Scrisoare deschisa adresata Domnului Presedinte Klaus Iohannis

Creat de Kov iulian, Martie 29, 2015, 10:34:48 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: romikele din Mai 10, 2015, 07:56:09 AM
Nu cu gândirea se va schimba țara - din păcate! - ci cu parul!!!
Până nu vor fi cotonogiți cei care își bat joc de țară și popor, nu se va schimba nimic!  :sad:

Nu mai merge nici cu parul... ca vin aia cu portavioanele in Marea Neagra si ne bubuie ca pe egipteni, libieni, sirieni, irakieni, sarbi, bosnieci... Motivul??? Nu le trebuie asa ceva, ajunge"scuza" ca restabilesc democratia, ca lupta impotriva dictaturii si a "crimelor" comise asupra populatiei.
Ce mai conteaza ca pe unii ii "paraziteaza" de petrol, pe altii de aur si gaze de sist... important este ca resursele sa mearga "la cine trebuie", iar "inapoiatii/primitivii" sa fie mana de munca ieftina, masa de manevra, piata de desfacere, cimitir de deseuri...
Neocolonialism si neosclavagism... asta ne asteapta.
De fapt, Romania este deja colonie, insa nu s-a hotarat a cui colonie este... marile puteri inca negociaza!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Alutus

Probabil ca admiratia ta pentru asemenea indivizi, este determinate de afirmatia " geniului" cu gatul lung , de vede in departari, peste care, fie trecusi  voluntar sau nu, sau la care subscrii cu convingere. Pentru aducere aminte, iata inca o data profesiunea de credinta a vizionarului...
Citat din: Muntoiu Radu din Aprilie 29, 2015, 03:53:01 PM
, aia 100 de oameni ucisi de Ceausescu in legitima aparare a tarii ma lasa rece. - 
Si asta care-i apartine aceluiasi arian:
CitatLa revedere 卍
Si pentru a-ti spori nivelul de admiratie,  revarsata asupra barbatilor adevarati, mai incearca si realitatea asta, caci oricum exponentul inteligentei nationale, ne tot trimite spre internet. Dupa ce citesti , te rog sa ne spui de care parte a "gardului "te simti.
Citat18 decembrie '89 a fost ziua in care fortele de represiune au pierdut teren in fata multimii dezlantuite de la Timisoara. A fost si va ramane insa o zi neagra pentru istoria recenta a Romaniei.
Exact acum 20 de ani, oamenii regimului comunist, hotarati sa stearga urmele crimelor din data de 17, au furat cadavrele timisorenilor impuscati.
Trupurile au ajuns la Bucuresti. In ciuda acestei situatii, pe Bega populatia a ramas pe strazi. S-au auzit din nou focuri de arma. Orasul a intrat in doliu pentru a doua oara.
43 de cadavre furate din Timisoara au fost trimise la Bucuresti pentru a fi arse la crematoriu. Cenusa aruncata apoi intr-un canal. Vorbim despre ordinul diabolic al Elenei Ceausescu, dat in 18 decembrie '89. Un plan criminal care socheaza si azi, dupa 20 de ani.
Cat de greu este sa traiesti fara tata, fara mama sau fara sot. Dar cat de multa tarie iti trebuie sa admiti ca nici macar nu ai cui sa aprinzi o lumanare? Cimitirul din Calea Lipovei, aranjat si ingrijit, este doar un simplu monument ridicat in memoria celor cazuti si nicidecum locul unde odihnesc trupurile celor mai multi dintre eroii Timisoarei.
Este mai mult decat straniu amestecul de admiratie fata de comunismul intruchipat de Ceausescu si nationalismul paianjenului nazist  dublat  de un antisemitism obstinent.
Sa nu uiti Darie!

cornelioandanciu

Hai sa nu o luam chiar asa ad literam...
Circul asta cu padurile se face pentru ca acuma taie "ceilalti"' ,asa ca au timp de gandire sa sara repede in barca pe care "astia" le-o pun la dispozitie. Nimic nou sub soare. Altfel, daca ar f fost o treaba serioasa, pe langa acest circ ieftin s-ar fi anuntat si un program riguros de impaduriri. Circ, asta vad eu !
Va salut.

