• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

„Micul dejun cu miere”

Creat de kiloz, Noiembrie 12, 2014, 07:00:24 p.m.

« precedentul - următorul »

kiloz

                                                ,,Micul dejun cu miere"
                                                  Stimate apicultor,În data de 21 noiembrie 2014, la nivelul întregii Uniuni Europene, organizații din sectorul apicol participă la o campanie educațională-promoțională comună pentru conștientizarea tineretului asupra necesității unui stil de viață sănătos, a importanței albinei pentru mediu și agricultură și a produselor apicole pentru o alimentație sănătoasă. Începută în urmă cu 7 ani de Asociația Apicultorilor Sloveni, având loc de fiecare dată în a treia vineri din luna noiembrie, această campanie, care tinde să devină tradițională sub denumirea de ,,Micul dejun cu miere" se extinde din această toamnă în întreaga UE.

România își propune să participe de asemenea la această acțiune deocamdată prin inițiativa ROMAPIS care, în colaborare cu APEMAR-asociația procesatorilor de miere din România organizează în data de 21 noiembrie întâlniri la nivel local dintre reprezentanți ai organizațiilor care activează în domeniul apicol și elevi din școli. Cu această ocazie vor avea loc scurte prezentări pentru copii pe tema mierii, a apiculturii și a mediului urmate de distribuirea de miere și materiale promoționale. Acțiunea de mediatizare va fi sprijinită în teritoriu de către fiecare organizator local care va contacta și informa presa asupra evenimentului iar pe plan național de către organizațiile care manageriază acțiunea, cu sprijinul MADR.

Pentru a conferi un caracter unitar acestei acțiuni organizatorii au convenit asupra ambalării mierii ce va fi oferită copiilor în caserole de 20 g având pe capac o imagine cu design comun care se poate vedea în imaginea de mai jos:Ambalarea este asigurată de firma Apidava Blaj.

Fiind vorba de o acțiune pe care o considerăm importantă și în sprijinul general al consumului de miere și al apiculturii apreciem că o desfășurare de o amploare și pe o arie de răspândire cât mai mare este în interesul nostru comun. De aceea îi invităm pe toți cei care doresc să ni se alăture să ne contacteze urgent. Noi vă oferim cu bucurie toate informațiile necesare pentru participare în acest format la campania ,,Micul dejun cu miere", vă oferim posibilitatea de a procesa mierea proprie alături de noi beneficiind de macheta unică a acțiunii și model de material tipărit pentru promovare ce se poate distribui cu această ocazie. Poate participa împreună cu noi orice entitate implicată în apicultură, asociație, cooperativă, grup de producători, firmă etc. Pentru detalii în vederea participării vă rugam să ne contactați până cel târziu joi, 13.11.2014 orele 14:00 prin email la [email protected] sau telefonic la 0744823628.


Cu prietenie și salutări colegiale,

ROMAPIS
Sa fii drept si scrie adevarul.

kiloz

 Programul ,,European Honey Breakfast" (Micul Dejun European cu Miere)
http://www.madr.ro/ro/comunicare/1603-comunicat-de-presa.html
Joi, 20 Noiembrie 2014 13:22
COMUNICAT DE PRESA


România, cu sprijinul apicultorilor, membri ai Federaţiei asociaţiilor apicole din România - ROMAPIS, ai reprezentanților Asociației Procesatorilor, Exportatorilor si Ambalatorilor de Miere din România - APEMAR și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa la programul ,,European Honey Breakfast" (Micul Dejun European cu Miere).

Evenimentul, ce se va desfășura pe 21 noiembrie 2014, are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind importanța sectorului apicol prin asigurarea securității alimentare, conservarea ecosistemului și biodiversității. Astfel, vineri, 21 noiembrie 2014, copiii din aproape 40 de școli și grădinițe din întreaga țară vor primi miere la micul dejun, în încercarea de a modela astfel obiceiuri alimentare sănătoase. Totodată, vor avea loc și activități educaționale prin evidențierea beneficiilor consumului de miere.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a sprijinit implicarea României în proiectul de promovare a consumului de miere, ca parte a politicilor de susținere a unei alimentații sănătoase, în special în rândul copiilor. Un pas în acest sens a fost realizat la reuniunea Consiliului pentru Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat în luna martie 2014, unde reprezentanții țării noastre, alături de cei ai statelor membre, și-au exprimat intenția de a se implica activ în promovarea sectorului apicol, prin implementarea proiectului european ,,European Honey Breakfast".

***

Lista unităților participante la proiectul ,,European Honey Breakfast" o găsiți în documentul atașat.

ANEXA - Scolile participante la evenimentul din data de 21.11.2014
Sa fii drept si scrie adevarul.


mmacreanu

s-a sistat acest program din lipsa de fonduri!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

oroles

Oricum ajuta tot samasarii, nu producatorii de miere.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Niciodata copii nu au primit miere. Programul a functionat doar pe hartie.