• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

cantar mecanic sau electronic

Creat de Cubby, Decembrie 08, 2014, 11:47:51 p.m.

« precedentul - următorul »

balasbebe

La partea de cantar cu lada raman doar senzorii. Cutia se cupleaza cu cutia de comanda in care sunt bateriile. Acolo ramane toata informatia. Are doar un buton de pornire pentru citire. Daca vrei sa resetezi se scot bateriile.

dan sebastian

Dar o varianta de suport pt a putea cantarii stupul singur a facut cineva?
Eventual o schita si-o poza.
Dau o  : sampanie:
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

balasbebe

Am studiat din nou si are doar pusa o rezistenta sau ceva condensator ceramic.

RazvanV71

Citat din: neapops din Februarie 27, 2015, 11:15:37 p.m.
http://viitorsanatos.ro/viitorsanatos/img/p/317-621-thickbox.jpg
Eu ma refeream la modelul acesta mecanic, daca l-a folosit cineva si daca a fost multumit


Va salut, stiu ca e o intrebare veche de mai bine de un an insa vreau sa raspund totusi pentru ca am vazut recomandari pozitive pentru acest cantar si care in opinia mea (si a altora) este o adevarata porcarie si ar fi pacat ca alti colegi apicultori sa se pacaleasca cu acest model de cantar turcesc.
Este adevarat ca e ieftin si ca in pozele de pe net arata bine insa nu cred ca poate fi folosit in apicultura pentru cantarit stupul de control. Este imprecis si este aproape imposibil de reglat "la zero". O fi bun la cantarit cartofi sau alte lucruri insa pentru sute de grame de nectar nu e bun.
NU TREBUIE CONFUNDAT cu cantarele romanesti, facute la Balanta Sibiu, nu este nici pe departe comparabil, doar principiul(balanta romana) si forma sunt similare in rest executia e fff proasta.

Eu am cumparat unul exact ca in link-ul pus de colegu' mai sus, l-am cumparat de la un magazin online si am avut norocul sa cumpar de la un magazin serios care mi l-a primit imediat inapoi si mi-a returnat banii. Ulterior, la targul de la Campina am gasit unul nou nout facut la Balanta Sibiu dar pe care am platit "o mica avere" adica 1200 de lei insa nu regret nici un leu pentru ca e un produs de calitate care daca nu va fi furat si va fi bine ingrijit ma va servi probabil "pana la capat". Capatul meu nu al lui  :D

oroles

Eu am de Balanta Sibiu si tot nu e atat de precis, oricat l-ai regla. Cu sute de grame nu cantareste.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

RazvanV71

Citat din: oroles din Aprilie 06, 2016, 04:59:33 p.m.
Eu am de Balanta Sibiu si tot nu e atat de precis, oricat l-ai regla. Cu sute de grame nu cantareste.


...hmm, asta e o veste cam proasta pentru mine. Eu nu am mai folosit pana acum insa l-am cumparat pe asta romanesc, platind multi bani pe el,  dupa ce un apicultor cu experienta bogata in pastoral mi-a spus ca ala turcesc nu face "doi bani" prin comparatie cu cel romanesc.
Mi-a spus ca el isi face mutarile si in functie de cum "merge" stupul de control, stup pe care il cantareste cu un cantar romanesc, de Sibiu si ca acel cantar turcesc nu ma va ajuta in sensul asta insa cel romanesc, da.

La momentul asta, dupa ce le-am vazut pe amandoua pot spune cu siguranta ca nu se pot compara din punct de vedere al executiei, cel romanesc arata si se comporta ca o unealta "de precizie", cel turcesc pare o treaba facuta la repezeala de niste amatori.

Daca acest cantar romanesc, facut la Balanta Sibiu ma va dezamagi, voi reveni in toamna cu o recenzie completa a sa.