Alutus

D-l Ponta a uitat rapid, de sutul primit, la 16 nov a.t. in partea cu care gandeste, . In imaginatia lui si datorita unei educatii precare, se crede castigator al ultimelor alegeri. A uitat si de scheletele din dulapul familiei: socru, cumnat, sora, ghita si ½ din activul partidului , implicate in actiuni contra legii. Ca urmare a revenit la atitudinea de smecher de maidan din dosul blocului, scotand din pubela cu mizerii, calomnia , minciuna si diversiunea. Toate cu tinta unica: presedintele tarii. Ultima mizerie se prezinta sub forma codului silvic. Ceea ce ar trebui sa fie o lege de aparare a fondului forestier, este de fapt o lege care serveste jafului practicat de mafiile locale. Si pentru a abate atentia de la fondul problemei, care este numai si numai jaful din paduri, pentru care raspunzatoare unica, este Romsilva, arata cu degetul spre unul din procesatori. Ba mai adauga si o calomnie pe masura caracterului sau mizerabil, aceea a unei legaturi Schweighoffer- Iohanis.
Sa nu uiti Darie!

pistol28

Alutus eşti departe de realitate, imaginea deformată din mass media face lucrurile să pară altceva pentru lumea largă.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

pad3

Citat din: pistol28 din Mai 14, 2015, 05:40:36 PM
Alutus eşti departe de realitate...

stiu din postari ca sunteti un om educat, ar treebui sa ne spuneti care e realitatea; aia pe care noi cei mai patimasi nu reusim sa o deslusim
somnul ratiunii naste monstri

pistol28

Eu nu vă spun care este realitatea ci d-voastră trebuiie să faceti diferenţa între ILUZIE  şi conţinut. (expresia "o să vă dăm", se inlocuieşte cu:  "ce ne a-ţi dat")

https://www.google.ro/search?q=iluzii+optice&safe=active&rlz=1C1GGGE_roRO586RO586&espv=2&biw=1280&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rMVUVYGsLIjdUYbBgLgJ&ved=0CAYQ_AUoAQ

După ce privesc aceste imagini observ:
vin = apă, coloranti, parfum de vin şi alcool nu suc de strugure fermentat cu drojdii.
lapte/barânză = produs proteic ALB dar nu din uger de animal hrănit cu iarbă verde.
pâine = amelioratori, afânători, zaharuri faina din grâu crescut cu NPK, ierbicide, insecticide iar gustul  este nisipos şi coajă de cauciuc nu faină apa sare şi "maia".
ţăran= fermier sau asistat social nu cultivator de legume, crescător de animale.
conducătorii = SUNT cei care ne conduc nu cei care sunt în slujba CETĂŢEANULUI.
miere = sirop  de porumb trecut prin guşa albinei nu nectar şi polen din flori.
politician = interesul personal şi de partid nu interesului naţional al CETĂŢEANULUI
conducător = "capo del tuti capi" până în noiembrie "14. Neamţul nu are în spate un partid al saşilor, cum ar fi de dorit, ci unul al foştilor ........ şi actualior cercetaţi  penal.
Când corupţia (finanţarea campaniilor electorale) stă in spatele alegerilor şi este ridicată la rang de interes GENERAL/NAŢIONAL, când locurile în forurile legislative  se cumpără ca la piaţă, arată adevăratul PUTREGAI ce a măcinat naţia ROMÂNĂ.

Şansa de a ne face bine este ca CETĂŢEANUL să lase patima de o parte şi să judece raţional când alege (să vadă realitatea nu iluzia sugerată de propagandă).
+ dispariţia PCR-ul (pile cunoştinţe relaţii) când se fac angajări la STAT).

Face-ţi ca funcţiile încadrate POLITIC să fie scrise negru pe alb  în LEGE,  să nu se mai ajungă la varianta ca şi portarul să fie angajat TOT pe criterii POLITICE.

Cultivarea SINDICATULUI ca "lucrătorea  :bzz:" să-i fie respectate drepturile când şi-a vândut "braţele" de muncă.
Intocmirea fişei postului şi normarea CORECTĂ a muncii - ca să fie scutit de abuzuri.

