• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Centrifuga made in Serbia Finans DOO vs MiNeli vs Techtron

Creat de ciucur, Mai 25, 2015, 06:00:42 p.m.

« precedentul - următorul »

ciucur

Intentionez sa achizitionez o centrifuga 4 rame tangential / 12 rame radial modelul cu actionare manuala. Nu stiu care ar fi mai buna.
Rog pe cei ce au experienta cu producatorii din Serbia enumerati sa dea detalii despre functionarea lor. Plusuri si minusuri. As fi curios si daca la o centrifuga cu actionare manuala se poate monta ulterior automatizarea si motorul.
Saptamana trecuta am oprit in Ruma (Serbia) la firma Finans doo si nu aveau centrifuga dorita de mine pe stoc. A zis ca o fac in 12 zile. Pretul cerut era 265 Euro la actionarea manuala si 465 Euro la cea mixta (manual si motor 220V/12V). In Romania pretul e 1600-1800 ron la actionarea manuala si 3300-3500 la cea mixta.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

MirceaCalin

Eu am optat acum vreo două săptămâni pentru MiNeli şi deocamdată sunt mulţumit.
Evident o voi mai roda şi voi vedea cum se comportă a la long.

ciucur

Ce te-a facut sa alegi aceasta firma ? Detaliaza putin. Ce model ai achiItionat?
Eu am rame jumate redus si cred ca orice mi-as lua trebuie sa ii fac o modificare. Cosul e facut pentru ramele de jumate normal la marele fix. Jumate redus nu sta pe suportul pe care vine laterala ramei.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

MirceaCalin

Iniţial am vrut să iau o centrifugă Quarti de 9 rame 1/2 radial cu 3 rame 1/1 tangenţial de la Ovisan dar, din păcate, m-am lovit de ... nepăsarea patroanei care nu avea pe stoc centrifuga şi a folosit sistemul "mai sunaţi-mă peste câteva zile" lucru exclus din punctul meu de vedere în relaţia cu un client care vrea să plătească bani.
În plus, grătarele pentru tangenţial trebuiau cumpărate separat la aprox. 100 lei bucata.
Centrifuga radiala Finans am văzut-o la Cluj la târgul apicol dar nu mi-a făcut o impresie prea bună...
Singura problemă cu centrifugile manuale pentru un începător ca mine a fost găsirea turaţiei potrivite pentru a nu "zăpăci" ramele.
În concluzie, am optat pentru MiNeli pentru preţul bun şi numărul de rame 1/2 care pot fi centrifugate deodată: nici prea mare, nici prea mic pentru mine.

mausica

3 an de zile am folosit o centrifuga Techtron(Serbia) 4 r tangential si 12 radial, merge pe 220(are telecomanda)pe 12v si pe manual. Foarte multumit de ea.....nu am avut nici o problema
Am luato de la targul din Novi Sad prin 2014
Nimic nu e intamplator ,totul se intampla cu un scop !!!

tassevasi

 Sunt  foarte  curios  cum arata  telecomanda  centrifugii tale si eu am la fel , 4 tang  si12 radial (Minelli 220 si 12v + manuala) dar e un semi automata  nu e ful  automata ,.
  Se regleaza  din buton rotatia  si la timpul pus  se opreste automat.