui pion devenit nebun), dar scopul principal a fost venirea la putere a liderilor curenti (exact dupa scenariul Romania '89).

P.S. Daca vrei sa vezi popularitatea lui Putin intra pe youtube, NU TE MAI UITA LA TV! De ce crezi ca e nevoit sa ucida jurnalisti, manifestanti, etc. E un pion care a cam luat-o razna si a scapat de sub control, i s-a urcat puterea la cap.

Muntoiu Radu

Citat din: oroles din Iunie 01, 2015, 09:36:10 AM
Acum cea mai importanta carte o joaca China in acest razboi geostrategic. Cred ca Rusia nu va face niciun pas pana nu isi va asigura "spatele". Problema e ca pe chinezi nu prea ai cum sa ii "momesti" deoarece nu au avut niciodata tendinte expansioniste iar oferirea de "posesiuni" nu cred ca ii atrage.
China este o tara cvasi-independenta - nu are banca centrala privata (statul printeaza bani "pe sub masa") dar e condusa de niste batranei care nu prea stiu ce sa faca cu puterea. Tot ce s-a facut in China in ultimii 20 de ani e praf in ochi - constructii, fabrici in care doar se asambleaza produse importate, fabrici care copiaza tehnologie vestica, etc, nici o investitie in educatie, sanatate, etc - investitii care asigura crestere pe termen lung. China e un imens balon de aer - tot surplusul bugetar al Chinei e investit in bonduri americane (SUA imprumuta de la China). Partea proasta e ca toate chinezariile ieftine produse de chinezi se produc cu resurse pe care China nu le are. Insa Rusia are acele resurse. De aceea China nu se va pune rau cu Rusia niciodata. O lovitura de stat ca in Romania sau Ucraina nu e posibila in China din cauza imposibilitatii infiltrarii alogenilor in structurile statului - un "european" nu se poate ascunde intre chinezi :)

bmdna

Domnule Radu,

Eu ma uit la TV atat cat cred ca e nevoie. Sint informatii si la TV, dar eu nu ma bazez pe ce vad la TV. Nu pot sa nu ma intreb de cate ori ati fost in Rusia de ii cunoasteti atat de bine orasele. Ma mai intreb cati rusi cunoasteti si cat de bine le cunoasteti limba ca sa aveti o imagine complete a informatiilor. Probabil cunoasteti multe limbi si aveti un orizont foarte larg de unde sa primiti informatii.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

pad3

Citat din: oroles din Iunie 01, 2015, 09:36:10 AM

aici cred ca esti in eroare. chinezii au o strategie proprie cu bataie lunga. urmaresc infiltrarea clanurilor de chinezi si formarea unor enclave economice chiar in sanul statelor industrializate. isi rezolva in interior propriile probleme demografice ,,colonizand" teritorii gen chinatown sau dragonul rosu. acolo ei se dezvolta ca stat in stat, dupa reguli proprii si infiinteaza propria industrie care o concureaza pe cea autohtona. aceste enclave sunt sub controlul guvernului chinez iar la momentul potrivit vor si varfurile de lance in ofensiva chinezilor. sunt oameni rabdatori, acest plan se concretizeaza in sute de ani
ai in orasul tau un exemplu de strategie chinezeasxa
somnul ratiunii naste monstri

Muntoiu Radu

Citat din: bmdna din Iunie 01, 2015, 04:49:43 PM
Domnule Radu,

Eu ma uit la TV atat cat cred ca e nevoie. Sint informatii si la TV, dar eu nu ma bazez pe ce vad la TV. Nu pot sa nu ma intreb de cate ori ati fost in Rusia de ii cunoasteti atat de bine orasele. Ma mai intreb cati rusi cunoasteti si cat de bine le cunoasteti limba ca sa aveti o imagine complete a informatiilor. Probabil cunoasteti multe limbi si aveti un orizont foarte larg de unde sa primiti informatii.

Nu am fost in Rusia si sper sa nu calc pe acolo vreodata. Rusi am intalnit destui in strainatate, in special la Londra si vreau sa iti spun ca singurii "patrioti" erau cei care nu proveneau din Rusia, ci din tari ca Estonia, etc. Situatia din Rusia o vezi pe internet, unde mana lui Pukin nu ajunge. Cand vezi sute de mii de oameni care indraznesc sa protesteze desi toata lumea stie ca Putin ucide jurnalisti, manifestanti si in general opozanti, nu poti sa nu te gandesti cat de disperata e situatia, de isi pun viata in pericol atatia oameni, in speranta desarta (in stil "Romania '89") ca daca il dau jos pe Putin se schimba ceva in Rusia. Filmulete ca cele pe care le-am postat mai sus spun totul despre situatia din Rusia. Cand vezi ce jalnic arata o armata ca cea ruseasca, cu jumatate din tancurile plecate spre Georgia stricate pe drum si trase pe dreapta si cu avioane cazand ca mustele de zici ca Georgienii aveau ce-stiu-ce rachete sol-aer super-avansate, ce sa mai zici ?