PS. recunosc, am greşit şi promit că "NU MAI FAC". ))/
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

pharaonu75

Citat din: pistol28 din Mai 14, 2015, 08:32:35 PM
...
Şansa de a ne face bine este ca CETĂŢEANUL să lase patima de o parte şi să judece raţional când alege.
...

Daca, insetat fiind, ai de ales intre un pahar cu cianura de potasiu si unul cu "verde de Paris", tu pe care l-ai alege??
Mai lasati-o p-asta cu "cetateanul sa se gandeasca unde pune stampila", pentru ca indiferent ce am face noi, avem de ales tot intre aceiasi, doar ca intre timp mai fug de la un partid la altul.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Nu te supara Alutus, dar hai sa vedem si reversul medaliei. Te-a multumit explicatia lui Klaus Iohannis cu privire la motivul retrimiterii Codului Silvic la Parlament. Care este explicatia acestui gest? De fapt, Klaus a spus ca a primit o atentionare "nesolicitata" de la Oficiul Concurentei care avertiza de o posibila actiune de infrigement in cazul in care se adopta aceasta forma a codului. Si brusc, fara sa verifice daca asa ceva este posibil, a trimis legea la Parlament. Mie mi se pare ca ori presedintele e prost si a fost pacalit de cei de la Oficiul Concurentei, ori are si el ceva interese.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefan1

Eu iar o sa fiu contra curentului.
  Am inpresia ca romanii nu mai pot concepe ca cineva cu putere sa ia o decizie fara sa aiba el ceva interese sau intentii ascunse. Tata avea o vorba auzita de la batranii lui: "Fereste, Doamne, pe lup de gadina* si pe hot de oameni rai!" Adica hotul are cea mai mare teama de hoti, pentru ca el crede ca toti actioneaza cum o face el. (* gadina la noi se zice(a) la lighioana sau animal periculos).
  Am tot auzit ca de ce Iohannis a gasit vulnerabilitati la lege exact in punctele in care si cei de la firma austriaca au avertizat, deci sigur are o intelegere cu aia. La noi daca puterea zice ca 1+1=2, opozitia trebuie neaparat sa spuna ca fac 1 sau 3, ca altfel si-a pierdut rolul de opozitie. De ce nu am admite ca e posibil ca in ce a semnalat, firma austriaca chiar poate avea dreptate. In esenta ei spun ca ar trebui sa fie la liber cumpararea unui produs, cine da pretul mai mare sa cumpere si nu sa limitezi un anumit cumparator. Nu e acelasi lucru cu un producator sau vanzator care este unic si isi impune atunci pretul in detrimentul cumparatorilor. Logic, daca acea firma va fi limitata la cantitatea cumparata, sigur se vor gasi alte firme care abia asteapta sa cumpere lemn romanesc, eventual la un pret mai mic (daca se elimina un competitor). Austriecii au spus clar, romanii ar trebui sa intervina in alta parte si anume in gestionarea mai stricta a fondului forestier, in controlul circulatiei masei lemnoase, al legalitatii exploatatiilor si transprtului. Cine ii impiedica pe romani sa-si puna oameni care sa verifice la sange toate masinile care intra in depozitele acestei firme si sa pedepseasca orice incalcare a legii? Ca mine, eu cred ca si Iohannis s-a gandit ca alte ar trebui sa fie masurile de protectie a padurilor si de aceea a retrimis legea sa se mai dezbata.
  Faptul ca el nu se disculpa la acuzatiile repetate la nesfarsit care i se aduc in legatura cu orice, tine tot de un fel de educatie. El e invatat ca daca a spus odata un lucru, inseamna ca a clarificat pozitia sa. Imi amintesc acum de un caz similar cu poetul Cosbuc, pe care eu il consider dintre cei mai talentati poeti pe care i-a avut poporul roman. Cea mai prodigioasa activitate de creatie a avut-o cat a activat la Sibiu, in jurul "Tribunei". Dupa ce a ajuns la Bucuresti au inceput intrigile si criticile. Au fost multe acuzatii de plagiat (ca si cum in poezie poti sa copiezi poezia altuia si sa spui ca ai facut-o tu). Curios, Cosbuc nu a raspuns nicimacar o data la acele acuzatii, ca si cand nici nu le-ar fi auzit. Atunci au venit alte acuze, tacerea lui era dovada sigura ca acuzatorii au dreptate. A trebuit sa intervina prietenii si sa demonteze deosebit de usor acuzatiile nedrepte, dar el nici acestora nu le-a raspuns in nici un fel. Si Cosbuc a facut scoala germana si probabil avea acelasi tip de educatie, ca faptele si nu vorbele sa califice un om si sa nu-ti irosesti energiile in certuri inutile.
  Am mai spus ca mama a fost pe la 14-15 ani 'slujnica ' la o familie de sasi din alta localitate, sa invete unele lucruri de la sasi, cum multi tineri romani din zona erau indemnati. Printre altele imi spunea ca mergea destul de des in vizita cu sasoaica, la prietenele acesteia. Erau servite cu tot felul de bunatati. Dupa obiceiul romanesc, refuza, asteptand ca gazda sa repete rugamintea. Dar asta niciodata nu se repeta. Acelasi lucru se intampla cu oricare din musafiri, fie sas fie roman: vorba data nu era pusa la indoiala, era o rusine pentru tine sa zici "nu" si peste un minut sa zici "da".
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Eu prefer sa zica o singura data, dar sa explice de ce a retrimis legea. Numai sa spuna.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefan1

Pai se pare ca a spus. Tocmai de aceea a fost criticat, ca a semnalat aceleasi vulnerabilitati ale legii pe care le-au reclamat firma austriaca, de unde s-a dedus ca de fapt este in cardasie cu austriecii. Sigur ca si Oficiul Concurentei care a semnalat "nesolicitat" aceeasi treaba presedintelui, este si el cumparat de austrieci, ca altfel este imposibil ca toti trei sa zica acelasi lucru fara a fi intelesi. Sper sa nu fie adevarat ce zice tot Cosbuc intr-o poezie: "Nu-i prost romanul ca-i batran/ E prost ca-i minte de roman!"

bmdna

S-ar putea totusi ca institutia Consiliul Concurentei sa nu fie inteleasa cu nimeni. Menirea lor este sa faca sa nu se distorsioneze concurenta, asa cum se cere prin tratatul UE.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

bismark

Am fost in Austria si stiu cum sint legile la ei.Ginerele ar un versant de munte impadurit si pina nu vin cei de la ocolul silvic sa-i marcheze ce trebuie sa taie nu are voie sa taie nimic.Insa are obligatia sa curete toate uscaturile si sa coseasca iarba de doua ori pe an.Daca vin cei de la ocolul silvic si-i marcheaza ce este de taiat si atunci trebuie sa stocheze in metri steri pentru a putea vinde lemn din padurea proprie.Toate aceste lucruri sint strict evidentiate in baza de date.La noi este un jaf in care nu se mai poate spune ca ,,codrul este frate cu romanul,, La noi se taie dar nu exista o evidenta a plantarilor.Cred ca atunci cind au fost impaduriti muntii nostri a fost o lege care a ajuns la noi cu respectul care trebuie sa-l purtam  stramosilor pentru aurul verde.Sintem aproximativ 18-19 milioane,daca am rasadi fiecare un brad,fag sau alte specii vor avea si copii nostri ,, codrul frate cu romanul,,.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

stefan1

Citat din: bmdna din Mai 15, 2015, 09:06:48 AM
S-ar putea totusi ca institutia Consiliul Concurentei sa nu fie inteleasa cu nimeni. Menirea lor este sa faca sa nu se distorsioneze concurenta, asa cum se cere prin tratatul UE.

Eu am spus ironic ca toti acei care au semnalat acelasi lucru trebuie sa fie intelesi. Asa este, cei de la Consiliul Concurentei cunosc bine aceste probleme si tocmai deea au semnalat presedintelui, caci o lege gresita ar putea costa Romania in niste procese economice intentate de firmele considerate nedreptatite. Ziaristii si politicienii care speculeaza intelegeri oculte intre cei care vorbesc acelasi lucru, fara a analiza daca nu cumva aceia spun un adevar, care este unic si de aceea coincid afirmatiile lor, fac dovada prostiei lor sau cel putin a relelor intentii.