Nu zic ca Rusia e un fel de Somalie a Eurasiei dar nici sperietoaera care vrea presa sa credem ca e, nu prea e... Sincer, daca lasam la o parte flota si rachetele intercontinentale, nu vad cum Rusia poate face rau Romaniei (militar).  ROmania nu poate fi invadata de 2000 de soldati rusi ca Cecenia, Moldova, Daghestanul, etc. Cu ce hraneste Putin 1 milion de soldati cand Rusia nu isi poate asigura nici macar mancarea pentru propria populatie si se bazeaza pe importuri? Cu ce aprovizioneaza pe un presupus front Rusia 1 000 000 de soldati ? cu caii si carutele, din stepa si pana in Europa ?

Sa fim seriosi, Imperiul Rus isi da ultima suflare, la propriu. Daca patriotii rusi nu fac ceva, probabil ca se va dezintegra pana la sfarsitul secolului 21. Un singur om a reusit sa distruga URSS-ul din motive economice (intrarea vestului pe pietele estice si "privatizarea" resurselor) si nu e nevoie de mai multi oameni ca sa destrame Rusia si sa ia ce le trebuie - gaz, petrol, libertate pentru indigenii asiatici, ceva democratie, etc..

cornelioandanciu

Ce distanta este de la Albita la Dubasari? Oare rusii stiu ? :D
Va salut.

oroles

Citat din: pad3 din Iunie 01, 2015, 05:04:29 PM
aici cred ca esti in eroare. chinezii au o strategie proprie cu bataie lunga. urmaresc infiltrarea clanurilor de chinezi si formarea unor enclave economice chiar in sanul statelor industrializate. isi rezolva in interior propriile probleme demografice ,,colonizand" teritorii gen chinatown sau dragonul rosu. acolo ei se dezvolta ca stat in stat, dupa reguli proprii si infiinteaza propria industrie care o concureaza pe cea autohtona. aceste enclave sunt sub controlul guvernului chinez iar la momentul potrivit vor si varfurile de lance in ofensiva chinezilor. sunt oameni rabdatori, acest plan se concretizeaza in sute de ani
ai in orasul tau un exemplu de strategie chinezeasxa
Eu ma refeream la faptul ca chinezii au o alta strategie, nicidecum bazata pe forta militara ci bazata pe economie. Au avut la dispozitie o intreaga masinarie de spionaj economic. Toata strategia lor este sa copieze si sa produca si sa vanda ieftin. Interesant e ca la un moment dat venisera ceva delegatii de afaceristi chinezi la Bacau, chipurile sa investeasca. Nu am mai auzit de ei. Venisera sa vada fabrici si sa vada tehnologie. La Indagra anul trecut se prezentasera niste chinezi care la fel ziceau ca investesc, cand de fapt furau patente. De la mulgatori produse de fabrici romanesti pana la material seminal. Scopul chinezilor nu este sa investeasca ci sa faca  profit cat mai ieftin cu putinta.

Crede-ma ca eu cunosc foarte bine modelul economic chinez. Asta a fost unul dintre subiecte la examenul de doctorat anul I, la care am luat 10. :P
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Fabian

Razboaiele militare sunt de domeniul trecutului. Adica exista, fac ravagii si produc suferinta, dar miza este razboiul informatic si economic. Americanii controleaza internetul. Acesta nu prea poate fi oprit, fiindca poate veni direct din satelitii de comunicatii.
Cenzura poate fi introdusa in mica masura, in randul generatiilor +40, care inca folosesc presa clasica (tv. radio ziare). Manipularea tinerilor se va face prin internet si nu de catre rusi.
Tinerii rusi (si nu doar) vor avea de ales intre propaganda de partid, cantece patriotice, religie etc si tentatiile "democratice" gen filme holiwood-iene, pornografie, BMW. Ce credeti ca vor alege?
Asta cred eu, nu-i neaparat adevar universal  :nono:.

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi